Συλλαλητήριο κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.

  • Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπτέμβριος 2005

    Μεγάλη επιτυχία είχε το ανοικτό συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την στιγμή που όλο το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα υποστηρίζει την "ευρωπαϊκή προοπτική" της Τουρκίας και η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ετοιμάζεται να δώσει στις 3 Οκτωβρίου την έγκρισή της για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, περισσότεροι από 5.000 Έλληνες πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το μοναδικό συλλαλητήριο εθνικής αντίστασης και βροντοφώναξαν "Έξω η ασιατική Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση". Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ήταν τόσο μεγάλο που διακόπηκε η κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο δικαιώνει την πρωτοβουλία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για το συλλαλητήριο και αποδεικνύει πως το πατριωτικό κίνημα στην Ελλάδα έχει την στήριξη ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και αποτελεί την ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στο ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο.

    Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και ευρωβουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε στην ομιλία του πως το συλλαλητήριο αποτελεί την απάντηση του Ελληνικού Έθνους στα σχέδια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, ανήκει στην Ασία. Ως κράτος ποτέ δεν έδειξε σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο: το 1922 προέβη σε γενοκτονία κατά των Μικρασιατών Ελλήνων, το 1955 σε πογκρόμ κατά των Κωνσταντινουπολιτών Ελλήνων, το 1974 κατέλαβε με εισβολή την μισή Κύπρο (σήμερα χώρα-μέλος της Ε.Ε.) και το 1996 κατέλαβε τα Ίμια και με την θεωρία των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα. Η υποχωρητικότητα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων έχει αποθρασύνει την Τουρκία: ενώ η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ετοιμάζεται να δώσει πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου συνεχίζονται αμείωτες. Το αφελές επιχείρημα πως η Τουρκία θα είναι λιγότερο επικίνδυνη εντός της Ε.Ε. καταρρίπτεται από την ιστορική εμπειρία: η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ είχε υποστηριχθεί με το ίδιο επιχείρημα, όμως ως μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974. Η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη πολιτιστικά ή θρησκευτικά: είναι μία χώρα 70.000.000 μουσουλμάνων, οι οποίοι κυριολεκτικά θα εποικήσουν την Ε.Ε., αν ενταχθούν σε αυτή. Αναπόφευκτα πρώτος προορισμός τους θα είναι οι ακριτικές περιοχές της Ελλάδος: η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κύπρος. Τα αποτελέσματα των "πολυ-πολιτισμικών" κοινωνιών, υπενθύμισε ο κ. Καρατζαφέρης, τα είδαμε προσφάτως με την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

    Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αφουγκρασθεί τις ανησυχίες του ελληνικού λαού και να εμποδίσει την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης, ζητάει περισσότερη δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία σε κρίσιμα για το μέλλον του Έθνους ζητήματα: ζητάει δημοψήφισμα και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και για το Ευρωσύνταγμα και για την παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ. Είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να μην έχει το δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίζει για το μέλλον του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, συστηματικά αγνοεί την λαϊκή βούληση. Δεν σέβεται καν την υπογραφή του κ. Καραμανλή στην αίτηση της Εκκλησίας για δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε την ελπίδα που έχει ο ίδιος προσωπικά, αλλά και όλοι οι Έλληνες πατριώτες, για την ανάπτυξη και γιγάντωση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις επόμενες εκλογές με τον Μάκη Βορίδη υποψήφιο για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Η τιμητική αναφορά στον Μάκη Βορίδη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα ενθουσιασμού από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο υπήρχαν πολλά στελέχη και συναγωνιστές που προέρχονται από το Ελληνικό Μέτωπο. Το συλλαλητήριο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και η ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη συσπείρωσε το Πατριωτικό Κίνημα και έδειξε σε όλη την Ελλάδα, και ειδικά στους εντολοδόχους της εθνικής υποτέλειας, ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται και αγωνίζονται για την εθνική μας ανεξαρτησία, παρά τα 30 χρόνια ραγιαδισμού και οσφυοκαμψίας. Έξω η Τουρκία από την Ευρώπη!