Τα «έσχατα»

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Ιανουάριος 2012

  Πελώριες ηλιακές κηλίδες εκτοξεύτηκαν προς την γη με άμεσο κίνδυνο για τις επικοινωνίες, και πρόκληση απίθανων φυσικών καταστροφών, στην Σαχάρα της Αλγερίας χιόνισε, στην Σαντορίνη το νερό της θάλασσας ζεστάθηκε και έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα, το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει φέτος, οι Ρώσοι ετοιμάζονται για πόλεμο, και ο Βασίλειος Κωστέτσος διαπρέπει στο «Dancing on Ice». Το μέλλον αρχίζει να φαίνεται πράγματι σκοτεινό και αβέβαιο.

  Το βράδυ, ίσως θα πρέπει να καθηλωθούμε στις μεταμεσονύχτιες εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου για να δούμε αν υπάρχει ελπίς, ίσως αυτοί που «ζουν ανάμεσά μας» να το αποφάσισαν τελικά, να κάνουν την τελευταία τους θανατηφόρα κίνηση σε βάρος του Ελληνισμού, και του ανθρώπινου είδους γενικότερα. Πριν τα κάνουμε όλα αυτά όμως, ίσως θα πρέπει να προσγειωθούμε στα πιο «πεζά» και εγκόσμια. Και στα πεζά και στα εγκόσμια που ζούμε όλοι μας, συμβαίνουν άλλα «έσχατα».

  Ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε δουλειά, τώρα όμως, υπόσχεται πως αν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα είναι πιο μελετηρός, και θα βρίσκει χρόνο για να διαβάζει τις διεθνείς συνθήκες που υπογράφει η χώρα.

  Ο «οραματιστής» και ονειροπόλος Γ.Α.Π. από την εξωτική Κόστα Ρίκα που βρίσκεται, μας υπενθύμισε το πόσο γενναίο, και ανθεκτικό σαν κατσαρίδα, έκανε τον ελληνικό λαό με τα «απαραίτητα» μέτρα που πήρε για το καλό του.

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης - κάποιος Παπαϊωάννου - αποφάσισε να βγάλει από τις φυλακές μια χιλιάδα και βάλε κρατουμένους για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Το αν η εγκληματικότητα χτυπάει «κόκκινο» και καθημερινά δολοφονούνται Έλληνες τον αφήνει αδιάφορο, και ίσως να έχει ένα δίκιο. Το τέλος έρχεται, όλοι θα πεθάνουμε, οπότε σου λέει, τι σήμερα τι αύριο, άσε που γλιτώνουμε και τις συντάξεις που δίνουμε στους γέρους και τις γριές που δολοφονούνται... Μεγαλοφυώς απλό.

  Ο Σημίτης επανεμφανίστηκε - κλασσικό «έσχατο» σημάδι των καιρών που ζούμε - και με τα άψογα Γερμανικά του (τα μιλά ακριβώς όπως και τα ελληνικά) καταφέρθηκε και αυτός εναντίον του μνημονίου και της πολιτικής του Γ.Α.Π. Για το χρηματιστήριο πάντως δεν έκανε δηλώσεις.

  Ο Μάνος, που είχε μια λαμπρή και πετυχημένη θητεία ως υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, εμφανίστηκε δυναμικά και αυτός - τα «έσχατα» σημάδια είναι ολοφάνερο πια πως μας περικύκλωσαν - και ζήτησε να φύγει ο Παπαδήμος και να αναλάβει ο Προβόπουλος, και αν δεν θέλουμε Προβόπουλο, μπορούμε να διαλέξουμε Σημίτη. Την επόμενη φορά ίσως μας προτείνει και τον Τρύφωνα Σαμαρά, δεν θα εκπλαγούμε καθόλου.

  Θα μπορούσαμε πάντως να αναφέρουμε και άλλα «έσχατα» που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν θέλουμε να τρομάξουμε και άλλο τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν ξέρουμε τι είναι πιο επίφοβο. Το χιόνι στην Σαχάρα και τα 3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη, ή όλα αυτά τα «Νεφελίμ» και «Ελοχίμ» που ξεπηδούν από τα βάθη του πολιτικού παρελθόντος και μας απειλούν με τα λεγόμενά και με τις πράξεις τους;

  Τουλάχιστον για τα έσχατα όλο και κάποιος «Πολέμαρχος του Θεού» θα βρεθεί. Για τα άλλα «έσχατα»;

  Κατηγορία: