Από το ξεπούλημα ως το «Reconquista» Μακεδονία

 • Δημοσιεύτηκε: 31 Ιανουάριος 2019

  Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι τελεσίδικα η Μακεδονία ξεπουλήθηκε από σύγχρονους Ηρόστρατους. Για όποιον δεν γνωρίζει την ιστορία του Ηρόστρατου, ήταν ένα από τα κατώτερα μέλη της κοινωνίας του τόπου διαμονής του, της Εφέσου. Απλοί και μη διακεκριμένοι άνθρωποι έχουν υπάρξει άπειροι στο πέρας των χιλιετιών βέβαια. Τον Ηρόστρατο όμως, εν σχέσει με όλους τους άλλους, διακατείχε μία εμμονή: Ήθελε πάση θυσία το όνομά του να παραμείνει γνωστό στην ιστορία αιωνίως. Έτσι, στις 21 Ιουλίου 356 π.Χ. η τυφλή μανία του για δόξα τον οδήγησε να πυρπολήσει τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Επρόκειτο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, περί ενός περίλαμπρου κτιρίου, το οποίο υπολογιζόταν ότι χρειάστηκε περί τα 120 χρόνια να κτιστεί. Έκτοτε, «Ηροστράτειος Δόξα» ορίζεται ως η δόξα εκείνη που αποκτά κάποιος επέκεινα μίας καταστροφικής πράξεως.

  Η τραγική ειρωνεία ως προς την σημερινή συγκυρία είναι - σύμφωνα με τον Πλούταρχο στους «Παράλληλους Βίους» - ότι ανήμερα της πυρπόλησης του ναού της Εφέσου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών. Όπως διαρκώς μου υπενθυμίζει ο πατέρας μου ο Νάσος, ιστοριοδίφης με σωστή και βαθιά «προ-παπανδρεϊκή» μόρφωση, όλα τα μεγάλα «αν» της Ιστορίας ξεκινούν με τον Μεγάλο Αλέξανδρο: «Τι θα γινόταν ΑΝ δεν είχε πεθάνει στα 33;», «τι θα γινόταν ΑΝ είχε στραφεί προς την Δύση;» κ.ο.κ. Και, καίτοι είναι πολλά τα «αν» που περιστοιχίζουν την ύπαρξη του Αλεξάνδρου, είμαστε ωστόσο βέβαιοι για δύο: Ήταν Μέγας και ήταν Έλληνας. Η παρακαταθήκη που άφησε στους σύγχρονους Έλληνες είναι διαχρονική, αφού απέδειξε ότι εν αναφορά της ελληνικότητας «ιδιότητα δεν έχει η ανθρωπότης τιμιοτέραν εις τους θεούς ευρίσκονται τα πέραν».

  Παρά ταύτα, η σύγχρονη Αριστερά, από το ΚΚΕ που μέσα από τα λόγια του Ζαχαριάδη απέδιδε τιμές στους ψευδομακεδόνες («το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στον μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης») ως τον ΣΥΡΙΖΑ, θαυμάζει περισσότερο την παρακαταθήκη του Μαρξ. Ο Μαρξ έλεγε ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Αριστερά και πατριωτισμός δεν υπάρχει λοιπόν. Όταν κάποιος κομπάζει όπως οι παλαιοπασόκοι «ανήκω στην πατριωτική Αριστερά», είτε σας λέει ψέματα είτε δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα. Όταν κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «αμφισβητείτε τον πατριωτισμό μας;» πρέπει με ένα στόμα και μία φωνή να απαντούν όλοι «ναι». Δεν είχαν καμία απολύτως αναστολή να φέρουν και να υπερψηφίσουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι δεν πιστεύουν καν στην έννοια «έθνος». Πιστεύουν στις τάξεις. Και, όπως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, έτσι και οι εργάτες που το καταπολεμούν αντιστοίχως δεν έχουν.

  Το ξεπούλημα της ιστορίας μας δεν συντελέστηκε όμως αυτή την εβδομάδα. Συντελέστηκε σταδιακά και στοχευμένα μέσω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Από αυτούς που βγάλανε την καθαρεύουσα από τα σχολεία και διά αυτού του τρόπου οι Νεοέλληνες αποκόπηκαν από την κατανόηση της πνευματικής συνέχειας του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Από αυτούς που συνεργάστηκαν σε όλα τα επίπεδα με τους ηττημένους του συμμοριτοπόλεμου δικαιώνοντας τα εγκλήματά τους στα βιβλία της Ιστορίας. Από αυτούς που θεώρησαν ότι Δεξιά σημαίνει μόνο οικονομία και αποκρατικοποίηση, ενώ το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων θα το είχαμε όλοι «ξεχάσει μετά από 10 χρόνια». Από αυτούς που στοχευμένα προώθησαν σε πανεπιστημιακές και δημοσιογραφικές θέσεις εθνοαποδομητές για να σβήσουν την μνήμη των Ελλήνων «επιστημονικά».

  Το ξεπούλημα πάντα έχει πολλούς πατέρες. Συνήθως είναι σπιθαμιαίες φιγούρες σαν τον Ηρόστρατο. Διότι για να είσαι Παύλος Μελάς χρειάζεται να δώσεις τα πάντα και να διαθέτεις δίδυμους γενετικούς αδένες. Στην σημερινή εποχή όποιος διαθέτει τέτοιους κατηγορείται ως σεξιστής ή ακροδεξιός. Τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έχουν λάβει ποτέ χώρα σε αυτόν τον τόπο πάντως είναι για τις ταυτότητες και τη Μακεδονία. Από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 το «Reconquista» του ονόματος Μακεδονία είναι ιερό μας καθήκον. Για τον Αλέξανδρο. Για τον Παύλο. Για την ιστορία μας. Αλλά πάνω από όλα για την αξιοπρέπειά μας.

  Κατηγορία: