Στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα των ΧΥΤΑ

  • Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβρουάριος 2007

    Ο κ. Μάκης Βορίδης προσέφυγε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της κατασκευής των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαπράττει περιβαλλοντικό έγκλημα παραβιάζοντας την νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν υφίσταται μελέτη Ολοκληρωμένης Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων, έχουν παραβιαστεί όλες οι προθεσμίες των ειδικών όρων των εγκριτικών αποφάσεων και ούτως ή άλλως η λύση αυτή δεν εξυπηρετεί καθώς είναι εντελώς βραχυπρόθεσμη και λόγω των επιβληθησομένων προστίμων απολύτως ασύμφορη οικονομικά.

    Πέραν των ανωτέρω υφίσταται καθολική αντίθεση όλων των φορέων της περιοχής (Δήμων, Νομαρχίας, Συλλόγων) η δε χωροθέτηση ΧΥΤΑ στους συγκεκριμένους χώρους μαρτυρά περιβαλλοντική αναισθησία, ιστορική άγνοια και αισθητική βαρβαρότητα.

    Η συζήτηση της αναφοράς θα γίνει παρουσία 34 Ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αν δε κρίνει η Επιτροπή το θέμα είναι δυνατόν να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Κατηγορία: