Του Γιώργου τα "οράματα"

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Νοέμβριος 2007

  Οι δύο πρωτοκλασάτοι μαχητές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει λυτούς και δεμένους κομματικούς παράγοντες, να προπαγανδίζουν την υποψηφιότητά τους. Σίγουρα θα μείνουν στην Ιστορία οι απίστευτες δηλώσεις που ακούγονται και τα σκηνικά που διαμορφώνονται αυτές τις ημέρες, με αποκορύφωμα βεβαίως τους χαρακτηρισμούς "ντούτσε" και "φύρερ" του Πάγκαλου!

  Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που δρουν στο περιθώριο, μακρυά από τα φώτα των τηλεοράσεων, και που οι δηλώσεις τους και η αρθρογραφία τους ξεφεύγουν από την γραφικότητα και αγγίζουν ―ή και υπερβαίνουν― τα όρια της επικινδυνότητας και της μειοδοσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο του Δάμωνα Δαμιανού στην τουρκόφωνη εφημερίδα "Γκιουντέμ" της Κομοτηνής (19/10/2007). Ο Δ.Δαμιανός χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, στην παράταξη που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις περυσινές δημοτικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος της πόλεως ως "ανεξάρτητος", υποστηριζόμενος όμως από τον Συνασπισμό. Φαίνεται τώρα, μετά την παταγώδη αποτυχία του, ότι επιστρέφει στα παλιά λημέρια.

  Αξίζει επίσης να σημειώσουμε, ότι πριν μερικά χρόνια ο εν λόγω κύριος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπερασπίσεως του Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ (αυτού που ωρυόταν στο γνωστό προεκλογικό βίντεο των τουρκοφρόνων, απειλώντας και βρίζοντας τους ... "γκιαούρηδες", εμάς δηλαδή!), μετά από μήνυση για εξύβριση των υπευθύνων της εφημερίδας "Αντιφωνητής", η οποία αποκάλυψε ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό του γίνονταν αφιερώσεις τραγουδιών "στους γκρίζους λύκους της Θράκης"!

  Στο άρθρο του αυτό, λοιπόν, ο Δαμιανός, στην προσπάθειά του να πείσει τους μουσουλμάνους της Θράκης, να ψηφίσουν ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου, λέει επί λέξει τα εξής: "Ήταν ο πρώτος πολιτικός, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη διαχωρισμού της Εκκλησίας από τις δουλειές του Κράτους (...) Όταν κάποιοι δεν είχαν ακόμα "ανακαλύψει" την μειονότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που έσκυψε στα εκπαιδευτικά προβλήματά της, έκανε αναφορά στο δικαίωμα της μειονότητας να διοικεί την εκπαίδευσή της και πρότεινε να καταργηθεί η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και να ανοίξει στην θέση της μία σχολή Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Πέραν τούτων ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός ο οποίος λέει να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία για τα παιδιά της μειονότητας, να διδάσκονται στα δημόσια σχολεία ως κατ' επιλογήν μάθημα τα τουρκικά και να μπορούν να γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι άνθρωποι της μειονότητας με καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας" (!!!).

  Αυτά και πολλά άλλα "προσόντα" απαριθμεί ο Δαμιανός στο πρόσωπο του Γ.Παπανδρέου, προσπαθώντας να πείσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ότι "όλα όσα επί χρόνια απαιτεί η Τουρκία να ισχύσουν για την εκπαίδευση των παιδιών σας, τα έχει ήδη υιοθετήσει ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αγωνίζεται για την υλοποίησή τους".

  Και ναι μεν, μπορεί ο Δαμιανός να πείσει τους μουσουλμάνους συμπατριώτες του (αν και στις εκλογές τον μαύρισαν!), μήπως όμως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μάθουν και οι χριστιανοί της Ροδόπης και της υπόλοιπης Ελλάδας, τι ακριβώς οραματίζεται ο νυν και υποψήφιος αρχηγός τους, που φιλοδοξεί μάλιστα να γίνει κάποτε και πρωθυπουργός της πατρίδας μας; Ίσως τότε ξεστραβωθούν από την λάμψη που τον περιβάλλουν τα ΜΜΕ και του αποδώσουν αυτά που πραγματικά αξίζει...


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 4ης Νοεμβρίου της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

  Κατηγορία: