Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Νταβούτογλου

  • Δημοσιεύτηκε: 10 Οκτώβριος 2012

    Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας από 300 πατριώτες ακτιβιστές στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης μπροστά από το μνημείο των Ιμίων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Δράσις-ΚΕΣ, η Εθνικιστική Κίνηση "Όσοι Ζωντανοί", οι Βετεράνοι Κύπρου '74, ο Σύλλογος Οικογενειών Αγνοουμένων, το Εθνικό Μέτωπο και η Α.Ε.Φ. "Ναπολέων Ζέρβας".

    Όπως τόνισε ο γ.γ. του Εθνικού Μετώπου κ. Κώνστας σε δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων που κάλυπταν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας: "Η άφιξη του Νταβούτογλου, μια μέρα μετά την Μέρκελ, μας θέτει σε εγρήγορση αφού φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υποχωρήσει στην υπόθεση ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι αρνητικές και η Θράκη έχει γίνει κεντρικός στόχος της τουρκικής ασυδοσίας". Και συνέχισε: "Δεν θα επιτρέψουμε νέες εθνικές υποχωρήσεις, ο Ελληνισμός μεταπολιτευτικά διαρκώς ακολουθεί την τουρκική διπλωματία και σύρεται σε διαπραγματεύσεις που μόνο σκοπό έχουν την προώθηση των τουρκικών απαιτήσεων".

    Στην εκδήλωση έγινε ανάγνωση του ψηφίσματος καταδίκης για την στάση της τρικομματικής κυβέρνησης και των τουρκικών ενεργειών και επισημάνθηκε η ανάγκη αντίδρασης όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού σε ένα κοινό μέτωπο. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μια τουρκική σημαία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία εδώ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και φώναξαν πατριωτικά συνθήματα. Η αστυνομία, δεν επέτρεψε στους συγκεντρωμένους να πορευθούν προς την τουρκική πρεσβεία, παρά μόνο σε μια μικρή αντιπροσωπεία να κολλήσει το ψήφισμα στην είσοδό της.