Το ΟΧΙ του χθες και το NAI του σήμερα

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμβριος 2006

  Αν κάποιος θέλει να συγκρίνει τις δύο περιόδους σίγουρα θα βρει πολλές διαφορές όσο αφορά τις θέσεις και την συμπεριφορά των πολιτών. Από τη μία η Εθνική υπερηφάνεια και ενότητα των Ελλήνων απέναντι στον εχθρό, που τόλμησε να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ενωμένοι αντιμετώπισαν μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές της εποχής. Και από την άλλη οι σημερινοί νεοέλληνες, μια μικρή ευτυχώς μειοψηφία, που δεν έχουν ιερό και όσιο που δεν ενδιαφέρονται για την Πατρίδα, παρά μόνο πως θα φέρουν αναστάτωση στις εθνικές επετείους και όχι μόνο.

  Τι είναι όμως αυτό που έφερε τα πράγματα ως εδώ; Ποια είναι η αιτία που ωθεί αυτούς τους ανθρώπους σε ακρότητες και γιατί τους ανέχεται η κοινωνία; Ας τα πάρουμε με τη σειρά και ας δούμε αν υπάρχει η «ρίζα της λανθασμένης πορείας». Το '40 υπήρχε ο ηγέτης και σήκωσε το ανάστημά του την κατάλληλη στιγμή για να αποκρούσει το αίτημα - διαταγή του Μουσολίνι για παράδοση της Ελλάδος. Αυτό και μόνο αυτό έδωσε άλλο αέρα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ώστε να μπορέσουν να αντικρούσουν τις κακουχίες και τα προβλήματα του πολέμου. Ήταν η σωστή στάση την στιγμή που χρειάστηκε. Σήμερα μετά από σειρά εθνικών ταπεινώσεων, μετά από σειρά ψευδών υποσχέσεων από την εκάστοτε κυβέρνηση ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μια εθνική ταπείνωση άνευ προηγουμένου. Κοιτάξτε τα πρόσωπα τους και θα καταλάβετε. Κατήφεια, απόγνωση και στεναχώρια είναι ζωγραφισμένα και διερωτώμαι γιατί;

  Γιατί οι ηγέτες του στα χρόνια που διανύουμε αποδείχθηκαν λίγοι να αντιμετωπίσουν το νέο είδους πόλεμου. Οι ισχυρές πολεμικές μηχανές μεταλλάχθηκαν σε τραστ τραπεζών που αιχμαλωτίζουν τους πολίτες σε ένα νέου είδους στρατόπεδο συγκεντρώσεως που τώρα λέγεται «συγκέντρωση οφειλών», και τους περνούν ένα νέο εκτελεστικό απόσπασμα που λέγεται «κατάσχεση» εξευτελισμός. Οι σύμμαχοι των κατακτητών τώρα λέγονται πολυεθνικές εταιρείες, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζουν ανθρώπους και κοινωνίες. Τους στέλνουν βόμβες που τώρα τις ονομάζουν «μεταλλαγμένα προϊόντα», τους φτιάχνουν ναρκοπέδια που σήμερα λέγονται κεραίες κινητής τηλεφωνία και τον καρκίνο μέσα στο σπίτι τους. Που τους κάνουν πλύση εγκεφάλου και προπαγάνδα μόνο που σήμερα την ονομάζουν πολυπολιτισμική κοινωνία και ότι δεινά προκύπτουν από αυτή.

  Υπάρχει όμως και ένας ρόλος μέσα στο κάθε πόλεμο που λέγεται ο «προδότης». Δυστυχώς το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η εκάστοτε κυβέρνηση που προδίδει τα όνειρα των πολιτών αυτής της χώρας δεκαετίες τώρα. Που παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που τους έταξαν καλύτερο μέλλον άλλα τους έδωσαν χειρότερα χρόνια από ότι είχαν. Που υποσχέθηκαν στα Ελληνόπουλα καλλίτερη παιδεία και αντ΄ αυτού τους έδωσαν καλλίτερη παραπαιδεία και μία κοινωνία που τους βγάζει αδιάφορους για το κοινωνικό γίγνεσθαι και δεν ενδιαφέρονται ούτε για το δικό τους μέλλον. Που υποσχέθηκαν ότι η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και του έδωσαν Βόρεια Κύπρο, Ίμια, Μακεδονικό και άλλες πληγές που δεν έχουν τελειωμό.

  Τι λείπει από την τωρινή Ελλάδα; Λείπει ο ηγέτης που θα μπορέσει να αντισταθεί και να προσφέρει στους Έλληνες εθνική ανάταση, ομοψυχία, εθνική υπερηφάνεια όπως τότε. Λείπει ο ηγέτης που θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα στα δεινά που μας έχουν πλακώσει και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Αναζητούσαμε τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν στους ώμους τους την ιστορία αυτού του τόπου. Να φανούν αντάξιοι του Έθνους που τους παραδίδουμε. Nα οδηγήσουν στην απελευθέρωση του Έθνους από τους δυνάστες, αλλά φάνηκαν τόσο λίγοι, τόσο μικροί.

  Έφτασε η ώρα, στις επόμενες εθνικές εκλογές ο λαός να σκεφτεί ώριμα και να δώσει την δύναμη στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για να αποδείξει ότι έχει στελέχη που δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους, αλλά είναι πατριώτες, αντάξιοι της ιστορίας, πιστεύοντας στο τρίπτυχο «Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια» και δεν έχουν σχέση ούτε με κουμπάρους, αλλά ούτε και με πολιτικά τζάκια. Είναι Έλληνες και δεν ντρέπονται να το λένε.

  Κατηγορία: