Απεβίωσε ο συναγωνιστής Κώστας Καρδαράς

  Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτώβριος 2016
  Κώστας Καρδαράς (1955-2016).

  Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο Κώστας Καρδαράς «έφυγε» στα 61 χρόνια του, νικημένος από την επάρατη νόσο μετά από πολύμηνη μάχη. Μία εξαίρετη προσωπικότητα, ιδιαίτερα αγαπητός στην Καρδίτσα και όχι μόνο, εξαίρετος συναγωνιστής και διακεκριμένο μέλος της ιατρικής κοινότητας.

  Ο Κώστας Καρδαράς γεννήθηκε το 1955 στη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στο Στρατό επί 28 μήνες σαν ΔΕΑ του Υγειονομικού και έφερε τον βαθμό του Εφέδρου Λοχαγού Υγειονομικού. Ήταν ειδικός χειρουργός και υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας από το 1988, μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής. Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, είχε πλουσιότατο επιστημονικό έργο και δραστηριότητα με πολλαπλές συμμετοχές σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές διοργανώσεις, εκπόνηση και συγγραφή επιστημονικών εργασιών και άρθρων κ.λπ. Από το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης. Υπήρξε (2003-2006) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Ορίζοντες» (Κέντρο Υποστήριξης και Παροχής Συμβουλών για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες).

  Ήταν ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Ιστορίας Νομού Καρδίτσης και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου του Νομού Φθιώτιδος «Δελφικός Δεσμός». Ήταν μέλος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Καρδίτσης και ραδιοερασιτέχνης ο ίδιος με το διακριτικό SV4GEE και ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Ιταμού και Αγράφων, μέλους της ΣΚΟΕ. Είχε δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο και στο Διαδίκτυο πλήθος άρθρων και μελετών με εθνικό, κοινωνικό, ιστορικό και οικολογικό περιεχόμενο και είχε κάνει στην Καρδίτσα πλήθος διαλέξεων εθνικού, οικολογικού, κοινωνικού, πολιτικού και ιατρικού περιεχομένου.

  Ο Κώστας Καρδαράς αγωνιζόταν στις τάξεις του Πατριωτικού Κινήματος ανελλιπώς από το 1974. Το ίδιο και η σύζυγός του από την ηλικία των 16 χρονών. Ήταν Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσης του Ελληνικού Μετώπου, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσης στις τοπικές εκλογές του 2002, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Στην συνέχεια ήταν Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας και υποψήφιος Νομάρχης Καρδίτσης στις τοπικές εκλογές του 2006. Από το 2013 ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου και Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας.

  Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 1 το μεσημέρι στο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσας. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Φανή, την κόρη του Δανάη και τους οικείους του.

   

  Αρχείο άρθρων Κώστα Καρδαρά