Το ποντίκι που βρυχάται

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Ιανουάριος 2012

  Με «μακελειό» απείλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε περίπτωση που «πειραχτεί» ο Γιώργος Παπανδρέου. Τελικά, κανείς από το πολιτικό κατεστημένο δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Το «μακελειό» που απειλητικά θέτει ο κ. Λοβέρδος απλά δεν απασχολεί κανέναν από τους Έλληνες πολίτες, με εξαίρεση ίσως κάποιους αμετανόητους ΠΑΣΟΚους, που αντιμετωπίζονται συνήθως από τις τοπικές κοινωνίες ως γραφικοί, και χρήζοντες ιατρικής βοηθείας.

  Κανείς σήμερα (ευτυχώς) δεν είναι διατεθειμένος να λάβει μέρος σε κανένα «μακελειό» και για κανένα. Απλά ακόμη και η «μελιστάλαχτη» πράα, ήπια και ενίοτε δακρύβρεχτη και «πονεμένη» πλευρά του ΠΑΣΟΚ βρυχάται.

  Βρυχάται, αναπολώντας τις «ένδοξες» ημέρες του «βρώμικου» '89. Τότε που το «άστρο» του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου μεσουρανούσε από το κανάλι του Κουρή, και ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ μούντζωνε και χειρονομούσε εναντίον των «σκευωρών».

  Βρυχάται, αναπολώντας την «Αυριανή» και τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα της, που μίλαγαν για το '65, και το πως ανετράπη ένας άλλος Παπανδρέου, ο παππούς του σημερινού Παπανδρέου.

  Βρυχάται, ενθυμούμενη τις χιλιάδες των οπαδών, με τα χιλιάδες πλαστικά σημαιάκια που ωρύονταν και κραύγαζαν στις πλατείες χωριών και πόλεων, υπέρ του πατέρα του σημερινού Παπανδρέου, και που καταριότανε με ισλαμική φονταμενταλιστική μανία την επάρατη Δεξιά, για όλα.

  Βρυχάται, ίσως γιατί ελπίζει να απαντήσει και η «άλλη πλευρά» με ανάλογο τρόπο, και να ξεχαστούν έτσι έντεχνα όλες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το σημερινό χάλι, και να ασχολούμαστε όλοι για το αν φταίει περισσότερο ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου.

  Βρυχάται, γιατί και ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, θέλει και η «ήπια» πλευρά του κόμματος ένα κοκαλάκι από την υπεράσπιση της δυναστείας Παπανδρέου, άσχετα αν κατά βάθος τον συγκεκριμένο Παπανδρέου τον θεωρεί, απλά ανίκανο.

  Τα πράγματα έχουν αλλάξει όμως. Σήμερα ο Γιαννόπουλος βρίσκεται στις αγκάλες του Υψίστου, ο Κουρής κυνηγιέται απηνώς από τους απλήρωτους εργαζομένους του «Alter», οι χιλιάδες των οπαδών έχουν διοριστεί στο δημόσιο, και αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η μείωση των αποδοχών τους, η «επάρατος» Δεξιά δεν φαίνεται (προς το παρόν) να «τσιμπάει», και την ελληνική κοινωνία την αφήνει παγερά αδιάφορη η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ.

  Για αυτό, τόσο ο κ. Λοβέρδος που εκφράζει την «ήπια» τάση του ΠΑΣΟΚ, όσο και το «όλον ΠΑΣΟΚ», δεν μπορούν να ελπίζουν σε αναβίωση άλλων εποχών, ούτε και σε κανενός είδους «μακελειό». Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναπολούν, και να ελπίζουν. Να αναπολούν σαν Ρώσοι εμιγκρέδες τις δεκαετίες του '20, το «ένδοξο» παρελθόν, και να ελπίζουν(και έχουν ελπίδες για αυτό) πως ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει τα ανομήματα τους.

  Κατηγορία: