Σε εξέλιξη ύπουλη τουρκική διείσδυση

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2013

  Η οικονομική κρίση και οι γενικότερες εξελίξεις στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον, φέρνουν στο προσκήνιο τα πιο σκοτεινά σενάρια, που όμως πλέον, δεν είναι στο επίπεδο της σκέψης, αλλά της πλήρους εφαρμογής. Ο νεοοθωμανισμός, όπως τον έχει διατυπώσει ο Νταβούτογλου, περιλαμβάνει ακριβώς αυτούς τους σχεδιασμούς.

  Έτσι, σήμερα και ενώ η κοινωνική αποσύνθεση προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς, η τουρκική οικονομική εισβολή εξελίσσεται. Εξαγορές επιχειρήσεων και επιλογές επενδύσεων που έχουν καταστήσει την Τουρκία υπ' αριθμόν 2 εμπορικό εταίρο της πατρίδας μας. Αυτό ήδη συμβαίνει χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί ούτε τα ελάχιστα από όσα προγραμματίζονται. Ο ίδιος διεθνισμός που οδήγησε την Ελλάδα στην πλήρη απώλεια της κυριαρχίας μέσω του δήθεν Ευρωπαϊσμού, σήμερα εμφανίζεται με τους ίδιους θιασώτες, να προτείνει ένα νέο ρόλο, της Ελλάδας δίπλα στην Τουρκία, με την Ευρώπη ή χωρίς...

  Ολόκληρη η αρθρογραφία, καθώς και οι πρωτοβουλίες ανταλλαγής επισκέψεων, το κλίμα προδοσίας μέσα στο οποίο κατρακυλούν, αργυρώνητοι επιχειρηματίες, ψευδοτεχνοκράτες, δημοσιογράφοι, προωθεί την άποψη ότι η Ελλάδα είναι μέρος ενός χώρου, όπου η Τουρκία έχει επικυρίαρχο ρόλο, στον οποίο εμείς πρέπει να βρισκόμαστε ως υπαγόμενοι. Η παρουσία του αρχιτέκτονα του ενισχυμένου ρόλου της Τουρκίας Νταβούτογλου, καθώς και οι διαρκείς συνεννοήσεις όλα τα τελευταία χρόνια δείχνουν την κεντρική επιλογή, της κυβερνώσας ελίτ, να βρει το δρόμο μέσω του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

  Η διπλή πορεία, ευτελισμού της ελληνικής οικονομίας, η άνοδος της Τουρκικής και ο εμπορικός ιμπεριαλισμός που άσκησαν οι Τούρκοι, τα τρία τελευταία χρόνια λόγω των δικών μας περιορισμένων δυνατοτήτων, τόσο γιατί δεν μπορούμε να περιορίσουμε τις εισαγωγές σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνιών, όσο και γιατί δεν έχουμε την παραγωγική δύναμη, έφερε μια νέα πραγματικότητα. Μετά την μεγάλη εμπορική διείσδυση, σήμερα ζούμε πλέον την πλήρη εξέλιξη των εξαγορών ελληνικών μονάδων, σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας. Βιομηχανικές μονάδες που αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το ευνοημένο τραπεζικό σύστημα, τουριστικές μονάδες που χωρίς ενίσχυση και τσακισμένες από τον ανταγωνισμό της Τουρκίας, έχουν ήδη, πωληθεί και αναμένεται στο επόμενο εξάμηνο νέος μεγάλος αριθμός.

  Η τουρκική εισβολή συνοδεύεται, από την γενικότερη πολιτική διείσδυσης στην Βαλκανική, όπου βρίσκουν έτοιμα δίκτυα και επεκτείνουν την παρουσία τους ακολουθώντας, μια πολιτική σε βάθος χρόνου. Σημειώνουμε την πρόσφατη εξαγορά της μαρίνας του Φλοίσβου, στην οποία σθεναρά αντιτάσσεται το Εθνικό Μέτωπο, που δείχνει ότι το βάθος της εισβολής, φτάνει μέχρι την Αττική. Το κεντρικό ζήτημα που επιμόνως προωθείται είναι η εξαγορά επιχειρήσεων, λιμανιών - που ήδη πωλούνται - και μαρίνων, ώστε κατ' αρχήν από τον τουρισμό να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος.

  Η θεωρία περί της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, που κινείται στο ύφος των διεθνών απόψεων αφενός και εμφανίζεται ως άποψη από γνωστούς κύκλους εδώ και χρόνια, τώρα βρίσκει κατάλληλο έδαφος. Εκεί πρέπει να εντοπιστεί και η αδυναμία και η ολιγωρία της ελληνικής κυβερνήσεως να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Η ΑΟΖ που μπορεί να μεταβάλλει την εικόνα της χώρας και να αλλάξει όλα τα δεδομένα και σημειωτέον δεν βρίσκεται εκτός των συμφερόντων των δανειστών, μπαίνει τώρα στην λογική του υφέρποντος φιλοτουρκικού προσανατολισμού.

  Οι εκφυλισμένες ομάδες συμφερόντων που κατά την διάρκεια της Μεταπολιτεύσεως θησαύρισαν, μέσα από τα τηλεοπτικά τους δίκτυα προβάλλουν τα διαβόητα τουρκικά σήριαλ που συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της τουρκικής επιρροής. Αυτές οι σχέσεις, που μόνο τυχαίες δεν είναι, ακολουθούν την ίδια αντίληψη που περιορίζει την διδασκαλία της ιστορίας και τον περιορισμό των διεκδικήσεων - των ελάχιστων που αφορούν στις περιουσίες των διωχθέντων και στην λειτουργία της σχολής της Χάλκης - όπως ήδη συντελείται ως αποτέλεσμα των συμφωνιών που έχουν γίνει. Η άμβλυνση των ιστορικών γεγονότων, αλλά και της ζώσας πραγματικότητας, αφού και σήμερα η Κύπρος κατέχεται από τις δυνάμεις εισβολής, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

  Το Τουρκικό προξενείο ασκεί την ίδια προκλητική πολιτική, με σκοπό να φέρει όσο πιο γρήγορα μπορεί την πατρίδα μας σε αδιέξοδο. Σε αυτή την δοκιμαζόμενη Θράκη, με τους πράκτορες να αλωνίζουν, την ανεργία να κτυπά κόκκινο, την ελληνική πολιτεία να εξακολουθεί την πορεία της χωρίς κανένα σχέδιο, τώρα παρουσιάζονται και οι ελεύθερες οικονομικές ζώνες. Με αυτό το σενάριο, δανειστές, επίδοξοι κερδοσκόποι, προσκυνημένοι παράγοντες και καραδοκούντες Τούρκοι, ελπίζουν σε ένα πρώτο βήμα, χωριστικής πράξης για την Θράκη μας.

  Η κυβέρνηση, που με μεγάλη ευκολία αποδέχεται κάθε αίτημα των δανειστών και ενδίδει σε κάθε πρόταση που προέρχεται από τα διευθυντήρια των Βρυξελλών, φαίνεται για μια ακόμα φορά αδύνατη να αντιμετωπίσει με εθνικά κριτήρια την υπόθεση.

  Κατηγορία: