Στην γη που μεγάλωσα

 • Δημοσιεύτηκε: 30 Απρίλιος 2012

  Πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι με ερωτούν γιατί στις εκλογές αυτές προτίμησα να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας και όχι στην Α' Αθήνας, όπως κατά τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2007 και το 2009. Το ερώτημα αυτό είναι εύλογο καθώς η αναγνωρισιμότητά μου μεταξύ των ψηφοφόρων της Α' Αθήνας είναι μεγάλη και καθώς ήμουν μεταξύ των πρώτων υποψηφίων του κόμματος σε σταυρούς προτίμησης. Όμως στην απόφασή μου αυτή βάρυναν άλλοι παράγοντες.

  Ο τόπος καταγωγής μου είναι η Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα οι Θεσπιές, στα χώματα των οποίων αναπαύονται πολλές γενεές προγόνων μου. Εκεί πέρασα κι εγώ τα παιδικά μου χρόνια. Με λύπη έχω διαπιστώσει ότι η Βοιωτία έχει, δυστυχώς, αδικηθεί κατάφορα από διαδοχικές κυβερνήσεις τόσο από πλευράς ανάδειξης προσωπικοτήτων στα ανώτερα κλιμάκια εξουσίας όσο και από πλευράς ανάπτυξης. Και η αδικία αυτή γίνεται ακόμα πιο εμφανής και έντονη αν αναλογισθούμε την μοναδικότητα της Βοιωτίας ως περιοχής στον ελλαδικό χώρο.

  Η Βοιωτία φώτιζε όλη την Ελλάδα από αρχαιοτάτων μέχρι των νεωτέρων χρόνων. Και η λάμψη της δεν οφειλόταν στην ακμή μίας μόνο πόλης, όπως συνέβαινε σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά σε πλειάδα πόλεων και κωμοπόλεων οι οποίες πρώτευαν στην πολιτική, στις τέχνες, στις επιστήμες και στα πεδία των μαχών καθ' όλη την διαδρομή της Ελληνικής Ιστορίας: ο Ορχομενός, τα Λεύκτρα, η Χαιρώνεια, οι Θεσπιές, η Θήβα, αλλά και η Λιβαδειά, το Δίστομο και η Αράχωβα.

  Και όμως ένας τέτοιος τόπος, πλούσιος σε ιστορία, με εύφορη γη, κατοικούμενος από φιλότιμους, εργατικούς και ευφυείς ανθρώπους, ένας τόπος ο οποίος αποτελεί σημαντικό στήριγμα για όλη την Ελλάδα, αντί να κυριαρχεί στις κρατικές θέσεις και στους κυβερνητικούς θώκους, έχει παραγκωνισθεί και στις θέσεις ισχύος τοποθετούνται, σε δυσανάλογα υψηλά ποσοστά, άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας. Είναι καιρός, λοιπόν, να επανέλθει η Βοιωτία στο επίπεδο που της αξίζει.

  Η επιλογή μου να κατέλθω ως υποψήφιος στον τόπο καταγωγής μου έγινε ενθέρμως δεκτή από τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Τοποθετώντας ως υποψήφιο τον αντιπρόεδρο του κόμματος, έναν πρέσβυ επί τιμή που έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, βουλευτής και προσφάτως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο ΛΑ.Ο.Σ. αποδεικνύει εμπράκτως ότι ο νομός Βοιωτίας αξίζει το καλύτερο που μπορεί να του προσφερθεί.

  Και πράγματι αυτός ο τόπος μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες θα πρέπει να εκσυγχρονισθούν, να ισχυροποιηθούν και να συνδυαστούν με τον αγροτουρισμό. Παραλλήλως θα πρέπει να αναπτυχθεί και η βιομηχανική παραγωγή, η οποία δυστυχώς έχει δυσανάλογα συγκεντρωθεί στην περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου. Θα πρέπει να υπάρξει στο εξής σωστός σχεδιασμός και να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί η βιομηχανική δραστηριότητα στον Νομό αλλά και να διασπαρθεί και σε άλλες περιοχές του, ώστε να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη και αειφόρος. Επιπλέον, προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον ιστορικό, τον θρησκευτικό και τον φυσιολατρικό τουρισμό. Όλα αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να υποστηριχθούν από ένα σύγχρονο και λειτουργικά σχεδιασμένο δίκτυο υποδομών, μεταφορών και επικοινωνιών.

  Για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτείται η πέρα από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες συνεργασία όλων των Βοιωτών: πολιτικών, επιχειρηματιών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιτυχία των συντονισμένων προσπαθειών μας θα συντελέσει ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις και να έλθει η ανάπτυξη στην Βοιωτία. Έτσι θα αυξηθεί η απασχόληση των ντόπιων, θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και θα παραμείνουν οι νέοι στις πόλεις, στις κωμοπόλεις και στα χωριά του νομού μας.

  Επιθυμώ να συμβάλλω στην κοινή αυτήν προσπάθεια, θέτοντας τις γνώσεις, την εμπειρία, την εργατικότητα και την αγάπη μου για τον τόπο καταγωγής μου στην διάθεση όλων των Βοιωτών. Με την ψήφο τους θα μου δώσουν την δύναμη να κάνω τις κοινές μας επιθυμίες πράξη, και κυρίως να υπενθυμίσω ή και να απαιτήσω μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Βοιωτίας στα υπουργικά συμβούλια ώστε να τεθεί τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της ισχνής συμμετοχής των Βοιωτών στις ελληνικές κυβερνήσεις.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 28ης Απριλίου 2012 της εφημερίδας Α1.
  Κατηγορία: