Χωρίς ιδιοτέλεια

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2009

  Αυτό το κρυφτούλι των δύο κομμάτων «εξουσίας», για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, όπου το ένα κομματικό επιτελείο περιμένει το άλλο, ώστε να δει τις επιλογές του και να συγκροτήσει ανάλογα το δικό του ψηφοδέλτιο, είναι ακόμη ένας ευτελισμός των θεσμών. Αναρωτιούνται συχνά οι εκπρόσωποί τους σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις τους, γιατί να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στα θεσμικά όργανα της πολιτείας και δηλώνουν ανήσυχοι γι' αυτό. Η έλλειψη, όμως, αυτοκριτικής δεν θα τους επιτρέψει ποτέ να αντιληφθούν την αλήθεια.

  Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να κλείσει τη Βουλή, σε μία αγωνιώδη προσπάθειά του να παραγραφούν τα αδικήματα κυβερνητικών και μη στελεχών του, σε βάρος των συμφερόντων του έθνους και των πολιτών. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν διστάζει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας, αναλισκόμενος σε φθηνή μικροκομματική αντιπολίτευση, ενώ η παράταξή του ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις εθνικές και κοινωνικές αξίες και κεκτημένα, μπροστά στην προοπτική της επανόδου της στην εξουσία (την πολιτική εξουσία, αφού την πνευματική και πολιτιστική δεν την εγκατέλειψε ποτέ).

  Η πρακτική τους δείχνει να παρασέρνει και προσωπικότητες με περιορισμένη απήχηση στο εκλογικό σώμα, αλλά που δεν διστάζουν να καπηλευθούν ακόμη και καίρια εθνικά μας θέματα σε μία άλλη απέλπιδα προσπάθεια για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Το παράδειγμα ενός πάλαι ποτέ ευπατρίδη της πολιτικής μας σκηνής, που δεν δίστασε να προχωρήσει στην ίδρυση ... μακεδονικού κόμματος προς τον σκοπό αυτό, είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

  Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της αθλιότητας και του εκπεσμού κάθε έννοιας ασκήσεως υγιούς πολιτικής, κινείται και ελίσσεται το Πατριωτικό Κίνημα και η πολιτική του έκφραση, ο ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή, που καλείται να περισώσει τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειάς του διά των εκπροσώπων του. Η ευθύνη όλων είναι τεράστια. Γι' αυτό και όσοι συμμετέχουν στη δράση διά των θεσμικών και οργανωτικών εκπροσωπήσεών του, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ασπάζονται, χωρίς παρενθέσεις και υποσημειώσεις, τις τοποθετήσεις και θέσεις που έχουν κατά καιρούς εκφράσει, τόσο ο πρόεδρός του, Γιώργος Καρατζαφέρης, όσο και τα όργανα του κόμματος, επί των εθνικών και κοινωνικών θεμάτων.

  Οποιαδήποτε διαφοροποίηση στοχεύει στην εξυπηρέτηση προσωπικών ή σεχταριστικών αντιλήψεων και ιδιοτελών, προσωπικών κατά κανόνα, συμφερόντων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι δεν είναι δυνατόν να προσαρμόζονται οι εθνικές και κοινωνικές αξίες που πρεσβεύει ένα Πατριωτικό Κίνημα στις προσωπικές απόψεις του καθενός, αλλά να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν θέλουμε πραγματικά να διαμορφωθεί ένα ελπιδοφόρο ελληνικό αύριο, οφείλουμε όλοι να βαδίσουμε προς την προοπτική αυτή, χωρίς υστεροβουλίες και επιδίωξη προσωπικού οφέλους.

  Υ.Γ.: Υπενθυμίζω ότι μία από τις πάγιες θέσεις του Πατριωτικού Κινήματος, που εκφράστηκε μάλιστα και στην πρόσφατη 3η συνδιάσκεψη της Νεολαίας του κόμματος στα Καμμένα Βούρλα, είναι η προοπτική για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 14ης Μαΐου 2009 της εφημερίδας Στόχος.
  Κατηγορία: