Υπάρχει σημαντικό έλλειμμα εξωτερικής πολιτικής

 • Δημοσιεύτηκε: 29 Απρίλιος 2005

  Όταν ρωτήθηκε ο Βίσμαρκ για το που οφείλεται η νίκη της Πρωσίας επί της Γαλλίας στον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο του 1871 απήντησε: «Στον Γερμανό δάσκαλο που εμφύσησε την εθνική θέληση στην γερμανική νεολαία». Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα εξωτερικής πολιτικής, το οποίο αντανακλάται σε μία σειρά διπλωματικών ηττών. Μπορεί όμως να ασκηθεί ουσιαστική εξωτερική πολιτική όταν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από μία ισχυρή οικονομία, από μία αποτελεσματική παιδεία και από ισχυρές ένοπλες δυνάμεις;

  Ποια είναι η εικόνα της Ελλάδος σήμερα σε αυτές τους τομείς; Η οικονομία μας ουσιαστικώς δεν παράγει τίποτα, οι εισαγωγές είναι εξαπλάσιες των εξαγωγών, η ανεργία καλπάζει, η μεσαία τάξη προλεταριοποιείται, ο δημόσιος τομέας είναι το λίκνο της διαφθοράς. Με ποιους πόρους μπορούμε να στηρίξουμε μία εθνική εξωτερική πολιτική όταν το 40% των δημοσίων εσόδων, αποτέλεσμα της αφαιμάξεως του ιδιωτικού τομέως, πηγαίνει στην αποπληρωμή τόκων και δανείων του κράτους;

  Για ποια παιδεία να μιλήσουμε; Αυτή, στην οποία, η Ελληνική ιστορία εξαφανίζεται στο όνομα της «εξομαλύνσεως» των διαφορών μας με τους γειτόνους; Όταν ηγετικά στελέχη της άκρας αριστεράς είναι διακεκριμένα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Όταν μεταφράζουμε στη δημοτική τα έργα του Παπαδιαμάντη, διότι ο νέος Έλληνας αδυνατεί να καταλάβει και την στοιχειώδη καθαρεύουσα, λες και πρόκειται για ξένη γλώσσα; Και την ίδια ώρα καρκινοβατούν οι έδρες των Νεοελληνικών σπουδών στα ξένα πανεπιστήμια, καθώς χρήματα για τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ βρίσκουμε, για τον Ελληνικό πολιτισμό όμως αδυνατούμε!

  Ως επιστέγασμα έρχεται η δραστική μείωση των ενόπλων μας δυνάμεων. Με το δημογραφικό να έχει διαλύσει την προσέλευση των εφέδρων, με την διάρκεια της θητείας να υπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες και όχι την εθνική άμυνα, με την νέα «φιλοσοφία» περί επαγγελματικού-μισθοφορικού στρατού. Η υπεράσπιση της πατρίδος είναι υπόθεση πλέον κάποιων επαγγελματιών και όχι ολόκληρου του έθνους.

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι «φυσιολογικό» να ευχαριστούμε τους Αμερικανούς για τα Ιμια, να «υποδεχόμαστε» τα τουρκικά F-16 στην ʼνδρο, να αδιαφορούμε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, να χορεύουμε ζεϊμπέκικο και να κάνουμε κουμπαριές με τους τούρκους.

  «Το πολιτικό κατεστημένο στο όνομα του λαού εκποίησε το έθνος» έγραφε σε ένα βιβλίο του ο Παναγ. Κονδύλης. Το πατριωτικό κίνημα σήμερα έχει ένα δρόμο, τον δρόμο της Ρήξεως και της Ανατροπής. Η δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ εθνικής αντιπολιτεύσεως είναι το πρώτο βήμα για να υπερασπισθούμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού λαού. Σε αυτό τον αγώνα οι Έλληνες πατριώτες θα είναι για άλλη μία φορά η εθνική πρωτοπορία.

  Κατηγορία: