Τοποθέτηση Βορίδη στην Βουλή για τα βακούφια

  • Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβρουάριος 2008

    Στην ομιλία του, ο κ. Βορίδης είπε αρχικά ότι «η προσέγγιση της κυβέρνησης αποτελεί ομολογία χρεοκοπίας της πολιτικής του ελληνικού κράτους διαχρονικά, ήδη από το 1923 στο ζήτημα της μειονότητας της Θράκης. Δεν πείσαμε τα μέλη της μειονότητας να συμμετάσχουν ενεργά στην ελληνική δημοκρατία. Παρέμειναν απομονωμένοι, επηρεαζόμενοι από κέντρα εκτός Ελλάδος». Ο κ. Βορίδης επιχειρηματολογώντας για την αποτυχία της ελληνικής πολιτείας, τόνισε ότι σήμερα έχουμε φτάσει να κάνουμε διάλογο με το Προξενείο και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για τα ζητήματα της Θράκης.

    Αντί να παρακινήσουμε προς την κατεύθυνση της ισονομίας, ερχόμαστε να αναπαράξουμε ειδικές ρυθμίσεις. Πέρα από το θέμα της αντισυνταγματικότητας, επεσήμανε προς την Νέα Δημοκρατία, ότι η «θετική διάκριση» υπήρξε παντού μια πολιτική της Αριστεράς. Το να εφαρμόζονται τέτοιου είδους πολιτικές της Αριστεράς, πέρα από το ότι είναι κατ΄ αρχήν προσβολή της αρχής της ισότητας, είναι μια υποκριτική πολιτική. Όταν η ΝΔ εκφράζει ένα διαφορετικό πολιτικό κοινό, ουσιαστικά υφαρπάζει την ψήφο ανθρώπων που δεν θέλουν την πολιτική των θετικών διακρίσεων.

    Σε αυτά τα πολιτικά επιχειρήματα, ο κ. Υπουργός απάντησε μιλώντας για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και οφέλη», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βορίδη, που ξεκαθάρισε ότι «τοποθετούμαστε με τον τρόπο που τοποθετούμαστε γιατί αυτό επιτάσσει η ιδεολογία μας. Επί σειρά ετών αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις».

    Ο κ. Βορίδης κατέληξε καλώντας τον Υπουργό, στο μέλλον, οι τοποθετήσεις του να μπαίνουν στην ουσία των επιχειρημάτων και όχι χρησιμοποιώντας έωλα επιχειρήματα και φθηνή επιχειρηματολογία. Η πίεση του ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχιστεί και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μάθει να ζει με αυτήν.