Πρυτάνεις προς Indymedia: Φύγετε από το Πολυτεχνείο

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Ιούλιος 2009

  Τα απανωτά εξώδικα του ΟΤΕ εις βάρος του κρατικού ΕΔΕΤ έχουν δημιουργήσει σύγχυση στην υπό διάλυση κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ένα είναι εκείνο όσων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να κρατά τις αποστάσεις από την υπόθεση. Το άλλο στρατόπεδο έχει αρχίσει και μεγαλώνει και θεωρεί ότι η απομάκρυνση του Indymedia από το Πολυτεχνείο ακρωτηριάζει ουσιαστικά επικοινωνιακά τον μεγαλύτερο εχθρό της τάξεως και της ασφάλειας στην χώρα μας. Το Indymedia γι' αυτόν όσο και για την πλειοψηφία της ηγεσίας της αστυνομίας αποτελεί το ΚΕΠΙΚ της αναρχίας και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

  ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των τρομοκρατών

  Παρά ταύτα, μέχρι στιγμής η κυβέρνηση εξακολουθεί να ποιεί την νήσσα κατά την γνωστή της τακτική, χωρίς να παρέχει την απαραίτητη κάλυψη στον ΟΤΕ, ο οποίος πρακτικά κάνει την δουλειά της. Κι αυτό, παρ' ότι μετά τον Συνασπισμό και η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ του Indymedia.

  Την περασμένη Δευτέρα ο Συνασπισμός έκανε το αναμενόμενο. Παρείχε στήριξη στην παράνομη δράση του Indymedia, μιλώντας για «πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης από ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας και για απροκάλυπτα αντιδημοκρατικά σχέδια».

  O υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, στην ενημέρωση συντακτών της 8ης Ιουλίου, παρείχε στήριξη στο ΕΔΕΤ και τον κ. Τσανάκα, υιοθετώντας τις δηλώσεις αποποιήσεως ευθυνών, αποφεύγοντας επιμελώς να μιλήσει για το Indymedia και για την καταχρηστική του παρουσία στο Πολυτεχνείο.

  Τα περί ακαδημαϊκής ελευθερίας και ασύλου

  Οι καραμέλες της λογοκρισίας, του φασισμού, της καταστολής, της αντιδημοκρατικότητας και το υπόλοιπο γνωστό ρεπερτόριο της Αριστεράς αναμασήθηκε όσο ποτέ άλλοτε τις τελευταίες ημέρες. Επιμελώς, ωστόσο, όλοι αποφεύγουν να παραδεχθούν ότι μετά από την βροχή ερωτήσεων και επερωτήσεων που ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κατέθεσε σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά και τις καταγγελίες και μηνύσεις απλών πολιτών στις εισαγγελικές αρχές και την Υπηρεσία Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καμία ενέργεια δεν έγινε για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα. Κανείς δεν παραδέχεται ότι το κράτος και η κυβέρνηση παρέχουν απόλυτη στήριξη στο καρκίνωμα που λέγεται Indymedia και παράνομη χρήση των υποδομών των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων από αντιδραστικούς ταραξίες και τρομοκράτες.

  Ακόμη και στις προσεκτικά και πλήρως στοιχειοθετημένες καταγγελίες του ΟΤΕ, οι οποίες αφορούν μία ιδιωτική ουσιαστικά σύμβαση, με μεγάλη άνεση πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν περί καταχρηστικής ερμηνείας των διατάξεων της συμβάσεως ΟΤΕ-ΕΔΕΤ και να ψελλίσουν ανακουφισμένοι ότι τίποτε δεν πρόκειται να γίνει.

  Ωστόσο, σε συζήτηση μέσα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ανάμεσα σε νομικούς που παρακολουθούν την υπόθεση διαβάζουμε τα εξής: «Είναι κατασταλτική κίνηση στην ουσία της αλλά απολύτως νομότυπη. Το Athens Indymedia δεν πληροί τους νομικούς όρους της σύμβασης. Τα περί ακαδημαϊκής ελευθερίας και ασύλου κ.τ.λ. δεν αφορούν την σύμβαση γιατί το Indymedia δεν είναι ερευνητικό - εκπαιδευτικό που δέχεται πιέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης στην έρευνα - εκπαίδευση, αλλά κάτι άσχετο με τις ακαδημαϊκές ρήτρες. Είναι ξεκάθαροι οι όροι της σύμβασης και η παραβίασή τους αυτομάτως δίνει το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να την καταγγείλει. Η προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών είναι και αυτή νομότυπη όπως και η επίδοση των εξωδίκων με κλητήρα».

  Σε απόγνωση Τσανάκας και σύγκλητος

  Μάταια ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ κ. Τσανάκας έσπαγε τα τηλέφωνα Υπουργών, Υφυπουργών και Γραμματέων για να τον «σώσουν». Για τον Πρόεδρο του ΕΔΕΤ είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από την μία, λόγω της ολιγωρίας του κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο το σύνολο της κοινότητος του Πολυτεχνείου, από την άλλη, αν ανταποκριθεί στην απαίτηση του ΟΤΕ και «κόψει» το Indymedia, βρίσκεται έκθετος απέναντι σ' όλους αυτούς που προστάτευε όλα αυτά τα χρόνια και που σίγουρα δεν θα τον αντιμετωπίσουν με απλά χαρτιά.

  Άξιον απορίας είναι γιατί ο κ. Τσανάκας, αφού φοβάται και για την οικογένειά του, δεν απευθύνεται στις εισαγγελικές αρχές, εφόσον μέχρι τώρα ο ίδιος ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Μουτζούρης έχει παραδεχθεί την έκνομη παρουσία του «server-φάντασμα» εντός του Πολυτεχνείου. Αντίστοιχη είναι και η θέση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, η οποία κάλυπτε επιμελώς εδώ και τουλάχιστον τέσσαρα χρόνια την τσάμπα φιλοξενία του «Κέντρου Επικοινωνιών» της ελληνικής τρομοκρατίας. Αν όμως «κρεμάσει» το δίκτυο όλου του Πολυτεχνείου θα βρεθούν σε πολύ δεινή θέση. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ακούγεται ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Μουτζούρης διεμήνυσε στους διαχειριστές του Indymedia ότι πρέπει να τα μαζεύουν και να φύγουν μέσα από το Πολυτεχνείο. Οι πιέσεις που θα δεχθεί για να άρει το άσυλο θα είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ότι συνήθως.

  Γερμανικό δημοσίευμα

  Η απόγνωση των ατόμων του Indymedia γίνεται όλο και πιο ορατή. Από το περασμένο Σάββατο και κάθε βράδυ οποιοσδήποτε καταχωρεί κάποιο κείμενο, αυτό δεν δημοσιεύεται μέχρι να εγκριθεί από αυτούς. Προφανώς έχουν και απώλειες προσωπικού και δεν υπάρχουν πια νυκτερινές βάρδιες.

  Επιπλέον, ανήρτησαν την περασμένη Πέμπτη γερμανικό δημοσίευμα από την πιο έγκριτη πύλη τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, το heise.de, όπου ο ελληνικής καταγωγής συντάκτης Βασίλης Αλεβιζόπουλος ναι μεν μιλάει για λογοκρισία, ωστόσο αναφέρει από τις πρώτες κιόλας γραμμές ότι το Indymedia χρησιμοποιήθηκε κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου ως «Κέντρο Συντονισμού» των βανδαλισμών και ότι εξυπηρετεί μεταξύ άλλων ακροαριστερές και ακροδεξιές ομάδες. Λίγο πιο κάτω αναφέρει ότι ακόμη και η γερμανική τρομοκρατική οργάνωση «Φράξια Κόκκινος Στρατός» (RAF) κάνει χρήση του Indymedia, ενώ για την στέγασή του στο Πολυτεχνείο σημειώνει ότι επωφελείται του ασύλου και της ατιμωρησίας που αυτό παρέχει σε παράνομες ενέργειες που γίνονται μέσα από το Indymedia.

  Η συμβολή του «Ελεύθερου Κόσμου»

  Πολλά ήταν τα συγχαρητήρια που η εφημερίδα μας δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες για την συμβολή της σε αυτή την νίκη. Την ονομάζουμε ήδη νίκη, διότι όποια και αν είναι η έκβαση οι μάσκες έπεσαν. Έπεσαν και απεκάλυψαν ποιοι είναι οι προστάτες της αριστερής βίας στην Ελλάδα. Είναι αυτοί ακριβώς που με θράσος οι «άπλυτοι» κατηγορούν ως διώκτες τους. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., μαζί με τον γαλάζιο κ. Τσανάκα, προσπαθούν χέρι-χέρι, ο καθένας για τους λόγους του, να παρατείνουν την μιαρή παρουσία του αριστερού παρακράτους και της βίας που το συνοδεύει μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κάτι έχει αλλάξει όμως...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 2009 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: