Το «επανιδρυθέν κράτος» του κυρίου Καραμανλή

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκέμβριος 2008

  Τα γεγονότα είναι γνωστά. Με τα έως τώρα στοιχεία, η καταχρηστική χρήση του όπλου ενός ειδικού φρουρού οδήγησε στον θάνατο ενός μαθητή. Δεν εξετάζω αν αυτός πέταξε μπουκάλια στο περιπολικό. Από την στιγμή που δεν φαίνεται να κινδύνευε η ζωή του φρουρού, η χρήση του όπλου του με αυτό τον τρόπο είναι παράνομη και απαράδεκτη. Αμέσως όμως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Συνελήφθη ο φρουρός, τρεις εισαγγελείς ασχολήθηκαν με την υπόθεση, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκαλύψεως από κανέναν. Το κράτος δικαίου μίας δημοκρατικής Πολιτείας λειτούργησε άψογα.

  Τι συνέβη όμως την επόμενη στιγμή; Ομάδες αναρχικών, ακροαριστερών και λοιπών περιθωριακών, έκαψαν κυριολεκτικώς την Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας μας. Εικόνα πρωτοφανούς βίας και χάους στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Και την ίδια ώρα τα ΜΜΕ, πρωτοστατούντων των πλουσιοπάροχα αμειβομένων αριστερών δημοσιογράφων, να παρουσιάζουν αυτές τις αθλιότητες ως «κοινωνική εξέγερση», ως «αφύπνιση των μαθητών και των νέων». Έβλεπες το Mega και νόμιζες ότι ανήκει στο ΚΚΕ μ-λ και όχι στον κ. Λαμπράκη και τον κ. Μπόμπολα.

  Και σε όλα αυτά που ήταν η Ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής; Βλέπαμε μόνο τον ανεκδιήγητο κ. Παυλόπουλο, του οποίου οι δηλώσεις για την «παθητική στάση της Αστυνομίας», έριχναν συνεχώς νερό στον μύλο της αναρχίας και της Άκρας Αριστεράς. Ο υφυπουργός κ. Χηνοφώτης, τέως Α/ΓΕΕΘΑ, λουφαγμένος σε μία καρέκλα. Τρέμω και στην ιδέα ότι στην περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως θα ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων! Ο δε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσιατούρας, νόμιζε μάλλον ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων στο κέντρο των Αθηνών, γι' αυτό και είναι παντελώς εξαφανισμένος από τα διαδραματιζόμενα.

  Τι πρέπει να συγκρατήσουμε στο μυαλό μας από όλα αυτά: πρώτον, ότι δεν υφίσταται κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής «κάνει αγγαρεία» ως πρωθυπουργός, «εκτίει ποινή», και ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να τον απαλλάξει από αυτό το μαρτύριο. Δεύτερον, η μόνη οργανωμένη δύναμη σε αυτή την κοινωνία είναι οι αναρχικοί και η Άκρα Αριστερά. Γι' αυτό θα πρέπει να τους δωθεί τουλάχιστον το υπουργείο Εσωτερικών, ως ανταμοιβή για την προσήλωσή τους στις αρχές της σοσιαλιστικής επαναστάσεως. Τρίτον, η Ελληνική οικογένεια θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι υποχρεώσεις της δεν περιορίζονται στο να πληρώνει τα δίδακτρα του παιδιού της στην Σχολή Μωραΐτη, αλλά πρέπει να έχει έλεγχο της παρέας που έχει, τις ιδέες που αναπτύσσει αυτό το παιδί.

  Ο καθένας σήμερα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνηση να παραιτηθεί, από την στιγμή που δεν κυβερνάει. Η Αστυνομία να υπερασπισθεί τον ρόλο της, που περιλαμβάνει και κατασταλτικά μέτρα, αλλιώς ας παραδώσει τα όπλα και ας ενταχθούν όλοι στην Τροχαία. Τα πολιτικά κόμματα να ζητήσουν τον παραδειγματικό ποινικό κολασμό των ενόχων και όχι να χαϊδεύουν τις συμμορίες των αναρχικών. Οι μαθητές δεν μπορούν να πετούν μπουκάλια σε αστυνομικά τμήματα. Οι καθηγητές τους, οι περισσότεροι αριστερών φρονημάτων, είναι απαράδεκτο να τα ενθαρρύνουν. Οι έμποροι ας σταματήσουν να μυξοκλαίνε και ας κάνουν αγωγές εναντίον της κυβερνήσεως και της Αστυνομίας που άφησε απροστάτευτες τις περιουσίες τους.

  Στην δημοκρατία κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Από την Άκρα Δεξιά έως την Άκρα Αριστερά, από την Αστυνομία έως τους διαδηλωτές. Η συνεχής ατιμωρησία των αναρχικών ομάδων όμως οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα. Όσο δεν συλλαμβάνονται αυτές οι ομάδες, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και κατόπιν να εκτίσουν τις προβλεπόμενες ποινές στις φυλακές, το πρόβλημα θα επιτείνεται.

  Διότι σήμερα είναι τσάμπα να φορέσεις μία κουκούλα, να καις κτίρια και μαγαζιά, να σε διαφημίζει η τηλεόραση και να λες ότι κάνεις «κοινωνική εξέγερση». Όποιος θέλει να «εξεγερθεί», να ξέρει ότι θα βλέπει την Ελληνική κοινωνία μέσα από τα κάγκελα της φυλακής. Τσάμπα μάγκες μία ζωή οι αναρχικοί και οι αριστεριστές δεν γίνεται.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 13ης Δεκεμβρίου 2008 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: