Το ΕΥΡΩ έρχεται, η Ελλάς φεύγει

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Δεκέμβριος 2001

  Το 2002 μας βρίσκει με ένα νέο νόμισμα, το ΕΥΡΩ. Η δραχμή με ιστορία 2.500 ετών εξαφανίζεται και, μαζί με αυτή, η Ελλάς χάνει τον έλεγχο επί του εθνικού της νομίσματος και της νομισματικής της πολιτικής. Κάθε εθνική και οικονομική κυριαρχία ισοπεδώνεται στο όνομα της νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Γερμανία, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα της Φρανκφούρτης, θα ελέγχει τις οικονομικές συναλλαγές μας.

  Διαπρεπείς οικονομολόγοι, όπως οι Κων.Κόλμερ και Κων.Θάνος έχουν διαβλέψει ότι το ΕΥΡΩ δεν θα έχει θετικές επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία, είτε πρόκειται για τις ιδιωτικές επενδύσεις, είτε για το εισόδημα και την κατανάλωση των Ελλήνων εργαζομένων. Σίγουρα δεν πρόκειται να εξισωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων με την αντίστοιχη των Γερμανών ή Γάλλων. Υπάρχουν όμως πολλές πιθανότητες να εξισωθούν οι τιμές αγοράς των προϊόντων.

  Και αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι επειδή τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά εισάγονται από θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών, θα υπάρξει σταδιακή εναρμόνιση των τιμών τους. Οσο π.χ. κοστίζει ένα απορρυπαντικό στο Ελληνικό super market σε ΕΥΡΩ θα κοστίζει και στο αντίστοιχο Γαλλικό. Με τη διαφορά ότι ο Γάλλος εργαζόμενος αμοίβεται με 1.800 ΕΥΡΩ το μήνα, ενώ ο Ελλην με 530!

  Η εισαγωγή του ΕΥΡΩ δεν έχει καμμία επίπτωση στις επενδύσεις. Οι τελευταίες επηρεάζονται από την φορολογία, το εργασιακό κόστος, τις υποδομές, την κρατική παρέμβαση και δεν έχουν να κάνουν με το κοινό νόμισμα. Εξάλλου που να γίνουν επενδύσεις σε μία οικονομία που ζει με δανεικούς πόρους και με τις προνομιακές συμβάσεις των ΔΕΚΟ με τους "γνωστούς προμηθευτές". Ολοι οι τομείς της Ελληνικής οικονομίας πλέον ελέγχονται από ξένα κεφάλαια. Από το λιανεμπόριο έως την βαρειά βιομηχανία (τσιμέντα). Οι ελάχιστες Ελληνικές εξαιρέσεις (Τιτάν, 3Ε, ΦΑΓΕ, Κυριακόπουλος, Ρόλκο) απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

  Στην πολιτική πλευρά του ΕΥΡΩ πρέπει επίσης να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Διότι ακόμη και στο σταλινικό "Σύνταγμα" της ΕΣΣΔ, το 1938, υπήρχε άρθρο που επέτρεπε σε μία "Σοσιαλιστική Δημοκρατία" να αποχωρήσει από την ΕΣΣΔ. Πιο απλά, αν η Εσθονία ή η Ουκρανία αποφάσιζαν να αποσχισθούν από την ΕΣΣΔ, και να γίνουν ανεξάρτητα κράτη, υπήρχε άρθρο του "Συντάγματος" του Στάλιν που το επέτρεπε, έστω και θεωρητικώς! Σήμερα όμως, εν έτει 2002, στην "δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ενωση" δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη ή ρήτρα αποχωρήσεως!

  Αν ένα κράτος αποφασίσει ότι δεν το συμφέρει η παραμονή του στην Ε.Ε. και θελήσει να αποχωρήσει, δεν υπάρχει τρόπος! Φαντασθείτε να μπείτε σε ένα σπίτι στο οποίο υπάρχει πόρτα εισόδου, αλλά όχι έξοδος. Θα μπαίνατε ποτέ; Δικαίως ο Ουμπέρτο Μπόσσι, αρχηγός της Lega Nord και κυβερνητικός εταίρος του Μπερλουσκόνι, αποκαλεί την Ε.Ε. ως την "Σοβιετική Ένωση της Δύσεως"!

  Ετσι, η Ελλαδίτσα του Σημίτη και του Καραμανλή θα πορευθεί προς την "Ευρωπαϊκή ενσωμάτωση". Δίδοντας το Πήλιο, τη Μάνη και την Μονεμβασιά στους Γερμανούς και Βρετανούς συνταξιούχους. Τις πόλεις μας θα τις παραδώσουμε στους λαθρομετανάστες. Την βιομηχανία μας στην Blue Circle, τις υποδομές μας στην Hochtief και το εμπόριό μας στην Carrefour. Την σημαία μας θα την παραδώσουμε στον πρώτο Αλβανό μουσουλμάνο μαθητή. Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας τα έχουμε ήδη δώσει στους μαρξιστές. Την ενημέρωσή μας στον κ. Λαμπράκη και στον κ. Μπόμπολα.

  Τον Στρατό μας στον Γιάννο, μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού έως το 1981! Την γλώσσα μας στην κ. Διαμαντοπούλου και στους "μαθητές του Γληνού". Εθνική εξωτερική πολιτική δεν χρειαζόμαστε, γιατί κάνουμε business με τον κ. Tara και τον κ. Κουτσίκο. Την ιστορία των Βαλκανικών πολέμων την εξαφανίσαμε, διότι ανήκουμε στην ίδια "Ευρωπαϊκή οικογένεια" με τους Βουλγάρους! Στις ταυτότητες αφαιρέσαμε το θρήσκευμά μας, διότι "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών". Χρειάζεται να απαριθμήσω περισσότερα; Χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να δούμε ότι το ΕΥΡΩ είναι άλλο ένα σημάδι παρακμής ενός έθνους που αργοπεθαίνει;

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και σε αυτό το θέμα πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της παρακμής και της εθνικής υποτέλειας. Εμείς θα υπερασπισθούμε την εθνική κυριαρχία στην οικονομία και στον έλεγχο επί του νομίσματος. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι το ΕΥΡΩ, η Ο.Ν.Ε. και η Ε.Ε. είναι γεωπολιτικά κατασκευάσματα Γερμανίας και Γαλλίας για να κηδεμονεύσουν όλη την Ευρώπη, και υπακούουν στις ανάγκες του γερμανικού κεφαλαίου για επέκταση και κυριαρχία. Θα πρέπει και σε αυτό το θέμα οι Ελληνες πατριώτες να δώσουν την μάχη ενημερώσεως του κόσμου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία έχουν την "πολυτέλεια να παίζουν με την εθνική κυριαρχία", υπακούοντας στην φωνή του κυρίου τους. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όμως όχι.

  Κατηγορία: