Προς Παρατηρητές

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Ιούλιος 2006

  Είμαι από τους δύσκολους ανθρώπους. Έτσι είμαι γεννημένος. Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Δεν αφήνω λέξη να «πέσει κάτω» όταν μάλιστα συμβαίνει να με ετεροπροσδιορίζει πολιτικά. Τοις πάσι είναι γνωστό, ότι προέρχομαι από την Ν.Δ., όταν ήδη από το 1978 έγινα ενεργό της μέλος. Είχα δε, την εξαιρετική τύχη κατά την διάρκεια των σπουδών μου τόσο ως πρωτοετής φοιτητής της Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όσο και στις πτυχιακές μου εξετάσεις στην Νομική Αθηνών, να έχω ως καθηγητές, και να περάσω με άριστα το μάθημα του Συνταγματικού Δικαίου, τους Αριστόβουλο Μάνεση και Γεώργιο Κασιμάτη αντίστοιχα. Από τους δύο ως άνω εξέχοντες επιστήμονες, ανθρώπους και δημοκράτες γαλουχήθηκα με τις αρχές της δημοκρατίας και ενστερνίσθηκα με τον νου και την ψυχή, την αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, μαθαίνοντας άριστα την εννοιολογική σημασία και πρακτική εφαρμογή των όρων, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, συνταγματικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.

  «Μαθήματα» συνεπώς δημοκρατίας δεν μπορεί να παραδώσει σε εμένα οποιοσδήποτε «τυχαίος», πόσο δε μάλλον ένα εξωθεσμικό κέντρο που περιγράφεται κι «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» και εδρεύει μάλιστα συμπτωματικά στα ... «Γλυκά νερά». Το εν λόγω εξωθεσμικό «όργανο» που κανείς δεν ξέρει «από πού κρατάει η σκούφια του», με «παρατηρεί» και με κατηγόρησε επειδή η εφημερίδα Α1, της οποίας έχω την εξαιρετική τιμή να προίσταμαι ως εκδότης-διευθυντής δημοσίευσε κείμενο το οποίο κατά την δική του γνώμη και άποψη κρίνεται ή θεωρείται ως αντισημιτικό! Είναι δε το εξής: «Τον Εβραίο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Πράγματι κάτω από την σελίδα που καταχωρείται το άρθρο μου, υπάρχει ένα ξεχωριστό κείμενο γνωστό ως «Συναξάρισμα» το οποίο ασφαλώς και δεν γράφω εγώ, αλλά άλλος συνεργάτης της εφημερίδας και με έμμετρο ή ομοιοκατάληκτο τρόπο, πάντα βέβαια με σκωπτική διάθεση κάνει -ως δικαιούται άλλωστε- παράφραση της κοινής ρήσης, που στην αυθεντική της έκδοση αναφέρεται στους μαύρους. Ε, και... Έτσι συνάγονται σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα και σηματοδοτούνται αντισημιτικές συμπεριφορές; «Δόξα τω Θεώ» είναι τόσες οι αφορμές που σε καθημερινή βάση δίνουν οι εκάστοτε στρατηγικές πολιτικές του Ισραήλ, που το τελευταίο επιχείρημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς, ως αποτέλεσμα αντισημιτικής πολεμικής, θα ήταν το προαναφερόμενο λογοπαίγνιο.

  Επίσης με «κατηγορούν», οι παρατηρητές ότι στο πρωτοσέλιδο της «Α1» παρουσιάζονται «οι Εβραίοι σε ρόλο SS». Βέβαια εάν είχαν την δυνατότητα απόδοσης και διαχωρισμού των νοημάτων ή δεν ήσαν κακόπιστοι, ευθέως θα αντιλαμβάνοντο ότι διαφορετικό αποτέλεσμα παράγει αν ανεγράφετο «οι Εβραίοι SS» και διαφορετικό το αναγραφόμενο «οι Εβραίοι σε ρόλο SS». Όμως καταλυτική απάντηση δίνει εν προκειμένω ο μεγάλος αγωνιστής κατά του φασισμού-ναζισμού Μανώλης Γλέζος δηλώνοντας: «Λυπάμαι βαθιά που η κυβέρνηση του Ισραήλ αγνοεί τα όσα υπέστησαν οι σημερινοί συμπολίτες τους και εφαρμόζει τις ίδιες ναζιστικές μεθόδους εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που είχε εφαρμόσει ο Χίτλερ εναντίον τους». Εγώ επιμένω: Άλλο «οι Εβραίοι σε ρόλο SS» που γράφει η «Α1» και άλλο «ίδιες ναζιστικές μεθόδους που είχε εφαρμόσει ο Χίτλερ, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Ισραήλ» όπως δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος. Στην «Α1» έχουμε δημοσιογραφική παρομοίωση. Στην δήλωση Γλέζου, πλήρη ταύτιση Εβραίων και Ναζιστών. Γιατί λοιπόν δεν «εγκαλείται» και ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» ως ... αντισημίτης;

  Στην ίδια έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» ο Περικλής Κοροβέσης χαρακτηρίζει το κράτος του Ισραήλ ως φιλοπολεμικό. Δημοσιεύεται αυτούσιο το κείμενο σε άλλες σελίδες της «Α1» για του λόγου το αληθές. Στην ίδια έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Τάκη Μίχα «πώς οι Ισραηλινοί σπιλώνουν τους πολιτικούς που υποστηρίζουν φιλοπαλαιστινιακές θέσεις και πώς δουλεύει το ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ». Στην ίδια έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» επίσης ρεπορτάζ με τη διεθνή κινητοποίηση της Αριστεράς κατά του Ισραήλ και την καταδίκη του από 51 κομουνιστικά κόμματα. Εδώ οι «παρατηρητές» τι απαντούν; Γιατί εκδηλώνουν την ρατσιστική τους συμπεριφορά μόνο σε εμένα και την «Α1»; Οι λόγοι είναι προφανείς...

  Όμως, επειδή εγώ πιστεύω με πάθος στη Δημοκρατία και επειδή βασική της αρχή αποτελεί ο διάλογος και η κοινή διαβούλευση, κάνω την εξής πρόταση. Καλώ τους «παρατηρητές» να τα «ειπούμε» δημόσια σε όποιο χώρο ή μέσο επιλέξουν οι ίδιοι, προκειμένου να «γνωρισθούμε από κοντά» να «κοιταχτούμε στα μάτια», να «διαπιστώσουμε» τους ρόλους μας και να προσδιορίσουμε επακριβώς και άπαξ δια παντός τι σημαίνει και ποιοι είναι «ρατσιστές» και «ξενοφοβικοί». Ο κυρίαρχος λαός θα μας κρίνει. Εγώ είμαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος και ευεπίφορος αποδέκτης οποιασδήποτε συζητήσεως-διαλόγου θα συνέδραμε στην επέκταση και ολοκλήρωση της δημοκρατίας. Χωρίς φόβο και πάθος ας έλθουν σε κοινή συνάντηση να καταδικάσουμε μαζί όπου και από όσους διαπράττονται βάναυσα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραβιάζονται σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών και εξανεμίζεται κάθε έννοια και λογική δημοκρατίας και ανθρωπιστικού δικαίου. Χωρίς φόβο και πάθος, ας έλθουν να μας εξηγήσουν τον θεσμικό τους ρόλο και πόθεν έλκουν το συνταγματικό δικαίωμα να υπαγορεύουν στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος -που αποτελούν ως θεσμό τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας- ποιους υποψήφιους θα προτιμήσουν στα ψηφοδέλτιά τους.

  Εκτός και εάν έχουν σχηματίσει παγκόσμια κυβέρνηση με μυστική σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και εντρέπονται να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους. «Θεός φυλάξοι». Με «απόκρυψη κλήσης» δίνουν εντολές; Γιατί; Καταζητούμενοι είναι; Τους διαβεβαιώνω να μην φοβούνται και να μην ανησυχούν. Τουλάχιστον η Κάρλα Ντε Πόντε δεν πρόκειται να τους εγκαλέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

  Ας έλθουν στο κάτω-κάτω της γραφής για να μάθουν ότι εγώ πάντα μέσω του Αρχιεπισκόπου και οποιουδήποτε βαθμού ιερωμένου θα αναζητώ και θα παίρνω την ευλογία του Θεού, σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Έτσι θα κάνω πάντα. Είμαι Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός και όσο κανείς και εάν «με πλένει» να με αποελληνοποιήσει-απορθοδοξοποιήσει ή αποδημοκρατικοποιήσει, «το σαπούνι του χαλάει». Εγώ είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου και η ρήση μού αντιστοιχεί. Οι «Παρατηρητές» γιατί δεν αισθάνονται ομοίως. Κρίμα!

  Κρίμα, γιατί θεωρούσα ότι ήσαν έξυπνοι και ευρηματικοί. Κρίμα, γιατί πίστευα ότι είχαν την δυνατότητα να εξοπλιστούν με πειστικά επιχειρήματα, για να υποστηρίξουν τις πολιτικές τους. Κρίμα, που έχασαν τον έλεγχο, την αυτοκυριαρχία και την αυτοπεποίθησή τους. Κρίμα, που την ... πάτησαν και χτύπησαν «λάθος πόρτα».

  Κατηγορία: