Σε έξαρση η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στην Πέλλα

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2007

  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρξαν στην περιοχή μας από την δράση Ελλήνων πολιτών που ευνοούν την πολιτική των Σκοπίων. Τελευταία κίνηση αυτών των κύκλων ήταν η κυκλοφορία του "αναγνωστικού της Μακεδονικής γλώσσας" ABECEDAR από τον εκδοτικό οίκο Batavia του κ. Νακρατζά στην Έδεσσα. Το πρωτότυπο αυτού του βιβλίου βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στα ξενόγλωσσα έντυπα με αριθμό: Γλώσσ. 1 HC/-α , σύμφωνα με τον εκδότη, αλλά δεν αναφέρονται πουθενά οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων και ο τρόπος με τον οποίο πήραν άδεια επανέκδοσης ενός εντύπου του 1925.

  H εφημερίδα "Ο λόγος της Πέλλας" στις 10 Φεβρουαρίου κάνει θέμα την διακίνηση του βιβλίου αυτού από έναν Εδεσσαίο γιατρό. Το "αναγνωστικό" της υποτιθέμενης "μακεδονικής γλώσσας" το υπογράφουν από κοινού το EBLUL (Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες), αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα (Παρίσης Αθανάσιος) και το κόμμα "Ουράνιο Τόξο" (Παύλος Βοσκόπουλος). Όλοι οι ανωτέρω κατέθεσαν αγωγές εναντίον της εφημερίδας και του συντάκτη του άρθρου (εμού δηλαδή) με το πρόσχημα της συκοφάντησης. Οι συντάκτες του βιβλίου, στον πρόλογο του υποστηρίζουν ότι το ΑBECEDAR αποδεικνύει ... την ύπαρξη "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, ενώ στις αγωγές τους συνδέουν το EBLUL με την Ευρωπαική Ένωση (ιδρυθέν και χρηματοδοτούμενο από αυτήν) προκειμένου να εμφανίσουν την Ελλάδα υπόλογη απέναντι στην Ε.Ε. για τα δικαιώματα της "μακεδονικής" μειονότητας. Η εφημερίδα μας έκανε επίσης νύξη για ύποπτη συγκέντρωση οπλισμού, καθώς υπήρχαν σχετικές φήμες, αλλά και δημοσιεύματα. Μάλιστα το χωριό Λουτράκι στο δημοσίευμα είναι η πατρίδα σημαντικών στελεχών του "Ουράνιου Τόξου", του κ. Πασόη Τραϊανού ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα άλλο βιβλίο με την "δική" του ιστορία της Μακεδονίας και του κ. Πρίτσκα ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή "διαμαρτυρίας" στην εφημερίδας μας.

  Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία κλιμάκωση της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας με απανωτές εκδόσεις, αλλά και με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως οι αγωγές μέσω των οποίων θα επιδιώξουν δημοσιότητα. Ελπίζουν και σε μία ακόμα καταδίκη υπέρ τους μετά την καταδίκη της Ελλάδας με πρόστιμο που αφορούσε την δίγλωσση επιγραφή των γραφείων του "Ουράνιου Τόξου". Γραμματέας του "Ουράνιου Τόξου" των 250 μελών Παύλος Βοσκόπουλος είναι ο ξάδερφος του Νομάρχη Φλώρινας (ΝΔ, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου) και είναι διορισμένος στην Νομαρχία Φλώρινας. Χαρακτηριστικά στην αγωγή του εναντίον της εφημερίδας αναφέρει ότι επιβλέπει την εκτέλεση έργων αξίας εκατομμυρίων ευρώ! Στο εξώφυλλο ο κ. Βοσκόπουλος, ως μόνιμος υπάλληλος και ορκισμένος υπηρέτης του Συντάγματος, ευχαριστεί ειρωνικά το Ελληνικό κράτος για την "ευγενική χορηγία" του στην έκδοση αυτού του "αναγνωστικού" και φυσικά καταγγέλλει την Ελλάδα σε εκπροσώπους των ΗΠΑ για ... παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".

  Σε ερώτημα της εφημερίδας μας προς το EUROPE DIRECT σχετικά με το EBLUL μας απάντησαν (με αρ. πρωτ. EL-3818692-54-C-08) ότι ΔΕΝ είναι οργανισμός της Ε.Ε., αλλά συνεργάζεται με την Ε.Ε. και είναι φυσικά μη-κυβερνητικός οργανισμός, ενώ αναμένουμε ακόμα πιο εμπεριστατωμένη απάντηση από την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. Στο site του EBLUL υπάρχουν στοιχεία από το eurominority.org το οποίο υποστηρίζει ευθέως την ύπαρξη "Μακεδονικής" μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα. Το μοναδικό είναι ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί μέσω της Ε.Ε έναν οργανισμό που προωθεί ευθέως την διχόνοια των πολιτών και κάνει αποσχιστική προπαγάνδα εκδίδοντας βιβλία που μιλούν για ύπαρξη μειονότητας την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν μαζέψει ποτέ ικανό αριθμό υπογραφών από "μειονοτικούς" ώστε να αποκτήσει υπόσταση η ευφάνταστη θεωρία τους. Με την ίδια λογική είναι σαν να μιλάμε για μειονότητες στην Ελβετία με βάση το ιδίωμα που μιλούν οι κάτοικοί της.

  Θέτουμε τα παραπάνω υπόψη σας ευελπιστώντας να έχουμε από την πλευρά σας στοιχεία και ενέργειες που θα μας βοηθήσουν στον αγώνα μας για την διατήρηση της ενότητας αυτού του τόπου που είναι μεν ένα σπάνιο πολιτιστικό παζλ, αλλά κι ένας πολύ ευάλωτος στόχος για κάθε είδους αποσχιστική προπαγάνδα που ευνοείται δυστυχώς και από την ελληνική Αριστερά (ενδιαφέρον blog για την πολιτική των Σκοπίων). Μόνο με το εμπάργκο του 1994 η Ελλάδα φάνηκε άξια του ονόματός της. 13 χρόνια μετά μοιάζει να μην υπάρχουν πλέον άντρες στην πολιτική. Κυβερνήσεις "χαζοχαρούμενων, φλώρων, λαμόγιων και gay", αδύναμες εμπρός στην σταθερή και αγέρωχη πολιτική της FYROM η οποία δέχτηκε να υποχωρήσει προσωρινά ... μόνο επί των εδαφικών διεκδικήσεων στην Ελληνική επικράτεια (!) για να επανέρθει μόλις καταφέρουν να αναγνωρίσουν μία "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα. Με Μακεδόνα Πρωθυπουργό ... πόσο περισσότερο μπορούν να μας εξευτελίσουν πάνω σε αυτό το θέμα;

  Κατηγορία: