Υπάρχει ελπίδα στα νησιά της Αττικής

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Νοέμβριος 2010

  Ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων περιοδεύω εδώ και 3 εβδομάδες στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής, από την Σαλαμίνα έως τα Κύθηρα. Βλέπω πράγματι την εγκατάλειψή τους από την κεντρική εξουσία. Συζητάμε ακόμη τι θα γίνει με το νερό στην Αίγινα. Ανακαλύψαμε την ύπαρξη νερού στον Άρη, αλλά δεν ξέρουμε πως θα πίνουν πόσιμο νερό οι Αιγινίτες.

  Βλέπουμε να συνεχίζεται ακόμη η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών σε Ύδρα και Σπέτσες, φθάνει έως τα 4 χρόνια. Ούτε στον παρθένο βιότοπο του Αμαζονίου δεν συμβαίνει αυτό. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί το καθεστώς των ιχθυοκαλλιεργειών, με αποτέλεσμα τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πόρου. Βλέπουμε την ολιγωρία στην μελέτη και υλοποίηση των βιολογικών καθαρισμών σε όλο τον Σαρωνικό.

  Παράλληλα, υπάρχει η ανεξέλεγκτη λειτουργία του παρεμπορίου και της λαθρομεταναστεύσεως. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει τον πληττόμενο εμπορικό κόσμο των νησιών. Τον θυμούνται μόνο όταν είναι να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη. 40 χρόνια μεταπολιτεύσεως πρόσθεσαν ελάχιστα στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των νησιών μας. Τι έπραξαν έως σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Σαλαμίνα και στα νησιά της Α' Πειραιώς; Η απάντηση είναι σε όλους γνωστή.

  Οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την απάντησή τους στο πολιτικό κατεστημένο, με την ψήφο τους, στις 7 Νοεμβρίου. Ειδικά στα νησιά, εκεί που ζουν πολίτες β' και γ' κατηγορίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγώ και ο συνδυασμός «Αττική Οδός» έχουν θέσει μία ευρεία προγραμματική ατζέντα για τα νησιά, από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έως την οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε η πατριωτική επιλογή στις περιφερειακές εκλογές. Δύναμη ρήξης και ανατροπής με το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο. Δύναμη ελπίδας για την Ελλάδα και τα νησιά της.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 26ης Οκτωβρίου 2010 της εφημερίδας Metro.