Το τέλος του δικομματισμού

 • Δημοσιεύτηκε: 06 Μάρτιος 2006

  Η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύτηκε στο «Έθνος της Κυριακής» στις 26 Φεβρουαρίου δίνει στον ΛΑ.Ο.Σ. το εντυπωσιακό ποσοστό του 5,6% κατατάσσοντας τον τέταρτο κόμμα, ενώ ο πρόεδρός του Γ.Καρατζαφέρης έρχεται τρίτος σε προτίμηση ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός αφήνοντας πίσω την «σύντροφο» Αλέκα και τον βαθύπλουτο πρόεδρο του ΣΥΝ Αλαβάνο.

  Μελετώντας προσεκτικότερα την εν λόγω δημοσκόπηση διαπιστώνουμε ότι 2,3% και 2,2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και του ΣΥΝ αντίστοιχα μετακινούνται προς τον ΛΑ.Ο.Σ. κάτι το οποίο εν τοις πράγμασι αποδεικνύει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα χωρίς ταμπέλες και αγκυλώσεις, ενώ η αντίστοιχη μετακίνηση ψηφοφόρων της ΝΔ ανέρχεται στο εντυπωσιακό 7,4%.

  Ακριβώς η μετακίνηση αυτή αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα και επιβεβαιώνει αυτό που κάθε Έλληνας πιστεύει, αλλά δυσκολεύεται να το εκφράσει πολιτικά: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος και μάλιστα ενός νομίσματος κάλπικου το οποίο, άλλοτε με το πρόσχημα του φιλελευθερισμού, άλλοτε με αυτό του σοσιαλισμού, οδηγεί τον τόπο σε αλλεπάλληλες εθνικές ήττες και τον λαό στην εξαθλίωση.

  Όσοι πίστευαν ότι η ΝΔ μπορεί να εκφράσει μια διαφορετική πολιτική από αυτή του ΠΑΣΟΚ στα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, δυστυχώς διαπιστώνουν καθημερινά ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ανώνυμη εταιρεία, μια Α.Ε. διαχειρίσεως εξουσίας, όπου απλά στο Δ.Σ. εναλλάσσονται άτομα, αλλά η πολιτική παραμένει σταθερά και αδιάλλακτα η ίδια : ενδοτισμός και υποτέλεια στα εθνικά θέματα, σκανδαλώδης εύνοια του μεγάλου Κεφαλαίου και εξαθλίωση των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων όσον αφορά την κοινωνική πολιτική. Κρίνοντας ψύχραιμα την πολιτική αυτών των δύο ετών της ΝΔ διαπιστώνουμε ότι σε τίποτα δεν διαφέρει επί της ουσίας από αυτή των 20 ετών του ΠΑΣΟΚ της οποίας άλλωστε αποτελεί συνέχεια. Ποιος άλλωστε τολμά να αμφισβητήσει καταγεγραμμένα γεγονότα:

  Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν (διακριτικά οι μεν, απροκάλυπτα οι δε) το σχέδιο Ανάν, ένα σχέδιο που όπως αποδείχτηκε αργότερα σήμαινε το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού. Ψήφισαν από κοινού, νύχτα, χωρίς να ενημερώσουν και δειλιάζοντας να προβούν σε δημοψήφισμα το επαίσχυντο Ευρωσύνταγμα, την θεσμική δηλαδή κατοχύρωση της ολιγαρχίας του πλούτου και το τέλος των εθνικών κυβερνήσεων. Εγκλημάτησαν εις βάρος της χώρας πρωτοστατώντας στην άνευ όρων ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., την ίδια στιγμή που η 'Aγκυρα συνέχιζε την αδιάλλακτη και προκλητική της στάση απέναντι στη χώρα μας. Το ζεϊμπέκικο του Γ.Παπανδρέου διαδέχθηκαν οι κουμπαριές του Κ.Καραμανλή. Οι λάθος χειρισμοί τους οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, την στιγμή που ο περιβόητος Γεωργιάδης αποκαλούσε μπούρδα το όλο θέμα, χωρίς κανείς να τον καλέσει σε απολογία. Όσους λαθρομετανάστες νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, άλλους τόσους νομιμοποιεί η ΝΔ και μάλιστα προκειμένου να αποδείξει τον ψευτοφιλελεύθερο χαρακτήρα της, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παροχής ψήφου. Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής συνεχίζεται...

  Όσο για τα κοινωνικά ζητήματα η αφαίμαξη του Ελληνικού λαού με τις ευλογίες της ΝΔ γίνεται απλά περισσότερο απροκάλυπτα από ότι γινόταν επί ΠΑΣΟΚ. Η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση των υπερωριών, το ελαστικό ωράριο και το ασφαλιστικό δείχνουν ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Κυβέρνηση και ποιοι είναι οι πραγματικοί νταβατζήδες του Ελληνικού λαού. Με την ανοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τολμά ο πρόεδρος του ΣΕΒ να διεκδικεί κατώτερους των συλλογικών συμβάσεων μισθούς με πρόσχημα τη μείωση της ανεργίας. Με την ίδια ανοχή οι τραπεζίτες αποθρασύνονται και παρά τα υπερκέρδη που σημειώνουν απαξιώνουν την ΟΤΟΕ και δεν προσέρχονται σε διάλογο, απαιτώντας την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

  Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη που κάνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μην διαφέρουν σε τίποτα και μας έχουν κάνει να θεωρούμε τα δύο κόμματα εξίσου επιζήμια για τον τόπο και τον λαό. Οι μικροδιαφορές που εμφανίζονται κατά καιρούς και οι δήθεν κόντρες στο Κοινοβούλιο (πάντα μπροστά στις κάμερες) είναι απλά για να συντηρούν τον δικομματισμό και να παραπλανούν τον λαό.

  Ο λαός όμως, παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που υφίσταται, έχει ισχυρές αντιστάσεις και καταλαβαίνει τι συμπαιγνία παίζεται εις βάρος του, γι' αυτό και καταδικάζει τις αδιέξοδες πολιτικές των δύο κομμάτων ενισχύοντας τον ΛΑ.Ο.Σ., το μοναδικό πολιτικό κόμμα που πραγματικά μπορεί να διασπάσει το δικομματισμό και να ανατρέψει την υπάρχουσα παθογενή για τον τόπο κατάσταση. Και την εμπειρία και την γνώση, αλλά πάνω από όλα την βούληση και το σθένος έχουμε να συγκρουστούμε με πολιτικές και συμφέροντα, να προτάξουμε τον Πατριωτισμό μας απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση, να θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του λαού και να τον απαλλάξουμε από τις πολιτικές δυναστείες που τον εκμεταλλεύονται.

  Ο καλός αγώνας έχει ξεκινήσει για Ρήξη και Ανατροπή με το κατεστημένο. Οι επερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές θα είναι η αρχή του τέλους για τον δικομματισμό και την οικογενειοκρατία που τον συντηρεί. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

  Κατηγορία: