Υπάρχει κυβέρνηση;

 • Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπτέμβριος 2004

  Εδώ και 20 χρόνια από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακουγόταν η απεγνωσμένη κραυγή «να φύγει το ΠΑΣΟΚ». Τον Μάρτιο του 2004 το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς έφυγε, αλλά σε συνδυασμό και με τις ευρω-εκλογές του Ιουνίου, βρίσκεται σε κατάσταση ιδεολογικής και πολιτικής αποσυνθέσεως. Εδώ και 6 μήνες η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση. Θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό του έργου της; Η απάντηση είναι όχι, διότι απλώς δεν υπάρχει έργο!

  Η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής φέρονται περισσότερο ως παρατηρητές των εξελίξεων και των αναγκών της κοινωνίας, παρά ως οι διαμορφωτές της. Και ασφαλώς ούτε το Σχέδιο Ανάν, ούτε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να δικαιολογήσουν την κυβερνητική απραξία. Αν λοιπόν ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να κυβερνήσει ουσιαστικώς τους πρώτους 6 μήνες της θητείας του, με νωπή την λαϊκή εντολή, τότε πότε θα κυβερνήσει; Σε λίγους μήνες θα έχουμε την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πάλι θα παραλύσει η κυβέρνηση;

  Η Ν.Δ. δεν έχει καμμία δικαιολογία. Είκοσι χρόνια στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως είχε άπλετο χρόνο να φτιάξει πρόγραμμα, ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο. Θα έπρεπε να γνώριζε από την πρώτη ώρα που θα ορκιζόταν κυβέρνηση τις πολιτικές που θα ακολουθούσε. Ο κόσμος ψήφισε Ν.Δ. για να αντιστρατευθεί τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

  Και όμως, ο κ. Καραμανλής ακολουθεί τα μονοπάτια του Σημίτη. Μειωμένες προσδοκίες στην οικονομία, στηρίζοντας ουσιαστικά τις κρατικο-σοσιαλιστικές παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, ανυπαρξία επενδύσεων, ασάφεια της φορολογικής πολιτικής, λιτότητα χωρίς ανάπτυξη και σκοτάδι στο βάθος του τούνελ. Πάλι ο ιδιωτικό τομέας θα πληρώσει την κρατική χρεοκοπία.

  Που είναι οι διακηρύξεις περί διαπλεκομένων; Ποιος μανδαρίνος του ΠΑΣΟΚ απολογήθηκε για τις πράξεις του; Ποιες αλλαγές έγιναν στο νομοθετικό πλαίσιο για να προστατευθεί το δημόσιο χρήμα; Άκρα του τάφου σιωπή. Ακούσαμε μόνο κάτι για την κατάργηση του μαθηματικού τύπου στα δημόσια έργα. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα; Διότι τα μεγάλα δημόσια έργα έχουν ήδη γίνει, με αποκλίσεις δις ευρώ στους προϋπολογισμούς τους. Θα αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες για αυτό, ή θα περάσουμε στους γνωστούς συμψηφισμούς;

  Στην εξωτερική πολιτική τα ίδια. Φύγαμε από τα ζεϊμπέκικα του Γιωργάκη και πήγαμε στις κουμπαριές του Καραμανλή. Τίποτα πιο ουσιαστικό δεν υπάρχει στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις; Πριν ο κ. Καραμανλής διαβεβαιώσει την Τουρκία ότι δεν θα φέρουμε εμπόδια στην είσοδό της στην Ε.Ε. (!), κάτι που επανέλαβε και στη ΔΕΘ, δεν θα μπορούσε να διευθετήσει την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης και τα στοιχειώδη αστικά δικαιώματα των Ελλήνων της Κων/πόλεως, της Ιμβρου και Τενέδου; Δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν οι μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου; Απλά πράγματα, όχι τίποτα το δύσκολο και το «εθνικιστικό»…

  Επειδή όμως όλοι οι μήνες του μέλιτος έχουν και ημερομηνία λήξεως, σε λίγο καιρό που και το ΠΑΣΟΚ θα ξυπνήσει από τον λήθαργο, τα προβλήματα θα αρχίσουν να πιέζουν επιτακτικά. Και η Ν.Δ. δεν έχει ούτε την βούληση, ούτε και το πρόγραμμα στο πως θα τα αντιμετωπίσει. Διότι όπως πολλάκις έχει υποστηρίξει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: «η Ν.Δ. είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδος, δεν είναι μέρος της λύσεως».

  Και τότε ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων θα αρχίσει να καταλαβαίνει ότι «η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή που πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ». Αυτή θα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης των Ελλήνων πατριωτών. Διότι είμαστε η μόνη εναλλακτική απέναντι στο διεθνιστικό πολιτικό κατεστημένο.

  Κατηγορία: