Τα πάντα ανέχονται...

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβρουάριος 2008

  Όταν η κυβέρνηση της χώρας μας στην κυριολεξία εκλιπαρεί τα Σκόπια "να κάνουν ένα βήμα πίσω" (αυτές ήταν ακριβώς οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρέσβης Αναστάσιος Κριεκούκης στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια στη Γερμανία πριν λίγες ημέρες, απευθυνόμενος προς τον "πρόεδρο" της Βαρντάρσκας!), τότε σε τι μπορεί να ελπίζει ο ελληνικός λαός για την διαφύλαξη της εθνικής αξιοπρέπειάς του; Και ο μεν Σκοπιανός "πρόεδρος", σε μία έσχατη ένδειξη περιφρόνησης και εθνικής υπερηφάνειας (ως "σαστιμάρα" ερμηνεύθηκε από τα ελλαδικά ΜΜΕ!) έδωσε την απάντηση στα σλάβικα λέγοντας ότι το ζήτημα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο για τη χώρα "του".

  Όταν, βεβαίως, η κυβέρνηση ακούει αυτή τη φράση από τους θρασύτατους πειναλέους ψευτομακεδόνες, τότε κάθεται σούζα και ψιθυρίζει κάτι περί "αδιαλλαξίας που δεν οδηγεί πουθενά".

  Όταν ακούει την ίδια φράση από τα στόματα εκατομμυρίων Ελλήνων, τότε κραυγάζει απαξιωτικά, αναφερόμενη σε "ακραίες εθνικιστικές φωνές", σε "ανέξοδο πατριωτισμό" και σε "πατριδοκαπηλεία"!

  Όταν η ελλαδική κυβέρνηση ανέχεται εικόνες όπως αυτή του "πρωθυπουργού" των Σκοπίων, να καταθέτει στεφάνι στο "ηρώο" του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, κάτω από τον επεκτατικό και αλυτρωτικό χάρτη της "ενιαίας Μακεδονίας", χωρίς να καταγγέλλει διεθνώς το γεγονός ως ένδειξη αλυτρωτικής συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα τιμωρεί τον Έλληνα εύελπι που τόλμησε να τραγουδήσει στην παρέλαση το "Μακεδονία ξακουστή", τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στην πατρίδα μας.

  Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας το έχουν ξεπουλήσει οι πολιτικάντηδες πάσης αποχρώσεως. Το έχουν εκχωρήσει ήδη στον βουλγαρικό και τον αλβανικό εθνικισμό, τους μόνους εθνικισμούς που αναπτύσσονται στο σκοπιανό μόρφωμα, ως έχοντες έξωθεν στήριξη.

  Ας μην έχουν όμως ψευδαισθήσεις και οι ίδιοι. Τόσο αυτοί, όσο και τα παιδιά των παιδιών τους ακόμη, θα φύγουν από τον κόσμο αυτό με το στίγμα του προδότη και οι γενιές των Ελλήνων που θα 'ρθουν θα φτύνουν για πάντα στους τάφους τους. Αν δεν τους έχει διδάξει τίποτε η Ιστορία του ελληνικού έθνους, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό τους...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: