Συνέντευξη τύπου του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» για τους εμπρησμούς βιβλιοπωλείων

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλιος 2008

  Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Ινστιτούτου, σχετικά με τα γεγονότα πολιτικής βίας στην χώρα μας, τα οποία διαδραματίστηκαν τον μήνα που πέρασε.

  Στην συνέντευξη τύπου, η οποία ξεκίνησε στις 12 περίπου το πρωί, μίλησαν οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος και διευθυντής του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης», Χρήστος Γούδης, πρόεδρος του «Ίων Δραγούμης» καθώς και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης. Παρόντες επίσης οι εκδότες Γιάννης Σχοινάς, Γιάννης Γιαννάκενας, αλλά και ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

  Την συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος καλοσώρισε τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε εν συντομία στην πορεία του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» και τον μελλοντικό σχεδιασμό του, λέγοντας ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει μία σειρά εκδηλώσεων.

  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του καθηγητή Χρήστου Γούδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη σεβασμού των αριστερών, στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μπροστά στον αγώνα τους να επιβάλλουν την ιδεολογία τους. Και το πώς αυτή εξηγεί το κύμα πολιτικής βίας που πλήττει την χώρα μας. Αναφέρθηκε στο πως η δημοκρατία πλήττεται από τέτοιου είδους σκέψεις και δράσεις αλλά και το ότι όλα τα βιβλιοπωλεία που χτυπήθηκαν είχαν ως κοινό την προσπάθειά τους να αναδεικνύουν την έννοια του έθνους. Μίλησε για μία μάχη όχι μεταξύ αριστερών και δεξιών, αλλά τιμίων και ανεντίμων, Ελλήνων και πρακτόρων.

  Ακολούθησε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο σε πολιτικό επίπεδο κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι με την ανοχή που επιδεικνύει, οδηγεί στην επιδείνωση της κατάστασης. Χαρακτήρισε ως «οργανωμένη» στρατιωτικού τύπου ομάδα, όσους συμμετείχαν στην πυρπόληση των βιβλιοπωλείων. Μίλησε για φαινόμενα τρομοκρατίας, για «αντάρτικο πόλεων» που στρέφεται κατά των στελεχών του ΛΑΟΣ, κάθε φορά που αυτό επιχειρεί ολομέτωπη επίθεση κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην χώρα μας. Για την κυβέρνηση, η «καταδίκη» των γεγονότων δεν είναι αρκετή, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., αντίθετα χρειάζεται επίλυση των προβλημάτων. Και αν δεν υπάρξει η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ίσως υπάρξουν φαινόμενα αυτοδικίας. «Τέτοια περιστατικά φαλκιδεύουν την Δημοκρατία, φαλκιδεύουν την ελεύθερη έκφραση των Ιδεών, φαλκιδεύουν την ελευθερία του λόγου».

  Κατηγορία: