Τουρκία - Μια χώρα που ...τρομοκρατεί

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμβριος 2004

  Οι σοβαρές εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων λειτούργησαν εμμέσως πλην σαφώς ως αντιπερισπασμός έναντι του πολύ σοβαρού ζητήματος της πιθανότητος εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταπεινωμένη για άλλη μια φορά η ελληνική κοινή γνώμη ετοιμάζεται να δεχθεί απανωτά κτυπήματα, τόσο στο θέμα του Μακεδονικού όσο και του Κυπριακού, με κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο, την πιθανότητα της αποδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την 17η Δεκεμβρίου.

  Την ώρα που ο περιθωριοποιημένος πατριωτικός πολιτικός λόγος, εκφραζόμενος είτε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είτε από άλλα πρόσωπα και φορείς της ελληνικής αλλά και παγκοσμίου πολιτικής σκηνής, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους κινδύνους της αποδοχής των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, η Τουρκία, με περίσσια υποκρισία, εκμεταλλευόμενη την πολυπολιτισμική υστερία της Ευρώπης αλλά και τις πλάτες που τις παρέχουν οι Η.Π.Α. διακηρύσσει τον "εξευρωπαϊσμό" της προβάλλοντας την "συναινετικότητά" της στο θέμα του Κυπριακού, την βελτίωση των σχέσεών της με τις όμορες γειτονικές της χώρες, με καμμία εκ των οποίων δεν διατηρούσε μέχρι σήμερα καλές σχέσεις, και την μεγάλη της εμπειρία στην …αντιμετώπιση της τρομοκρατίας!


  Το θράσος των Τούρκων

  Όσοι πιστεύουν ότι η τουρκική προκλητικότητα είναι προϊόν μονόπλευρης αδιαλλαξίας από πλευράς του στρατεύματος μάλλον σφάλλουν. Ακόμη και ο στρατός είναι στο πλευρό της τουρκικής κυβερνήσεως στην προσπάθεια "εκδημοκρατισμού" και "αποστρατικοποιήσεως" της χώρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένας εκπρόσωπος του πιο επικίνδυνου και κάθε άλλο παρά εξευρωπαϊσμένου θεσμού του τουρκικού κράτους, ο Τούρκος αρχιστράτηγος Χιλμί Εζκόκ (Hilmi Özkok) δήλωνε στις 11 Νοεμβρίου στα μέλη της ομάδος των 10 Υπουργών Αμύνης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Reuters, 12.11.2004): "…Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πια κάποια κράτη ως απειλές. Πολύ περισσότερο απ' ότι μεμονωμένες χώρες, η τρομοκρατία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο." Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Εζκόκ δήλωσε ότι η πρόσφατη εμπειρία της Τουρκίας σε βομβιστικές επιθέσεις και άλλου είδους επιθέσεις, από ένοπλες ομάδες, όπως οι Κούρδοι αυτονομιστές, αριστεριστές και ισλαμιστές, της έδωσαν μεγάλη γνώση των κινδύνων αυτών.

  Την ίδια στιγμή, η ρωσική εφημερίδα "Ισβέστια" δημοσίευε ότι οι δύο εκ των 17 νεκρών της ενόπλου ομάδος που έκανε την κατάληψη σχολείου στη Βόρεια Οσετία τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 400 άτομα, ήταν Τούρκοι. (Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 12.11.2004) Βέβαια, η ομάδα απετελείτο από 32 άτομα και δεν θα μάθουμε ποτέ, πόσοι συνολικά ήταν οι Τούρκοι που συμμετείχαν σ' αυτήν. Ωστόσο, το γεγονός αυτό, μάλλον αρκεί για να μην πείθεται κανείς από την προσπάθεια διαφοροποιήσεως της Τουρκίας από τον υπόλοιπο ισλαμικό κόσμο και τον μουσουλμανικό φουνταμενταλισμό.

  Ο κ. Εζκόκ, δεν έμεινε εκεί. "Το αγκάθι στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι η συνεχόμενη ισχυρή παρουσία του ελληνικού στρατού στην Μεγαλόνησο, με την δικαιολογημένη εισβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το 1974. Το ότι σήμερα παρουσιάζονται υποχωρήσεις από πλευράς της Κύπρου και βελτίωση των σχέσεων με την Αθήνα οφείλεται στην ενθουσιώδη στροφή της πολιτικής της Άγκυρας με σκοπό την εξασφάλιση ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων..."

  Μια μέρα πριν ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Γκιούλ, δήλωνε με απαξιωτικό ύφος για την Κυπριακή κυβέρνηση: "…η Τουρκία δεν έχει υποχρέωση να αναγνωρίσει την ελληνοκυπριακή διοίκηση". Την ίδια μέρα τουρκικά αεροσκάφη, κατά το σύνηθες, πραγματοποιούσαν 10 παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδος, για τις αναχαιτίσεις των οποίων ο κ. Γκιούλ δηλώνει εύγλωττα: "… τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθησαν από ελληνικά" […] "…το νησί της Λήμνου, από το οποίο απογειώθηκαν τα ελληνικά αεροσκάφη, τελεί υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης...".

  Η εθελοτυφλία κάποιων Ευρωπαίων

  Το εύλογο ερώτημα που γεννάται εδώ είναι: Τι είναι αυτό που δίνει το θάρρος στην Τουρκία για μια τόσο αντιφατική συμπεριφορά, λίγες εβδομάδες πριν δώσει τις εξετάσεις της, λες και η επιτυχία της είναι εξασφαλισμένη; Η απάντηση θα δοθεί τον Δεκέμβριο, ειδικά εάν δρομολογηθεί η ένταξή της στην Ε.Ε. Το βέβαιο είναι ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένα φιλοαμερικανικό μπλοκ, υπερενσχυμένο προσφάτως από κάποιες χώρες της διευρύνσεως, με επικεφαλής τις ισχυρές Μ. Βρεταννία, Ιταλία και Ισπανία. Μπορεί άραγε αυτό το μπλοκ να φέρει τα πάνω κάτω και να επιβάλλει την βούληση των Η.Π.Α. για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.; Θα το μάθουμε σύντομα και μαζί μ' αυτό θα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι αρωγοί της Τουρκίας δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το μέλλον και την τύχη όχι μόνον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά ούτε και για το δικό τους.

  Οι υποστηρικτές της Τουρκίας αντιπαρέρχονται των εξής 11 σημαντικών δεδομένων:

  1. Γεωγραφικά, η Τουρκία είναι μία ασιατική χώρα.
  2. Η Τουρκία, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ασκεί εχθρική πολιτική εναντίον όλων των γειτονικών της χωρών, μεταξύ των οποίων και δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Με την Συρία, την Ελλάδα και την Κύπρο έχει ουσιαστικά εχθρικές σχέσεις. Με την Αρμενία δεν έχει καν διπλωματικές σχέσεις, ενώ κατηγορεί το Ιράν για στήριξη των Κούρδων. Στο δε Ιράκ, η ανάπτυξη της Κουρδικής μειονότητος στο Βόρειο τμήμα της χώρας και η προοπτική ιδρύσεως Κουρδικού κράτους αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την Τουρκία.
  3. Η Τουρκία κατέχει ουσιαστικά κοινοτικό έδαφος, το Βόρειο τμήμα της Κύπρου και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ούτε προτίθεται να το κάνει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το κράτος της "ελληνοκυπριακή διοίκηση", ενώ την ίδια στιγμή υπονομεύει τις σχέσεις τις Ελλάδος με τους Βορείους γείτονές της συνάπτοντας μυστικές συμφωνίες και ενισχύοντας ένα φιλοτουρκικό και ισλαμικό τόξο στην καρδιά των Βαλκανίων.
  4. Η Τουρκία θα είναι η πρώτη μουσουλμανική χώρα και συνεπώς εντελώς άσχετη με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, που θα εισέλθει στην Ε.Ε. 70.000.000 Τούρκοι θα μπορέσουν να διοχετευθούν στις σχετικά ομοιογενείς, μέχρι σήμερα, ευρωπαϊκές κοινωνίες, καθιστώντας μαθηματικά βέβαιη την απόλυτη δημογραφική αλλοίωσή τους. Συν τοις άλλοις θα δημιουργηθεί προηγούμενο για την αποδοχή και άλλων ισλαμικών χωρών που έχουν ζητήσει την ένταξή τους στην Ε.Ε., όπως κάποιες Βορειοαφρικανικές.
  5. Η Τουρκία είναι μία ισλαμική χώρα και ως τέτοια περιλαμβάνει όλα τα φουνταμενταλιστικά στοιχεία που συντελούν στην κατατρομοκράτηση του Δυτικού Κόσμου. Αυτά τα άτομα, με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να περιφέρονται στις χώρες της τελευταίας με την άνεσή τους, έχοντας πια πολύ πιο εύκολο έργο.
  6. Το υποτιθέμενο "κοσμικό πρόσωπο" της Τουρκίας βασίζεται σε έναν ούτως ή άλλως επικίνδυνο παράγοντα, τον στρατό. Με την απαιτούμενη περιθωριοποίηση και αποδυνάμωση του στρατού, χάριν του εκδημοκρατισμού της, ενδέχεται να επικρατήσει το συνεχώς αυξανόμενο ισλαμικό κίνημα, με αποτέλεσμα την μετατροπή της νοτιοανατολικής περιφέρειας της Ε.Ε. σε μία ισλαμική βόμβα δεκάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων, ικανή να εκραγεί και να καταστρέψει όλον τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. (e-grammes.gr, 19.12.2001)
  7. Eάν ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε τα σύνορα της κοινότητας θα επεκταθούν δίπλα στις πιο ασταθείς και επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη.
  8. Η Τουρκία θα στοιχίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 12 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο σε επιδοτήσεις, ενώ από την πλευρά της δεν έχει να προσφέρει τίποτε για να ενισχύσει την οικονομία της κοινότητας. (The Guardian, 07.10.2004)
  9. Η Τουρκία ασκεί συστηματικά δουλεμπόριο, διοχετεύοντας περί τους 400.000 λαθρομετανάστες από ασιατικές και αφρικανικές χώρες ετησίως στην Ε.Ε., κυρίως μέσω της Ελλάδος. Η είδοδός της στην Ε.Ε. θα σημαίνει και την υπαγωγή της στην συνθήκη του Σένγκεν, κάτι που θα διευκολύνει και θα της επιτρέψει να εκσυγχρονίσει αυτήν της την δραστηριότητα, μετατρέποντάς την σε εμπόριο τουρκικών και άρα κοινοτικών διαβατηρίων και να την επεκτείνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Μ\' άλλα λόγια, η Τουρκία θα γίνει πύλη λαθρομεταναστών, πολύ μεγαλύτερη απ\' ότι μέχρι σήμερα είναι.*
  10. Όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν, λόγος για σεβασμό των διεθνών συμφωνιών αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται.
  11. Υπάρχουν πραγματικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, οι οποίες και ουσιαστικά εκδημοκρατισμένες είναι και μεγάλη πολιτιστική ιστορία έχουν και σίγουρα ισχυρότερη οικονομία από την Τουρκία. Προ πάντων όμως, δεν απειλούν κανέναν.

  Την 17η Δεκεμβρίου η Ευρώπη πρέπει να πει όχι στην Τουρκία. Πρέπει να συνειδητοποιήσει επιτέλους την αποτυχία της πολυπολιτισμικής συνταγής για να προλάβει την οριστική καταδίκη της. Όπως άλλωστε επισημαίνει σε δημοσίευμα του BBC (10.11.2004) ο Γάλλος καθηγητής Ζιλ Κέπελ (Gilles Kepel) για την Γαλλία και την Ολλανδία, "πρότυπα" πολυπολιτισμικών κοινωνιών, και την επιρροή φουνταμενταλιστών σε νέους μουσουλμάνους της Ευρώπης μέσω διαδικτύου, "…υπάρχει ανησυχία ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αφήσει περιθώρια δράσεως σε ομάδες φανατικών για να χτίσουν περιφραγμένες Ακροπόλεις, απόλυτα αντίθετες προς αυτό που οι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικότητος θέλησαν. […] Είναι μια σκέτη καταστροφή. Οδηγεί στην βαλκανοποίηση της κοινωνίας και εν τέλει σε εμφύλιο πόλεμο." Αν η Ευρώπη ανοίξει τις αγκάλες τις σε 70.000.000 μουσουλμάνους, τότε η παραπάνω πρόβλεψη δεν θα βιωθεί μόνο από τα παιδιά μας αλλά και από εμάς τους ιδίους.

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


  * Η παρατήρηση αυτή βρίσκεται αναλυτικά στο Βιβλίο Επισκεπτών της εφημερίδος μας και ανήκει σε αναγνώστη μας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κώστας, τον οποίο ευχαριστώ πολύ, μας γράφει:

  Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Π. Δούμα για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Στους 10 λόγους που ανέφερε θα ήθελα να προσθέσω το δουλεμπόριο (ως 11ο λόγο) και το πως θα διαμορφωθεί αν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ. Ως γνωστόν η Τουρκία στέλνει στην Ευρώπη 350-400.000 λαθρομετανάστες ετησίως (75-80% μέσω Ελλάδος). Μάλιστα δεν συνεργάζεται με την ΕΕ στο θέμα της επαναπροώθησης στο έδαφος της παρ\' ότι αποδεδειγμένα οι λαθρομετανάστες έρχονται από εκεί.

  Οι δουλέμποροι "καθαρίζουν" περίπου 5000-6000 Ευρώ το κεφάλι. Αν λοιπόν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ οι δουλέμποροι θα πάψουν να δουλεύουν με σαπιοκάραβα και παλιόβαρκες αλλά θα αρχίσει το εμπόριο Τουρκικών διαβατηρίων!!! Το διαβατήριο πιθανό να στοιχίζει πολύ περισσότερο από 10.000 Ευρώ και φυσικά οι ενδιαφερόμενοι να το αποκτήσουν θα είναι πολύ περισσότεροι από τους σημερινούς λαθρομετανάστες. Κάποιοι μιλούν για πάνω από εκατομμύριο ετησίως!!!!! Με έναν απλό πολλαπλασιασμό οι δουλέμποροι (οι οποίοι έχουν πολύ γερά "δόντια" στα διεφθαρμένα Τουρκικά υπουργεία) θα κάνουν τζίρο στη χειρότερη γι\' αυτούς περίπτωση πάνω από 10 δις Ευρώ το χρόνο. Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά θα είναι από χώρες της μέσης Ανατολής και κεντρικής Ασίας αλλά σύντομα θα εμφανιστούν και στην Αφρική, Άπω Ανατολή, Κίνα ακόμη και Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (και άλλες στατιστικές έρευνες) πάνω από δυο δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο θέλουν να μεταναστεύσουν σε κάποια από τις χώρες της ανεπτυγμένης Δύσης (ΕΕ, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία). Ένα λοιπόν σημαντικό ποσοστό θα πάρει την απόφαση αγοράς Τουρκικού διαβατηρίου!!! Και εδώ βγαίνουν δυο ερωτήματα:

  1. H Τουρκική κυβέρνηση που και δεν συνεργάζεται με την ΕΕ αλλά και έχει αποτύχει στο να αποτρέψει την εξαγωγή λαθρομεταναστών, θα μπορέσει να εμποδίσει την πανίσχυρη μαφία των δουλεμπόρων στη χορήγηση Τουρκικών διαβατηρίων που τα οικονομικά συμφέροντα είναι ακόμη μεγαλύτερα;

  2. Θα τολμήσει η ΕΕ να αρνηθεί είσοδο σε όλους αυτούς τους Τούρκους υπηκόους και συνεπώς Ευρωπαίους πολίτες;

  Τα συμπεράσματα δικά σας!

  Κατηγορία: