Συστρατεύομαι με τον Γιώργο Καρατζαφέρη Συνέντευξη του Μιχάλη Χάνδακα στην εφημερίδα «Κοινωνική»

 • Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2007

  Την υποψηφιότητά του με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Β΄ Πειραιώς ανακοινώνει μέσω της εφημερίδας «Κοινωνική» ο εκδότης - δημοσιογράφος Μιχάλης Χάνδακας. Ο κ. Χάνδακας, γνωστός στην πειραϊκή κοινωνία για την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, την ανεξάρτητη και ασυμβίβαστη πένα του, μιλά στην «Κοινωνική» για την απόφασή του να πολιτευθεί, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συστρατεύεται με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη και καλεί τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του δικομματισμού. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εχουν γνώσιν πια οι φύλακες πως και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έπαιξαν μαζί τους τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια».

  Κύριε Χάνδακα, θα είστε υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Πειραιά;

  Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μου κάνει την τιμή να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της πολύπαθης Β΄ Πειραιά, όπου μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, για να δώσουμε τον εκλογικό αγώνα και να τον κερδίσουμε. Τα προβλήματά της τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, προβλήματα τα οποία δεν κατάφεραν να επιλύσουν ούτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Ν.Δ. Εσκυψαν δήθεν σε αυτά μόνο κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων. Ενδεικτικά αναφέρω τα κυριότερα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της καθαριότητας, της μάστιγας των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας. Να σταθώ στο τελευταίο και να πω ότι, η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση από τα διάτρητα σύνορά μας εκτόξευσε τους δείκτες της εγκληματικότητας στα ύψη.

  Η κλασική ερώτηση λοιπόν, για κάποιον που εισέρχεται στον στίβο της πολιτικής, είναι γιατί τώρα; Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν έναν γνωστό εκδότη - δημοσιογράφο του Πειραιά να κατέβει στην πολιτική κονίστρα;

  Ο χρονικός προσδιορισμός δεν είναι τυχαίος. Οφείλεται στη διαπίστωση ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχω μάθει να παλεύω, αυτό έκανα και δια μέσου της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως εκδότη - δημοσιογράφου τα τελευταία 18 χρόνια για την ανάδειξη των προβλημάτων της κοινωνίας μας. Στόχος μου είναι να πιέσω ακόμα περισσότερο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου - ελεγκτή για θέματα τα οποία ταλανίζουν τη χώρα αλλά ιδιαίτερα την εκλογική μου περιφέρεια.

  Γιατί με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

  Όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό με τα δύο κόμματα εξουσίας να αλληλοκατηγορούνται και να κοντράρονται για το ποιος εμπλέκεται περισσότερο ή λιγότερο σε αμαρτωλές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, θεωρώ ότι τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση της πατρίδας μας αποτελεί ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

  Μιλήστε μας για σας, για τα παιδικά σας χρόνια, την επαγγελματική σας πορεία.

  Γεννήθηκα στο Πασαλιμάνι το 1961 από πατέρα Μικρασιάτη και μάνα Μανιάτισσα. Μεγάλωσα στην Κοκκινιά και στα Μανιάτικα. Εζησα και χάρηκα τα χρόνια που οι πόρτες στις αυλές ήταν νύχτα μέρα ανοιχτές. Αρχισα να εργάζομαι πριν ακόμα τελειώσω το δημοτικό. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στη Λεύκα, σε καφενείο 12 ώρες την ημέρα. Παράλληλα συνέχισα το σχολείο βράδυ σε μια σχολή του ΟΑΕΔ στην Αθήνα για υποδηματοτεχνίτες. Η επαγγελματική πορεία στα ΜΜΕ ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Ιδρυσα το 1987 τον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 107 και τρία χρόνια μετά, το 1990, το TV MAGIC. Ακολούθησε ο ραδιοφωνικός σταθμός της νεολαίας ΑΤΛΑΝΤΙΣ, η εφημερίδα και η τηλεόραση Εν Πειραιεί.

  Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι λένε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εσείς συμμερίζεστε αυτό που λένε, αυτό που λέει και ο πρόεδρος του κόμματός σας, ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι σιαμαία;

  Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ουδείς έχει αμφιβολία πλέον ότι τα δύο κόμματα ασκούν την ίδια πολιτική. Ακούμε σήμερα τις αντιπολιτευτικές κορώνες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τους ίδιους χειρισμούς που έκαναν και αυτοί μέχρι τον Μάρτη του 2004 και βλέπουμε παράλληλα τα στελέχη της Ν.Δ. να ακολουθούν κατά πόδας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

  Επί ΠΑΣΟΚ έγινε η ληστεία του χρηματιστηρίου, επί Ν.Δ. τα αποθεματικά των ταμείων έγιναν δομημένα ομόλογα. Ωστόσο ο δικομματισμός καλά κρατεί. Που το αποδίδετε;

  Χρήζει ψυχανάλυσης το φαινόμενο. Νομίζω ότι οι πολίτες λίγο πριν την κάλπη επηρεάζονται από τις Σειρήνες του δικομματισμού που υπόσχονται θέσεις εργασίας και μοιράζουν αφειδώς «θα» και «θα» καταφέρνοντας τελικά να τους παγιδεύσουν. Θεωρώ όμως ότι το πάθημα γίνεται μάθημα και ο λαός θα στηρίξει και τις λεγόμενες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου για να έχουμε ένα πλουραλιστικό Κοινοβούλιο, όπου θα εκπροσωπούνται σχεδόν όλοι οι πολίτες και θα έχουν πιο δυνατή φωνή.

  Ένα ερώτημα που τίθεται κατά κόρον στα στελέχη του κόμματός σας έχει σχέση με την πολιτικο-ιδεολογική ταυτότητα του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ένα ακροδεξιό κόμμα;

  Εκ του πονηρού είναι ο ισχυρισμός τους. Θέλουν πάση θυσία τον ΛΑ.Ο.Σ έξω από τη βουλή γιατί φοβούνται τον σθεναρό του λόγο και για τα εθνικά μας θέματα αλλά και για τα θέματα της καθημερινότητας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη όμως. Θα μας βρουν μπροστά τους. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός κερδίζει καθημερινά έδαφος.

  Τι πιστεύετε ότι θα προσφέρει στη χώρα και στους πολίτες η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, εφόσον μπει;

  Θα χαλάσει τα σχέδια όλων όσοι σκοπεύουν να συνεχίσουν να λεηλατούν τα δημόσια ταμεία, να λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά σε βάρος του λαού, να δημιουργούν πολίτες δύο ταχυτήτων, να κλείνουν τα αυτιά τους στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, να ευνοούν τους ημετέρους και να νομίζουν ότι η εξουσία είναι βιλαέτι τους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα παλέψει για την καταπολέμηση της ανεργίας, της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας. Η Ν.Δ. διατείνεται ότι μείωσε την ανεργία αλλά πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα. Μόνο με τη σταθερή και μόνιμη εργασία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  Με ποιο γνώμονα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές;

  Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λέει η γνωστή ρήση. Βέβαια εδώ πρόκειται για τρις και τετράκις. Νομίζω ότι έχουν γνώσιν πια οι φύλακες πως και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έπαιξαν μαζί τους τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους και της πατρίδας. Να στηρίξουν πολιτικές που δεν συμβιβάζονται με συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον κόπο και τον ιδρώτα τους, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις πατριδοκάπηλων, που δεν υποστέλλουν τη σημαία κατά της διαφθοράς, που δεν διαπραγματεύονται τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που δεν γίνονται υποχείρια ξένων δυνάμεων. Η ψήφος στον ΛΑ.Ο.Σ. εγγυάται όλα όσα προανέφερα. Ηρθε ο καιρός να αποφασίζουν αυτοί για αυτούς στέλνοντας άξιους και άφθαρτους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο με όρεξη για δουλειά και όχι επαγγελματίες πολιτικούς.

  Κατηγορία: