Το ελληνικό κράτος επιβραβεύει όσους αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Μάρτιος 2013

  Η παρακάτω σκανδαλώδης απόφαση είναι από τον διαδικτυακό ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αφορά απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την μισθοδοσία ενός αντιρρησία συνείδησης, ο οποίος αντί της προβλεπόμενης από τον νόμο στρατιωτικής θητείας, πρόσφερε της υπηρεσίες του στην ΔΟΥ Καβάλας. Μας λέει το Υπουργείο Οικονομικών, ότι την στιγμή που ο Έλληνας στρατιώτης λαμβάνει ως μισθό περίπου 10 ευρώ μηνιαίως, ο αντιρρησίας συνείδησης δικαιούται 25 φορές περισσότερα!

  Μπορεί η απόφαση να είναι σκανδαλώδης, όμως είναι και νόμιμη, μια και το Υπουργείο Οικονομικών στηρίζεται σε νόμους ψηφισμένους από την Ελληνική Βουλή για να την πάρει. Στην προκειμένη περίπτωση στον νόμο 2510/97 άρθρο 21 προβλέπονται τέτοιες αποφάσεις: «Δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, καταβάλλεται σε αυτούς μισθός ίσος με το ποσό που διατίθεται για την σίτιση, την στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών. Το ύψος του μισθού, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την διαδικασία της μισθοδοσίας».

  Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για τον συγκεκριμένο νόμο, αναρωτήθηκα για τις τυχόν συνέπειες που έχει κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπηρετήσει τον τιμημένο Ελληνικό Στρατό επειδή του το υπαγορεύει η ... συνείδησή του ή τέλος πάντων κάποιος Θεός. Διάβασα επισταμένως και προσεκτικώς τα άρθρα 18 έως 24 του νόμου 2510/97 και ανακάλυψα τα εξής συνταρακτικά. Οι μόνες σοβαρές συνέπειες που έχει ο αντιρρησίας συνείδησης για την άρνηση στρατεύσεώς του (και αφορούν την ζωή του ως πολίτης) είναι οι εξής:

  • Δεν δικαιούται για όσο καιρό υπηρετεί εναλλακτική θητεία να έχει κυνηγετική άδεια.
  • Δεν δικαιούται για όσο καιρό υπηρετεί εναλλακτική θητεία να συμμετέχει σε απεργίες και να ασκεί συνδικαλιστικά καθήκοντα.

  Μάλιστα! Το νεοελληνικό κρατίδιο δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο, Έλληνες πολίτες δύο ταχυτήτων! Κάνει όμως και κάτι πολύ χειρότερο. Με έναν νόμο ντροπή, ανταμείβει με αυτόν τον τρόπο τον εγγυητή της ασφαλείας του έθνους, ο οποίος έχει τιμηθεί με ποτάμια αίματος από τους Έλληνες ανά τους αιώνες: τον Ελληνικό Στρατό. Χτυπάει δηλαδή πισώπλατα έναν από τους βασικούς πυλώνες του έθνους, αλλά όχι μόνο αυτόν. Βάλλει και κατά της Ορθοδοξίας, η οποία έχει χαρακτηρίσει ως αίρεση τους μάρτυρες του Ιεχωβά, που είναι και οι βασικοί αρνητές στράτευσης.

  Με βάση την πολύ σημαντική θέση που έχει ο στρατός μας στην συνείδηση του λαού, την τεράστια σημασία που έχει στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, την γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας και τις προβληματικές σχέσεις με τα γειτονικά κράτη, υποχρεώνομαι ως άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και Έλληνας στην υπηκοότητα αλλά, κυρίως, στην καταγωγή, να καταθέσω δημόσια τις προτάσεις μου για το θέμα:

  • Απαγόρευση δια βίου των πολιτικών δικαιωμάτων στους αρνητές στράτευσης.
  • Αυστηροποίηση των άρθρων περί στρατιωτικής θητείας, με σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού στρατού με έμψυχο δυναμικό, πέρα από απαγορεύσεις σε ... κυνήγια και απεργίες!

  Τέλος η μόνη απάντηση που πρέπει έως να εφαρμοστούν αυτά, στους αρνητές στράτευσης θα πρέπει να είναι μία και μοναδική: Μάγκες, υπάρχει και το «τρελόχαρτο». Με ότι αυτό συνεπάγεται.

  ΥΓ. Ως πατέρας στρατευσίμου σας πληροφορώ ότι ενώ ο γιός μου λαμβάνει 8,60 ευρώ ως μισθό από τον Ελληνικό Στρατό, μου στοιχίζει το μήνα 30 φορές περισσότερο μιας και το στράτευμα μην μπορώντας να στηρίξει οικονομικά την σίτιση των στρατευσίμων, του χορηγεί άδεια κάθε Σαββατοκύριακο που σημαίνει 50 ευρώ παραπάνω έξοδα για τις μετακινήσεις του από την σχεδόν παραμεθόρια μονάδα του. Την ίδια στιγμή, κάποιοι πληρώνονται επειδή δεν υπηρετούν την θητεία τους.

  Κατηγορία: