Τα μπρος-πίσω Σαμαρά

 • Δημοσιεύτηκε: 22 Ιούνιος 2010

  Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό των βουλευτών του, έδωσε άφεση αμαρτιών στο τεμπέλικο παιδί, που μέχρι πρότινος ήταν βαρίδι για την ΝΔ, ενώ έφτασε στο σημείο να απονείμει τα εύσημα και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του.

  Για να ικανοποιήσει και να συσπειρώσει κάποιους της κοινοβουλευτικής ομάδας και κάποια κομματικά στελέχη, έκανε μπρος πίσω υπεραμυνόμενος των μεταρρυθμίσεων του τέως πρωθυπουργού. Των μεταρρυθμίσεων για την οικονομία, της συμφωνίας με τους Κινέζους, της ενοποίησης των ταμείων. Εστίασε στα θετικά για να απαλλάξει στην ουσία τις κυβερνήσεις Καραμανλή από τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, της Siemens, των δομημένων ομολόγων και άλλα που θα βγουν στο φως της δημοσιότητας στο μέλλον. Την ίδια ώρα, ο λαός ζητά απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι προκάλεσαν τη μερική πτώχευσή του.

  Όταν στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της ΝΔ συγκεντρώνει τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία του, ο κ. Σαμαράς κάνει κι άλλα βήματα πίσω. Εξύμνησε την περίοδο Μητσοτάκη, χωρίς να μας εξηγήσει γατί ενώ όλα ήταν καλά, εκείνος έριξε την κυβέρνησή του. Είναι σαν να παραδέχεται τα προσωπικά λάθη εκείνης της περιόδου και να ομολογεί 17 χρόνια μετά το πάθος του για την αρχηγία. Όλα ήταν ένα σχέδιο, λοιπόν; Έτσι φαίνεται τελικά, αφού, κατά τον κ. Σαμαρά, όλα έβαιναν καλώς την τριετία 1990-1993.

  Άλλα περιμέναμε από τον νέο αρχηγό της ΝΔ. Δεν ασκεί αντιπολίτευση. Επέτρεψε στο ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στην πατρίδα μας και δεν δείχνει πρόθυμος και ικανός να φρενάρει τους εχθρούς του λαού. Αντίθετα τους δίνει την ευχέρεια να διαλύσουν την ήδη καταπονημένη υγεία, την υποβαθμισμένη παιδεία και ότι άλλο έχει απομείνει. Παράλληλα το δούλεμα καλά κρατεί με τις επιτροπές της Βουλής που αναζητούν τους ενόχους, ενώ όλοι τους γνωρίζουμε.

  Τα πράγματα δείχνουν ότι πάμε για εκλογές. Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Οι προνομιούχοι το κρατάνε στη ζωή κάνοντάς του ενέσεις και κοιμίζοντας τον λαό. Η ευθύνη θα είναι δική μας αν τους επιτρέψουμε και στο μέλλον, δίνοντάς τους αυτοδυναμίες, να κάνουν τα ίδια.

  Κατηγορία: