Πρωτοβουλία του Γ.Καρατζαφέρη για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από το Ευρωκοινοβούλιο

  • Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2006

    Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας μέσα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι συμπληρώθηκαν 87 χρόνια από την ημέρα που οι Τούρκοι εθνικιστές κατέσφαξαν 490.000 Ποντίους αποβιβαζόμενοι στη Σαμψούντα (στις 19 Μαΐου 1919) και μετατρέποντας την Μαύρη Θάλασσα σε κόκκινη από το αίμα των αθώων.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η μεταχιτλερική Γερμανία αναγνώρισε τα εγκλήματα του ναζισμού κατά των Ευρωπαίων και των Εβραίων, κάτι που η Τουρκία ποτέ δεν έκανε για τα εγκλήματα που η ίδια διέπραξε, ενώ πριν λίγες μέρες στη Βιέννη ο κ. Ερντογάν είχε το θράσος να "στριμώξει" τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ζητώντας και τα "ρέστα" για την ανέγερση στη Θεσσαλονίκη του μνημείου για την Ποντιακή Γενοκτονία.

    Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων, ενώ προχώρησε και σε άλλη μία πρωτοβουλία: με επιστολή του στους 24 Ελλαδίτες και τους 6 Κυπρίους ευρωβουλευτές, τούς καλεί να συνυπογράψουν γραπτή δήλωση (όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Ευρωκοινοβουλίου) στην οποία ζητείται να καταδικαστούν οι γενοκτονίες και οι ρατσιστικές διώξεις της Τουρκίας κατά των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Κυπρίων, των Αρμενίων και των Κούρδων και να προσπαθήσουν όλοι μαζί για να καταστεί η καταδίκη αυτή επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου με την παράλληλη αναγνώριση αυτών των κτηνωδών πράξεων. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. καλεί τους συναδέλφους του να υποβάλουν την γραπτή δήλωση αυτή αμέσως, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, και προτείνει να δραστηριοποιηθούν ο καθένας στα πλαίσια των Πολιτικών Ομάδων τους με στόχο τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών.