Τσιμουδιά στην «Νέα Τσαμουριά»

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκέμβριος 2004

  Ο μάλλον εκκεντρικός Θέμος Αναστασιάδης έχει συνηθίσει να εκπλήσσει και να αιφνιδιάζει το κοινό, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Για να είμαστε πιο ακριβείς, όταν κάποιοι χαίρονται γιʼ αυτά που γράφει, κάποιοι άλλοι τραβούν τα μαλλιά τους. Ελπίζουμε οι τελευταίοι να μην είναι οι προϊστάμενοί του στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπου δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο, που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα λέμε για τους λαθρομετανάστες.

  Χρειάστηκε μία ακόμη λεωφορειοπειρατεία για να καταλάβουμε ότι κάποιον τόπο έπιασαν τα «αμύθητα ποσά» που ξοδεύτηκαν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών του 2004. Ως τώρα μας έλεγαν ότι τόσα δισεκατομμύρια πήγαν τσάμπα, ότι τα έφαγαν οι «ημέτεροι» σε ... αερόφουσκες τύπου Ζέπελιν και ότι θα θέλαμε και εκεί μια εξεταστική. Αίφνης τα ίδια ΜΜΕ που συκοφαντούσαν συμπτωματικά την Ολυμπιάδα από τη λήξη της και μετά (για να ... «εξοντώσουν» προληπτικά ... πολιτικοκοινωνικά την Γιάννα Αγγελοπούλου) αποθεώνουν το ύψιστο επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας και τις υπερσύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποίησε κατά των Αλβανών εγκληματιών. Αλλά και τα διεθνή δίκτυα έκαναν λόγο για την καλύτερα εκπαιδευμένη αστυνομία της Ευρώπης λόγω Αγώνων. Από γκρίνιες; Προς το παρόν, ίσως λόγω αλλαγής ηγεσίας ο Συνασπισμός δεν πρόλαβε να καταγγείλει ότι παραβιάστηκαν τα ... προσωπικά δεδομένα των Αλβανών απαγωγέων επειδή τους βλέπαμε με κάμερες μες στο λεωφορείο χωρίς να τους ενημερώνουμε εγκαίρως!

  Να ... σοβαρευτούμε; Τι λέτε; Βλέπετε να σοβαρεύεται κανείς; Ο υποκυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «μεμονωμένο γεγονός που δεν πλήττει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών!» Ναι ο αθεόφοβος! «Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών»! Μα, που ζει ο ... αρχαίος; Σε όλη την επικράτεια γίνεται το σώσε από την εγκληματικότητα, και αυτός μιλάει για αίσθημα ασφάλειας. Ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας κλειδαμπαρώνονται σπίτι τους μόλις νυχτώσει και παρακολουθούν από τις γρίλιες τακτικές ... περιπόλους διαρρηκτών να ληστεύουν το διπλανό διαμέρισμα και η πολιτεία ... τσιμουδιά σαν να ζούμε στη «Νέα Τσαμουριά»! Κλέβουν, αρπάζουν και μετά νοικοκυρεύουν, αφού όλως αιφνιδίως χωρίς «πόθεν έσχες» και με «μαύρο χρήμα», όλο και πιο πολλοί ξένοι αγοράζουν μετρητοίς διαμερίσματα από φαλιρισμένους Έλληνες χαμηλών εισοδημάτων. Αμείλικτη η αλήθεια: προ μηνός η «Καθημερινή» είχε πρώτο θέμα επίσημα στοιχεία της Ευρώπης για τη λαθρομετανάστευση όπου έβγαιναν τα πιο συγκλονιστικά, πιο καταθλιπτικά συμπεράσματα για την Ελλάδα — πρώτη σε ποσοστά λαθρομεταναστών, πρώτη σε ρυθμούς αύξησης των παράνομων ξένων, πρώτη σε εγκληματικότητα αλλοδαπών, πρώτη σε αδυναμία ενσωμάτωσης, και το πάρτι συνεχίζεται! Ο δήθεν «τελικός» νόμος της κυρίας Βάσως Παπανδρέου για την νομιμοποίησή τους κατέρρευσε και ακόμη πιο πολλοί «Χασάν», ιδίως Αλβανοί, κατέκλυσαν την Ελλάδα. Τώρα που τελείωσε ο οργασμός έργων για την Ολυμπιάδα «τι θα κάνουν όλοι αυτοί;», αναρωτιούνται χαζοχαρούμενα οι αρμόδιοι υπουργοί. Τι να τους πεις; «Σκάσε και κλειδαμπαρώσου»;

  Το ότι αυτό το βαρύτατο εγκληματικό περιστατικό κατέληξε αναίμακτα δεν θα 'πρεπε να εφησυχάζει το κράτος, αλλά να το ανησυχεί περισσότερο. Και όμως το μόνο που έδειχνε να τους νοιάζει ήταν να παρουσιάσουν τους Αλβανούς απαγωγείς σαν ... «Ρώσους» για να μην έχουμε ... κρούσματα «ρατσισμού»! Τι περιμένουμε για να ξυπνήσουμε; Να αρπάξουν κάνα σχολικό; Ο επόμενος «Χασάν» κάνει ήδη τα σχέδιά του, μια που ... βγάλαμε και ταινία όπου αποθεώνουμε τα ... ανθρώπινα προβλήματα των Αλβανών απαγωγέων λεωφορείων! (Την επιδότησε κιόλας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου;) Ε, λοιπόν, όσοι από αυτούς τους «Χασάν» έχουν τέτοια προβλήματα ... «σπίτι γρήγορα», στην Αλβανία, να τα λύσουν με Αλβανούς ψυχολόγους ή την αλβανική αστυνομία! Αν η ΕΛ.ΑΣ. είναι τόσο καλά εκπαιδευμένη και αποτελεσματική, να πάρουν την πιο χάι-τεκ «σκούπα» και να απελάσουν επιτέλους από την Ελλάδα όλους τους ύποπτους και παρανόμως ευρισκόμενους ξένους. Έλεος, ας μην εθελοτυφλούμε άλλο! Κάντε κάτι ώστε η Ελλάδα των παιδιών μας να ανήκει όντως στους Έλληνες. Δεν χρειαζόμαστε και Αλβανούς (πόσο μάλλον ... Τούρκους «Ευρωπαίους»!) Παπαχρόνηδες. Στείλτε τους «πακέτο» στα Τίρανα, και σφραγίστε επιτέλους τα σύνορα! Έχουν και εκεί TV reality να τους αποθεώνουν.

  Κατηγορία: