Το ΚΚΕ προκαλεί με το παιδομάζωμα

  • Δημοσιεύτηκε: 09 Μάρτιος 2009

    Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», επίσημη κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ, σε πρόσφατο αφιέρωμα της, στο φύλλο της περασμένης Κυριακής (1/3/2009) παρουσίασε ιστορικό αφιέρωμα στο άθλιο παιδομάζωμα που διέπραξαν κατά τον συμμοριτοπόλεμο (1946-49) οι αντάρτες του λεγομένου «Δημοκρατικού Στρατού» του σταλινικού κόμματος της Περισσού. Σημειωτέον είναι το πέμπτο στην νεότερη ελληνική ιστορία: είχαν προηγηθεί επί Τουρκοκρατίας των σουλτάνων Ορχάν (1326-1360), Μουράτ του Α' και Μουράτ του Β' και μετά από διακοπή επανελήφθη επί σουλτάνου Σελήμ του Α' και καταργήθηκε μερικώς το 1638 επί Μουράτ του Δ'.

    Στο συγκεκριμένο ιστορικό αφιέρωμα ο «Ριζοσπάστης» παραποιεί την ιστορική πραγματικότητα, υποστηρίζοντας δήθεν ότι «το παιδομάζωμα οργάνωσε η αείμνηστη βασίλισσα Φρειδερίκη προκειμένου να παραδώσει τα παιδιά που ζήσουν στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, προκειμένου να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας». Όπως είναι γνωστό η πολεμική αεροπορία πότε δεν βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές, παρά μόνο τις θέσεις των ανταρτών όπως συνέβη στο Γράμμο-Βίτσι ειδικότερα τις τελευταίες μέρες του συμμοριτοπόλεμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μεγάλη νίκη του Εθνικού Στρατού τον Αύγουστο του 1949. «Με στόχο της Φρειδερίκης», όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «τα παιδιά του παιδομαζώματος να μετατραπούν σε γενίτσαρους και να τα στρέψουν ενάντια στους γονείς τους, που είχαν ενταχθεί στο ΔΣΕ, που ανήκαν στο ΚΚΕ και γενικά στους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους». Και φυσικά το πιο προκλητικό στο αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» είναι και η ψευδής κατηγορία εναντίον της Φρειδερίκης ότι έστελνε τα παιδιά των παιδουπόλεων στις ΗΠΑ, και το πιο φαιδρό κατά την προσωπική μου άποψη που ισχυρίζεται η κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ στο αφιέρωμα της είναι ο ισχυρισμός ότι «τα παιδιά που σώθηκαν από τα «κάτεργα» της Φρειδερίκης βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στης ανατολικές χώρες», όπου 28.000 Ελληνοπούλα έφυγαν με το έτσι-θέλω από την αγκαλιά των γονέων τους, εξαιτίας του άθλιου παιδομαζώματος του «Δημοκρατικού Στρατού» (ΔΣΕ) για να σταλούν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

    Επίσης ψευδείς είναι και οι κατηγορίες εναντίον της βασίλισσας Φρειδερίκη ότι είχε σχέση με χιτλερικές οργανώσεις, επειδή σε νεαρή ηλικία έκανε το λάθος να ενταχθεί σε ναζιστική νεολαία, παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός ότι με τον σύζυγο της τότε διάδοχο και αείμνηστο βασιλέα Παύλο στην Μέση Ανατολή ήταν στο πλευρό της νόμιμης εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης όπου ο ανασυγκροτημένος ελληνικός στρατός μαζί με τους συμμάχους πολεμούσε τις δυνάμεις του βάρβαρου Άξονα. Ιστορική αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, όσο και να προσπαθεί η άθλια κουμμουνιστική προπαγάνδα να την παραποιήσει με γελοίους ισχυρισμούς πως «οι αστοί πολιτικοί έπιναν τσάι στο Κάιρο και ο ελληνικός στρατός έπαιζε πόλεμο στην Μέση Ανατολή, προετοιμάζοντας την επάνοδο του Βασιλιά Γεώργιου Β'».

    Ενώ οι κατηγορίες στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» περί παιδιών που δούλευαν στα βασιλικά τσαγκαράδικα χωρίς αμοιβή είναι και αυτή ψευδής αφού τα παιδιά που αποφοίτησαν από τις παιδουπόλεις, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά είτε στον ιδιωτικό τομέα όπως ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Αντώνιος Βενέτης και η Ειρήνη Δαμοπούλου. Η Ειρήνη Δαμοπούλου αρπάχτηκε από τους κομμουνιστοσυμμορίτες του ΔΣΕ από το χωριό της Άγιο Δημήτριο Καστοριάς το 1947, μετά από πολλές δυσκολίες τελικά κατάφερε να μπει στην Βασιλική Παιδούπολη της Λάρισας, το 1960 αποφοίτησε από την Οικοκυρική σχολή της Νέας Σμύρνης, μετά δούλεψε στην Βασιλική Πρόνοια στην πατρίδα της Καστοριά, και το 1970 παντρεύτηκε και μετανάστευσε. Όλα αυτά η κ. Δαμοπούλου τα περιγράφει στο βιβλίο του καθηγητή στατιστικής στο πανεπιστήμιο Μόντρεαλ του Καναδά Ιωάννη Μπουγά «Η φωνή της Ειρήνης» των εκδόσεων «Ερωδιός», όπου περιγραφεί τις φρικτές εμπειρίες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες του ΔΣΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το δραματικό πέρασμα στην Αλβανία: «Μετά από πορεία πολλών ημερών σχεδόν, χωρίς καθόλου φαγητό ή νερό, καταλήξαμε φυλακισμένοι σε ένα βρώμικο στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων. Αφού ενωθήκαμε με την μητέρα μας και περάσαμε αρκετό καιρό σε διάφορες φυλακές στην Αλβανία, συρθήκαμε όμηροι στο κάτεργο του Λουλέ στην Ρουμανία, όπου εγώ με τον αδελφό μου γίναμε μαθητές στο ρωσο-ρουμανικό «σχολείο» του «πατερούλη» και θεού τους Στάλιν». Παρόμοια γεγονότα περιγράφει και το βιβλίο του Γεωργίου Μανούκα «Η αγωγή και η διδασκαλία των απαχθέντων ελληνοπαίδων» από τις εκδόσεις «Πελασγός».

    Το άρθρο αυτό στόχο έχει την αποκάλυψη της ιστορικής αληθείας για το παιδομάζωμα κατά το συμμοριτοπόλεμο 1946-49, γιατί η αυτονόητη ανάγκη της ουσιαστικής εθνικής συμφιλίωσης δεν μπορεί να σημαίνει υποταγή στην προπαγάνδα του ΚΚΕ και γενικά της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει να υπάρχει πραγματική γνώση της ιστορίας, έτσι ώστε σε μια τόση δύσκολη περίοδο για την χωρά μας οδηγηθούμε και πάλι σε αναμόχλευση των πολιτικών παθών.

    Όσοι θέλετε να διαβάσετε το προκλητικό αφιέρωμα του Ριζοσπάστη μπορείτε να μπείτε μέσω της ιστοσελίδας του ΚΚΕ.

    Ένα από τα παιδιά του παιδομαζώματος ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι, του οποίου το ελληνικό όνομα είναι Γκρούγιος, με καταγωγή από την Καστοριά. Ο παππούς του είχε πολεμήσει στο πόλεμο του 1940 εναντίον των εισβολέων Ιταλών. Ο ίδιος αφομοιώθηκε από τους Σκοπιανούς με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «γενίτσαρο» εναντίον της χώρας μας.