Το Πατριωτικό Κίνημα σήμερα

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμβριος 2004

  Βλέποντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη μαζί με τον Μάκη Βορίδη στο συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, βλέποντας τα στελέχη του ΛΑΟΣ και της Νεολαίας του στην Γιορτή της Ν.Ε.Μ την ίδια ημέρα, συνειδητοποίησα ότι η ημέρα που το πατριωτικό κίνημα θα μπορέσει να φράξει τον δρόμο στον διεθνισμό και την ξενοδουλεία του πολιτικού κατεστημένου δεν είναι μακριά.

  Κανείς σε αυτή την ζωή, είτε ο μεμονωμένος άνθρωπος είτε οι οποιεσδήποτε συλλογικότητες, δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Ολοι έχουμε τις ιδεολογικές και πολιτικές μας διαδρομές. Τους αγώνες, τις επιτυχίες, τα λάθη και τις ήττες μας. Σήμερα, αυτό που χρειάζεται το πατριωτικό κίνημα είναι την μέγιστη δυνατή ενότητα. Μία ενότητα όμως που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, την θέληση για «ρήξη και ανατροπή», την ασυμβίβαστη βούληση να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο.

  Διότι ο «εχθρός» δεν είναι ο άλλος πατριώτης. Ο εχθρός είναι η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η διεθνιστική αριστερά, οι ανίκανοι διπλωμάτες μας, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες μας, οι επίορκοι αξιωματικοί μας, οι αφελληνισμένοι διανοούμενοί μας. Είναι όσοι αναπαράγουν την παρακμή στην Ελλάδα και αφήνουν τις Θερμοπύλες ηθελημένα αφύλακτες.

  Εκεί λοιπόν θα κριθούμε όλοι. Με αυτά τα κριτήρια θα μας κρίνουν οι Ελληνες πατριώτες, αλλά και η ιστορία. Με το αν θα σταθούμε αντάξιοι των δύσκολων καιρών που περνάει η πατρίδα μας, σήμερα και αύριο. Εδώ δεν χωράει ούτε αλαζονεία, ούτε υπερφίαλες διακηρύξεις, πολύ περισσότερο δεν χωρούν «εξτρεμισμοί». Διότι ο πατριωτισμός δεν είναι «ακραίος», ο πατριωτισμός είναι η φυσική σύνδεση του ανθρώπου με το έθνος, την ιστορία και τον πολιτισμό του. Αν κάτι είναι ακραίο, αυτό είναι ο διεθνισμός και οι παραφυάδες του. Είναι όσοι μιλούν για τον θάνατο του εθνικού κράτους και δηλώνουν πίστη και υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

  «Σήμερα ανοίγεται μπροστά μας ένας δρόμος ζωής και πολέμου», έλεγε ο Ιων Δραγούμης. Αυτό τον δρόμο οφείλουμε εμείς οι Ελληνες πατριώτες να τον διανύσουμε και να φθάσουμε νικητές στο τέρμα του. Διότι μόνο έτσι θα έχουμε υπερασπισθεί την Ελευθερία του Ελληνικού έθνους, μόνο έτσι θα έχουμε νικήσει τους εχθρούς μας.

  Δεν θα είναι ένας εύκολος δρόμος. Στο διάβα του θα πρέπει να υπερνικήσουμε μυριάδες εμπόδια και προβλήματα. Ετσι όμως είναι η ζωή, κατά αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι και τα έθνη γράφουν την ιστορία τους. Ότι μας διαιρεί πρέπει να το επιλύουμε με την μέγιστη συναίνεση. Τα Κινήματα δεν αναπτύσσονται σε «συνθήκες εργαστηρίου», ως ελεγχόμενα πειράματα, αλλά μέσα στην ζωή, με αντιφάσεις πολλές φορές και διαφωνίες.

  Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η θέληση για αγώνα, η πίστη στην ιδεολογία μας, η στελέχωση με ανθρώπους που έχουν αρχές και παρουσία στο πατριωτικό κίνημα σε όλα τα δύσκολα χρόνια.

  Για να επιτύχει το πατριωτικό κίνημα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, το μέγιστο των δυνάμεών μας. Ολοι έχουμε τις ευθύνες μας. Μα πάνω από όλους, αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Μάκης Βορίδης. Αυτοί ηγούνται των Ελλήνων πατριωτών σήμερα. Οι αποφάσεις τους θα σηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του Κινήματος στο μέλλον. Την νίκη ή την ήττα.

  Η θέση του Γ. Καρατζαφέρη να στηρίξει τον Μάκη Βορίδη ως υποψήφιο υπερ-νομάρχη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές αποδεικνύει την ενότητα των Ελλήνων πατριωτών. Η θέση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για κοινή δράση με το ΛΑΟΣ σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα βάζει τις βάσεις για ένα μεγάλο πατριωτικό κίνημα στην Ελλάδα.

  Κοιτώντας το μέλλον εργαζόμαστε στο παρόν. Η ιστορία δεν θα μας χαρισθεί αν φανούμε ανάξιοι των περιστάσεων. Μπορούμε, αρκεί να το θελήσουμε. Θα νικήσουμε, αν αγωνισθούμε με συνέπεια και πίστη. Διότι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

  Κατηγορία: