Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Νταβούτογλου

  • Δημοσιεύτηκε: 12 Δεκέμβριος 2013

    Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, έξω από το μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Παρά το τσουχτερό κρύο, στελέχη του Εθνικού Μετώπου, φίλοι αλλά και απλός κόσμος έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ο Διευθυντής Οργανωτικού του Εθνικού Μετώπου Γιώργος Βεργιάννης επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Τουρκική πρεσβεία.

    Για το Εθνικό Μέτωπο είναι αδιανόητη η παρουσία στην Ελλάδα του ανθρώπου που εκπροσωπεί με τον πλέον ιταμό τρόπο τον Νεο-Οθωμανισμό της Τουρκίας. Η επιχειρηματική διείσδυση, οι επεμβάσεις της τουρκικής ηγεσίας τόσο στο ζήτημα της βίαιης ισλαμοποίησης της περιοχής του Βοτανικού με την ανέγερση του τεμένους, όσο και με το "νέο σχέδιο Ανάν" που προσπαθούν να επιβάλουν στην Κύπρο, αναδεικνύουν την ολοένα και πιο επιθετική στάση της τουρκικής πολιτικής. Επιπλέον, όμως κάνουν ακόμα πιο φανερή την απαράδεκτη ενδοτική πολιτική που ακολουθούν οι υπόδουλοι σε ξένα συμφέροντα ηγετίσκοι, μια πολιτική που πλήττει ολοφάνερα πλέον τα εθνικά συμφέροντα.

    Το Εθνικό Μέτωπο ευχαριστεί όλους τους φορείς και συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, αλλά και τους απλούς πολίτες που στάθηκαν στο πλάι του. Δείξαμε πως όσοι φυλάγουμε Θερμοπύλες οφείλουμε να είμαστε δυναμικοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι!