Το τέλος του ανέξοδου πατριωτισμού

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλιος 2008

  Κάποιοι στενοχωρέθηκαν. Κι άρχισαν να "γκρινιάζουν"! Η αλήθεια, όμως, όσο σκληρή και αδυσώπητη κι αν είναι, πρέπει να λέγεται. Οι "γκρινιάρηδες" ήταν για πολλά χρόνια από τους σημαιοφόρους του "νέου Μακεδονικού Αγώνα", με κείμενα, άρθρα, δηλώσεις, πανηγυρικούς, ομιλίες, τηλεοπτικές αναμετρήσεις κ.λπ. Δεν σήκωναν, μάλιστα, μύγα στο σπαθί τους. Παρατηρήσεις και, ακόμη περισσότερο, αντίλογος επέσυραν την μήνι τους και ακολουθούσε η απαξίωση των διαφωνούντων.

  Ο ανέξοδος πατριωτισμός καλά κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, ένας κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος σε κρατικογενές ίδρυμα για την αντιμετώπιση της εχθρικής προπαγάνδας σε βάρος της Μακεδονίας μας, ενώ άλλος απέκτησε φήμη και κύρος ως διεθνολόγος και πανεπιστημιακός και προωθήθηκε προκλητικά στον γαλάζιο πολιτικό στίβο. Από τις θέσεις αυτές, θα περίμενε κανείς ότι θα γινόταν πολύ πιο εύκολο το έργο τους για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, ιδιαιτέρως μάλιστα κατά τις κρίσιμες μέρες που περνάμε με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

  Τί απογοήτευση, όμως! Οι "νονοί" αυτοί του "Μακεδονισμού", που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει στα "χωράφια τους" και που διεκδικούσαν το αλάθητο στα λεγόμενα και στις πράξεις τους όλα αυτά τα χρόνια, εκφράζοντας μάλιστα την πιο ασυμβίβαστη γραμμή και θέση απέναντι στον παραλογισμό των Σκοπιανών, ως διά μαγείας αποφάσισαν να δουν το όλο θέμα με "ρεαλισμό". Προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να γίνουν και οι νονοί του νέου κρατικού μορφώματος, προτείνοντας διάφορες ονομασίες με "γεωγραφικό προσδιορισμό"!

  Η απουσία τους και η σιωπή τους, ως πάλαι ποτέ εκφραστές του υγιούς και αξιοπρεπούς πατριωτισμού, είναι πια προκλητικές. Κι όταν στιγματίζουμε αυτήν την στάση τους, αντί να απαντήσουν θαρραλέα και επί της ουσίας, καταλήγουν να "γκρινιάζουν" σε κοινούς μας γνωστούς ή να στέλνουν επιστολές σε φορείς και συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχουμε, για να μας "μαλώσουν" και να μας "συνετίσουν"!

  Κούνια που σας κούναγε, κύριοι. Επιλέξατε να είστε στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, με την ενασχόλησή σας με τα εθνικά θέματα. Μία ενασχόληση, που μόνο παιχνιδάκι δεν είναι! Με τις πράξεις σας και την εν γένει συμπεριφορά σας, επιλέξατε να αποτελέσετε μέρος του προβλήματος, αντί να συνδράμετε ουσιαστικά σε μία αξιοπρεπή και εθνικά περήφανη λύση του. Μη περιμένετε να σας χαριστούμε. Έχουμε πολλά ράμματα για την γούνα σας.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 10ης Ιουλίου της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: