Το σχέδιο Ανάν είναι μία ακόμη επιδρομή εναντίον της Κύπρου

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Απρίλιος 2004

  Η 24η Απριλίου 2004 είναι μία ιστορική μέρα. Ο Κυπριακός λαός καλείται να πάρει μία μεγάλη και ιστορική απόφαση. Για μία ακόμη φορά στην ιστορία του, μετά το δημοψήφισμα του 1950 στο οποίο σε ποσοστό 95%, αν και κάτω από τον βαρύ αγγλικό ζυγό, ψήφισε την Ένωση με την Ελλάδα, καλείται να πάρει άμεσα με ένα δημοψήφισμα μία καθοριστική για το μέλλον του απόφαση που ή θα του επιτρέψει να κυβερνά ο ίδιος τον εαυτό του με τους εκλεγμένους ηγέτες του ή θα τον κάνει να χάσει την αυτόφωτη κρατική του υπόσταση, εάν υπερψηφίσει το πολύπλοκο σχέδιο Ανάν που σχεδιάστηκε ειδικά για να θάψει μια για πάντα τις προοπτικές του Κυπριακού Ελληνισμού.

  Καταργώντας όμως (όπως ουσιαστικά κάνει), την αυτόνομη κρατική υπόσταση των Ελλήνων της Κύπρου, καταργεί και όλες τις γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές προοπτικές του Ελληνισμού στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, αφήνοντάς την έρμαια στις διαθέσεις των μεγάλων δυνάμεων και των αγροίκων χωροφυλάκων τους στην περιοχή.

  Το Ελληνικό Μέτωπο τάχθηκε εξ αρχής πολύ καιρό πριν, εναντίον του σχεδίου Ανάν και με μία σειρά κεντρικών εκδηλώσεων, πορειών και διαδηλώσεων προειδοποίησε με τις δυνάμεις του τον Ελληνικό Λαό για όσα έκρυβε η ένοχη σιωπή του πολιτικού κατεστημένου προεκλογικά αλλά και ο απροκάλυπτος ή συγκαλυμμένος ενδοτισμός του μετεκλογικά.

  Πιστεύουμε ότι ο Κυπριακός Λαός θα σταθεί αντάξιος της παραδόσεώς του αλλά και του ιστορικού του ρόλου, του μόνιμου ακρίτα, του προκεχωρημένου φυλακίου του Ελληνισμού, πού δέχεται σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το βάρος, αλλά και εκπληρώνει το ηρωικό καθήκον της απόκρουσης κάθε είδους βαρβαρικών επιδρομών και εισβολών (μια από τις οποίες άλλωστε είναι και η προσπάθεια εφαρμογής του σχεδίου Ανάν).

  Εξ άλλου, ή σθεναρή στάση του Εθνάρχη και Προέδρου όλων των Κυπρίων Τάσου Παπαδόπουλου πού μας απέδειξε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ότι ο Ελληνισμός είναι ακόμη ζωντανός και αρκετά ακμαίος ώστε να γεννάει ήρωες και ηγέτες, προδιαγράφει αρκετά το αποτέλεσμα, αλλά και σηματοδοτεί ίσως μία νέα εποχή στην ιστορία του Ελληνισμού.


  ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ
  ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ