Την 3η θέση στην Ελλάδα κατέλαβαν οι Ελληνικές Γραμμές

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλιος 2004

  Στην 3η θέση σε αναγνωσιμότητα (page views) στις ιστοσελίδες «e-ενημέρωσης», κάτω από το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (1) και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (2) κατατάσσει το TopGR List της εταιρείας «Κορινθόραμα» τον δικτυακό τόπο e-grammes.gr των Ελληνικών Γραμμών, της εφημερίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα οι Ελληνικές Γραμμές βρίσκονται στην 5η θέση με βάση την επισκεψιμότητα, ενώ στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων καταλαμβάνει την 194η θέση.

  Το TopGR List από το «Κορινθόραμα» είναι η πρώτη πανελληνίως προσπάθεια επεξεργασίας των μετρήσεων του alexa.com. και παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες Ελληνικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις παγκόσμιες μετρήσεις επισκεψιμότητας της Alexa Research.

  Η Alexa, όπως και κάθε εταιρεία δημοσκοπήσεων, για να μπορέσει να εξάγει συμπεράσματα για το φάσμα των συμπεριφορών ενός συγκεκριμένου συνόλου (στην συγκεκριμένη περίπτωση των χρηστών του internet), χρησιμοποιεί σαν μέθοδο την δειγματοληψία. H εταιρεία αυτή προκειμένου να δημιουργήσει την δική της παγκόσμια κατάταξη των διαδικτυακών τόπων, με βάση την επισκεψιμότητα (άρα και την προτίμηση των χρηστών), δημιούργησε και δίνει, σε όποιον χρήστη το επιθυμεί, μια εφαρμογή (Alexa Toolbar) η οποία όταν εγκατασταθεί στον Internet Explorer, στέλνει δεδομένα στον server της εταιρείας.

  Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η Alexa Research έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσματα ενός μεγάλου και καλά σχεδιασμένου δείγματος, αφού είναι περισσότεροι από 7.000.000 πλέον οι χρήστες (στατιστικά του 2000) που "κατέβασαν" (download) την εφαρμογή της, (σε σύνολο 580.000.000 χρηστών παγκοσμίως), με αποτέλεσμα να μπορεί να εκτιμήσει με σχετικά καλή ακρίβεια τα χαρακτηριστικά αυτού του συνόλου.

  Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το site των Ελληνικών Γραμμών, πέραν του ότι δεν χαίρει της παραμικρής προβολής και σε πολλές διαδικτυακές πύλες τοποθετείται στην κατηγορία των επαρχιακών εφημερίδων ή - στην καλύτερη των περιπτώσεων - στις σελίδες ειδικού ενδιαφέροντος, επικεντρώνει κυρίως στον σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητος, χωρίς να πλατειάζει σε θέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον, όπως οι αθλητικές ειδήσεις, το χρηματιστήριο και τα «κοσμικά». Μένει λοιπόν να δούμε, πού μπορεί να οδηγήσει η ιλιγγιώδης αναρρίχηση των Ελληνικών Γραμμών στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου για ενημέρωση.

  Κατηγορία: