Τι πετύχαμε για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Απρίλιος 2012

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στην Ελληνική Βουλή, το 2007, έθεσε ως κεντρικό ζήτημα την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Ίσως είναι οξύμωρο σε μια πόλη που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τις λοιπές κοινωνικές παθογένειες που προκαλεί η λαθρομετανάστευση να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο για τον αγώνα που κάναμε και για το τι πετύχαμε. Ωστόσο είναι σημαντικό στις επερχόμενες εκλογές ο πολίτης να μην ακούει απλώς τις υποσχέσεις για το μέλλον, ούτε να υποκύπτει στην γοητεία των ανούσιων ακτιβισμών κάποιων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά με γνώμονα την συνέπεια και την επιτυχία του κάθε κόμματος να αποφασίσει.

  Ως ΛΑ.Ο.Σ. θεωρούμε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πρωτίστως θέμα κινδύνου του εθνικού και κοινωνικού κράτους, της εθνικής συνοχής. Παράλληλα, όμως, το πρόβλημα αυτό γεννά και μια σειρά θεμάτων κοινωνικής παθογένειας, όπως η εγκληματικότητα, η ανεργία, η πτώση της ποιότητας ζωής και η διάλυση της οικονομίας από την εκροή χρημάτων και το παρεμπόριο. Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση υποστηρίξαμε μια πολιτική σκληρά αντιμεταναστευτική, την εποχή που τα κόμματα του πολιτικού συστήματος καλωσόριζαν τους λαθρομετανάστες.

  Πιστεύουμε σε μια πολιτική όπου τα σύνορα θα φυλάσσονται ασφαλώς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και ότι θα εφαρμόζεται στην ελληνική επικράτεια η πολιτική των αντικινήτρων. Αυτό σημαίνει ότι οι λαθρομετανάστες δεν θα τυγχάνουν καμίας κοινωνικής παροχής και όσοι τους βοηθούν ή τους χρησιμοποιούν (π.χ. μισθώσεις κατοικιών, παροχή εργασίας σε λαθρομετανάστες) θα τιμωρούνται αυστηρά. Μόνο εάν δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι φιλικός τόπος, αλλά εχθρικός για τους λαθρομετανάστες, θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την χώρα.

  Παράλληλα, υποστηρίξαμε μία κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική όπου δεν θα υπάρχει ο άδικος κανόνας του «Δουβλίνου 2», αλλά κεντρικά η Ευρώπη θα κάνει τις επαναπροωθήσεις πιέζοντας τις χώρες που στέλνουν λαθρομετανάστες και θα αποδέχεται τις ποσοστώσεις ανάλογα με τον πληθυσμό. Με βάση λοιπόν αυτή την κεντρική αντίληψη που έχουμε για την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, σε πρακτικό επίπεδο πετύχαμε τα ακόλουθα.

  Πρώτον, θέσαμε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και κερδίσαμε κατά κράτος την ιδεολογική ηγεμονία του ψευτοανθρωπισμού της Αριστεράς. Πετύχαμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αποδέχεται, έστω σε επίπεδο ρητορείας, ότι η λαθρομετανάστευση είναι πρόβλημα.

  Δεύτερον, αντισταθήκαμε κατά του νόμου περί παροχής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες. Υποστηρίξαμε, ως μοναδικό κόμμα, και τελικά πετύχαμε να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να επέλθει σωρεία αλλαγών από την αρχική του μορφή.

  Τρίτον, απαιτήσαμε και πετύχαμε την μετατροπή του αδικήματος διακίνησης λαθρομεταναστών σε κακούργημα για όλες τις περιπτώσεις και αποτρέψαμε δύο φορές, απειλώντας με ονομαστικές ψηφοφορίες, την μείωση των ποινών που επεχείρησε ο δικομματισμός.

  Τέταρτον, αποτρέψαμε την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό. Ήμασταν το μόνο κόμμα που στην ονομαστική ψηφοφορία καταψηφίσαμε την ανέγερσή του - ακόμα και η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά το υπερψήφισε - και καταφέραμε να παγώσουμε όλες τις διαδικασίες, παρόλο που είχαν υπογραφεί και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

  Πέμπτον, απαιτήσαμε και πετύχαμε την απόσυρση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών από αλλοδαπούς εγκληματίες και παρέμειναν στην φυλακή περί τους 2.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι βγαίνοντας θα εγκληματούσαν στις γειτονιές της Αθήνας.

  Έκτον, απαιτήσαμε και πετύχαμε την απόσυρση του νόμου για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που θα απαγόρευε κάθε αρνητική αναφορά κατά των λαθρομεταναστών.

  Έβδομον, απαιτήσαμε και πετύχαμε την απόσυρση του νόμου για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και την μείωση των ποινών στους εμπόρους ναρκωτικών που επεχείρησε το ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της Ν.Δ.

  Όγδοον, πετύχαμε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την ποινικοποίηση της κουκούλας, κερδίζοντας κατά κράτος την αριστερή δικτατορία των πανεπιστημίων.

  Ένατον, υπηρετώντας την πολιτική της ασφάλειας του νόμου και της τάξης πετύχαμε την αυστηροποίηση των ποινών σε σειρά κακουργημάτων, όπως η παιδεραστία.

  Δέκατον, ήμασταν το μόνο κόμμα που καταθέσαμε νομοσχέδιο για την πάταξη του παρεμπορίου και την συνολική ρύθμιση του θέματος με βαριά ποινικοποίηση, ενώ δεν στηρίχτηκε από τα άλλα κόμματα.

  Ενδέκατον, σταθήκαμε δίπλα στις γειτονιές της Αθήνας, στους κατοίκους που πλήττονται από την λαθρομετανάστευση, με τους οποίους ο γράφων είχε καθημερινή επαφή, την στιγμή που κάποιοι ακτιβιστές της εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς δεν πέτυχαν τίποτα απολύτως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

  Με απλά λόγια, τα ανωτέρω δείχνουν ότι κάποιοι αγωνίστηκαν για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και δεν μείνανε σε απλά λόγια. Σίγουρα ο Αθηναίος που πλήττεται από την λαθρομετανάστευση θέλει την οριστική λύση του προβλήματος, ωστόσο να αναλογιστεί, εάν δεν ήμασταν εμείς να δώσουμε και να πετύχουμε τις ανωτέρω μάχες, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Δώστε μας την δύναμη στην νέα Βουλή να υλοποιήσουμε το σύνολο της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 21ης Απριλίου 2012 της εφημερίδας Free Sunday.