Το φάντασμα της 'Ακρας Δεξιάς

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Μάρτιος 2006

  Εδώ και λίγο καιρό η Ελευθεροτυπία και ο Ιός της, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ, έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση της 'Ακρας Δεξιάς στην Ελλάδα, ενοχλημένοι από την συνεχή άνοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ψεύδη και συκοφαντίες και κυρίως την δυνατότητα που τους δίνει το σύστημα να ομιλούν χωρίς αντίλογο από τον Γ.Καρατζαφέρη και τα άλλα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.

  Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι «δημοκράτες» ότι συκοφαντώντας τον Γ. Καρατζαφέρη υβρίζουν και πάνω από 400.000 Έλληνες πολίτες που δηλώνουν την πρόθεσή τους στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν τον ΛΑ.Ο.Σ. Κατανοούμε την αγωνία και τον πανικό των κομμάτων της Αριστεράς βλέποντας ένα τμήμα των ψηφοφόρων τους να μετακινείται στον ΛΑ.Ο.Σ. Θα πρέπει όμως το ΚΚΕ να συνειδητοποιήσει ότι η εργατική τάξη δεν είναι περιουσιακό του στοιχείο και ότι αν θέλει να κρατήσει ένα τμήμα της να το κάνει με πολιτικά μέσα και όχι με συκοφαντίες. Οι Δίκες της Μόσχας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  Ο ΣΥΝ με την σειρά του αντιμετωπίζοντας την έξοδο από την Βουλή και την διαρροή των οπαδών του στο ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε αήθεις επιθέσεις στον Γ. Καρατζαφέρη. Μήπως όμως θα μπορούσε να μας πει τι το δημοκρατικό έχουν διάφορες συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, όπως το κόμμα της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και διάφοροι άλλοι ακροαριστεροί που έχουν βρει καταφύγιο στον συνασπισμό τους;

  Οι θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. είναι υποστηρικτικές της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε απόψεις ολοκληρωτικές, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει κάποιες θέσεις μας δεξιές ή συντηρητικές, όπως κάποιες άλλες ιδιαιτέρως φιλολαϊκές. Αλλά αυτό δεν αποτελεί κατηγορία, ούτε η Δεξιά ταυτίζεται με την 'Ακρα Δεξιά.

  Κανείς δεν είπε ακροδεξιό τον Σαρκοζί στην Γαλλία επειδή πήρε αυστηρά μέτρα κατά των μεταναστών. Κανείς δεν είπε ακροδεξιό τον Στόϊμπερ και την CSU στην Γερμανία επειδή πολεμάει τον πολυ-πολιτισμό και δεν δέχθηκαν να κατέβει ο Εσταυρωμένος από τα βαυαρικά σχολεία, παρά την γνωμοδότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Μόνο στην Ελλάδα τα δισέγγονα του Στάλιν έχουν το προνόμιο να αποδίδουν εύσημα δημοκρατικότητος κατά το δοκούν.

  Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους είναι ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα του εκφράζοντας τα εθνικά συμφέροντα και τις κοινωνικές προσδοκίες. Πριν από λίγους μήνες μας συκοφαντούσε το State Department ως «ρατσιστές και αντισημίτες». Τώρα, σε αγαστή σύμπνοια με το S.D., προστέθηκαν η Ελευθεροτυπία και η αριστερά. Οι συκοφαντίες της Αριστεράς ταυτίζονται με τις επιδιώξεις της Pax Americana. Οι μάσκες έπεσαν, η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

  Κατηγορία: