Πως η κυβέρνηση Σαμαρά τιμά την επέτειο του ΠΑΣΟΚ

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπτέμβριος 2012

  Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι το τρίτο κόμμα, αλλά η πολιτική κουλτούρα του παραμένει κυρίαρχη. Η κυβέρνηση Σαμαρά τιμά την επέτειο του κινήματος αυτή την εβδομάδα προετοιμάζοντας μια νέα φορο-επιδρομή στο είδος υπό εξαφάνιση που λέγεται ελληνικός ιδιωτικός τομέας.

  Το κράτος Τσοχατζόπουλου χρειάζεται όλο και περισσότερα χρήματα. Εξάλλου η οικογένεια του επί 24ώρου προέδρου της Βουλής Πολύδωρα μπορεί να έχει ανάγκη για νέους νομότυπους διορισμούς προκειμένου να αντεπεξέλθει οικονομικά. Επομένως, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πλήρωνε! Έμπορος; Πλήρωνε! Αγρότης; Πλήρωνε! Βιοτέχνης; Πλήρωνε! Το κράτος Τσοχατζόπουλου-Πολύδωρα χρειάζεται τα λεφτά σου.

  «Ή πληρώνεις ή πας φυλακή» ήταν ο τίτλος του Βήματος. Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε: «Το ζήτημα αυτό ανακίνησε πρώτος ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς διαπιστώνοντας πως, παρ' ότι οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει τους τελευταίους μήνες έναν μεγάλο αριθμό φοροφυγάδων, το όφελος για την Ελληνική Οικονομία είναι σχεδόν μηδαμινό».

  Έχει ενδιαφέρον ότι την ιδέα του «ή πληρώνεις ή πας φυλακή» την εφηύρε ο κατά τ' άλλα φιλελεύθερος πρωθυπουργός και όχι κάποιος Συριζαίος γραφειοκράτης του Υπουργείου Οικονομικών όπως θα ήταν φυσικό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φορο-επιδρομή γίνεται προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας! Σε αυτή την 38η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ετοιμάζει μια επιπλέον φορο-επιδρομή στον μικρό, αδύναμο και υπό εξαφάνιση ιδιωτικό τομέα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας... Σήκω Ανδρέα για να δεις το γνήσιο παιδί της Αλλαγής.

  Στο Βήμα της ίδιας ημέρας είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε ότι «Διαχρονικό το βόλεμα των ημετέρων στον ναό της δημοκρατίας». «Η επικράτηση των φαύλων αντιλήψεων και πρακτικών στη δημόσια ζωή του τόπου αποτυπώνει τη διαχρονική εξέλιξη ενός σαθρού και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, οι αντοχές του οποίου δοκιμάζονται οριακά στις μέρες μας» σημειώνει το ρεπορτάζ. Επί Γιάννη Αλευρά η Βουλή θα έχει λιγότερους από 500 υπαλλήλους. Το 1991 θα έχουν αυξηθεί σε 571. Το 2004 θα έχουν φτάσει τους 1.000. Το 2006 τους 1.305 στα πλαίσια της επανίδρυσης του κράτους. Σήμερα «ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 1.743».

  Τρία χρόνια μετά επίσημη έναρξη της κρίσης αναρωτιόμαστε γιατί δεν την έχουμε ξεπεράσει ακόμα. Στην χώρα με το πιο μεγάλο, διεφθαρμένο, σπάταλο και σοσιαλιστικό κράτος της Ευρώπης προσπαθούμε απεγνωσμένα να ξεκοκαλίσουμε ότι έχει απομείνει από έναν ισχνό ιδιωτικό τομέα καταστρέφοντας και τις τελευταίες εναπομείναντες πηγές πλούτου. Όταν ελεύθερα Έλληνες προσφέρουν αγαθά και εναπομείνασες στους συμπολίτες τους το λέμε παραοικονομία. Το κράτος Τσοχατζόπουλου-Πολύδωρα είναι η πραγματική οικονομία που για να συντηρηθεί αξίζει να θυσιαστεί η Ελλάδα, όπως καθημερινά κηρύττουν η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ. Είναι μια πραγματική εορτή για τα 38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

  Κατηγορία: