Πολιτική ανασκόπηση του 2004

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Δεκέμβριος 2004

  Η χρονιά που μας αφήνει είχε σημαντικές πολιτικές στιγμές, πολλές από τις οποίες θα μας ακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια. Η σπουδαιότερη στιγμή για τον Ελληνισμό ήταν αναμφίβολα η απόρριψη από τους Ελληνες της Κύπρου του Σχεδίου Ανάν, με το συντριπτικό 76% και την ανάδειξη του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου ως ενός πραγματικά μεγάλου ηγέτη. Και αυτό το 76% ήρθε παρά τις «συμβουλές» του κ. Καραμανλή να ψηφίσουν ΝΑΙ οι Ελληνοκύπριοι, παρά την παρότρυνση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, παρά τις αφόρητες πιέσεις του Ο.Η.Ε. και των Η.Π.Α.

  Οι Ελληνες της Κύπρου αντιστάθηκαν με σθένος και παρρησία, ιδιαιτέρως δε μετά από μία ιστορική διαδρομή δεκαετιών ενδοτικής εξωτερικής πολιτικής, από την Κύπρο το 1974 έως τα Ιμια το 1996. Αποδείχθηκε και πάλι ότι εκεί όπου υπάρχει εθνική ηγεσία ο λαός στηρίζει και αντιστέκεται. Όπως έγινε και με το ΟΧΙ το 1940.

  Η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και η στροφή του κόμματος σε μία ξεκάθαρα διεθνιστική ατζέντα υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, από την υποστήριξη του αθλίου Σχεδίου Ανάν έως του να δοθεί «δικαίωμα ψήφου» στους μετανάστες, ήταν η κορυφαία πολιτική στιγμή στην Ελλάδα. Το αν η Νέα Δημοκρατία δεν διαφέρει στην πολιτική της, στα σημαντικά θέματα, από το ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω να ξαφνιάζει πλέον κανέναν.

  Η συνειδησιακή αφύπνιση των Ελλήνων φάνηκε ξεκάθαρα και στην εκλογική άνοδο του πατριωτικού χώρου, κυρίως στις ευρω-εκλογές του Ιουνίου. ΛΑΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συγκέντρωσαν 280.000 ψήφους (4,5%), καθιστώντας το πατριωτικό κίνημα σημαντικό πολιτικό παράγοντα με αξιοσημείωτη κοινωνική αντιστοίχιση.

  Η πολιτική συμπόρευση του Γ. Καρατζαφέρη με τον Μάκη Βορίδη και η θέση του πρώτου να στηρίξει τον Βορίδη ως υποψήφιο υπερ-νομάρχη στις επόμενες εκλογές, δείχνει την ενότητα των Ελλήνων πατριωτών στην πράξη. Το σχόλιο του Νεοδημοκρατικού περιοδικού «Πολιτικά Θέματα» ότι η «συνεργασία Καρατζαφέρη - Βορίδη είναι πονοκέφαλος για τον Καραμανλή», αποδεικνύει του λόγου το αληθές…

  Οι κραυγές δε του πολιτικού κατεστημένου και του ελεγχόμενου τύπου περί «άκρας δεξιάς» και «πολιτικών κινδύνων» αποδεικνύει απλώς τον φόβο ενός γηρασμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι τοποτηρητής ξένων συμφερόντων. Οποιαδήποτε πατριωτική αντίσταση το πανικοβάλει.

  Παράλληλα, τέσσερα θέματα που απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να απασχολούν την Ελληνική κοινωνία ήταν το Μακεδονικό, η λαθρομετανάστευση, η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ απέδειξε το πόσο απροετοίμαστη είναι η εξωτερική μας πολιτική και ότι, τελικώς, δεν είναι τα Σκόπια «κρατίδιο», αλλά μάλλον η Ελλάς.
  Βλέπουμε και πάλι ότι η ιστορία έχει τους δικούς της νόμους. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. νόμιζαν ότι το «Μακεδονικό» είχε παγώσει στις αίθουσες του Ο.Η.Ε., την ίδια ώρα που οι διπλωμάτες του «κρατιδίου» μας ετοίμαζαν τον λογαριασμό…

  Η λεωφορείο-πειρατεία επανέφερε, με τον δραματικότερο τρόπο, το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως. Η Ν.Δ. αντί να δώσει λύση στην παράνομη μετανάστευση, αντί να εφαρμόσει τον νόμο απελαύνοντας τους παρανόμους μετανάστες, ετοιμάζει - μέσω του κ. Παυλόπουλου - την τρίτη προσπάθεια «νομιμοποιήσεως» των λαθρομεταναστών!

  Το μόνο τους πρόβλημα ήταν η παρουσίαση της έρευνας της Kappa research στην εκπομπή Debate της κ. Ολγας Τρέμη στο Mega Channel, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, που έδειχνε ότι το «40% των Ελλήνων συμφωνεί με τις απόψεις Καρατζαφέρη - Βορίδη» στο θέμα των λαθρομεταναστών. Η αμηχανία στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου που ήταν καλεσμένος στο στούντιο, βλέποντας την έρευνα της Kappa research, έδειχνε ξεκάθαρα την χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής και σε αυτό το ζήτημα.

  Και στο θέμα της υποστηρίξεως της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. η χώρα μας και σύμπασας ο πολιτικός μας κόσμος έδωσε μαθήματα οσφυοκαμψίας και ραγιαδισμού. Δίχως η Τουρκία να ανακαλέσει ακόμη και το casus belli (αιτία πολέμου) εναντίον της Ελλάδος στην περίπτωση που επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εμείς γίναμε τα γιουσουφάκια των τούρκων στην Ευρώπη. Θλιβερότερη εικόνα του πολιτικού μας θιάσου δύσκολα θα βρίσκαμε.

  Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που πρότεινε ο κ. Καραμανλής είναι ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Ξέχασε ο κ. Καραμανλής ότι ο κ. Παπούλιας ήταν ο άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι στήριξε όλη την τριτοκοσμική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όπως ξέχασε και ότι το 1986 ο κ. Παπούλιας ανακάλεσε μονομερώς το «εμπόλεμο» με την Αλβανία, ξεπουλώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Τότε η Ν.Δ. στήριξε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική πρεσβεία και τον κατηγορούσε για απαράδεκτη πολιτική, σήμερα τον θαυμάζει για την «ψυχραιμία» του!

  Το 2004 ήταν τελικώς μία χρονιά με πολλά και σημαντικά γεγονότα. Ας ελπίσουμε και η καινούρια να αναδείξει τις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το σίγουρο είναι ότι το πατριωτικό κίνημα είναι εδώ για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα του Ελληνισμού και την εθνική κυριαρχία. Είτε το θέλει το πολιτικό κατεστημένο, είτε όχι, οι Ελληνες πατριώτες θα σταματήσουν την εθνική και κοινωνική παρακμή της Ελλάδος.

  Κατηγορία: