Για τους Έλληνες με κάθε κόστος

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούνιος 2023

  Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ίσως ωστόσο, να είναι αρκετός για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα, το οποίο επιτηδευμένα αποκρύπτουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όπως και οι διάφοροι «αναλυτές». Στην Βουλή υπάρχει χώρος και για τρίτο πατριωτικό κόμμα.

  Κάποιοι θα σπεύσουν να αναρωτηθούν ειρωνικά, ποια είναι τα άλλα δύο, όμως ο γράφων δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης κάποιου είδους αποκλειστικότητος του πατριωτισμού, ούτε για τον εαυτό του ούτε για τα πολιτικά εγχειρήματα που υπηρέτησε. Ο πατριωτισμός του Έλληνα είναι μεγάλος, όπου κι αν ανήκει, και αυτό είναι κάτι που η τελευταία κάλπη ανέδειξε. Υπό τη σκιά δυστυχώς του θριάμβου της Νέας Δημοκρατίας.

  Σχεδόν 12% είναι το ποσοστό των Ελλήνων που ψήφισαν πατριωτικά την 21η Μαΐου. Κι όμως, τα δύο πρώτα κόμματα καταγράφουν, παρά την προβολή τους, λίγο παραπάνω από τα μισά. Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι ψηφοφόροι; Τι θα ψηφίσουν; Πώς θα ψηφίσουν; Η εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» τύφλωσε όλους τους συμμετέχοντες, αφήνοντάς τους να αναλώνονται σε μεταξύ τους αντεγκλήσεις. Αντί λοιπόν αυτοί να εστιάσουν στην αποσυσπείρωση που θα έπρεπε να φέρει το μεγάλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, αλληλοπυροβολούνται.

  Και όμως, αν αύριο, ένας από τους δύο αρχηγούς των δύο «μεγάλων», πρότεινε π.χ. κοινές κοινοβουλευτικές δράσεις στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και ο άλλος συμφωνούσε, θα μπορούσαν έτσι απλά να αυξήσουν αισθητά τις δυνάμεις τους. Να διεκδικήσουν τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομμάτι των πατριωτών. Δημιουργώντας την Εθνική Αντιπολίτευση. Δεν το κάνουν όμως, φλερτάροντας με την «γκιλοτίνα» του 3%.

  Με αυτά και με αυτά ωστόσο, οι «ορφανές» ψήφοι θα μπορούσαν να εισάγουν άλλη μία πατριωτική δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, σκορπίζοντας άφθονα εγκεφαλικά στα συστημικά κόμματα και ειδικά στην Νέα Δημοκρατία. Μία τέτοια πατριωτική δύναμη είναι ο «Πατριωτικός Συνασπισμός». Είναι το προϊόν των ανεξάντλητων προσπαθειών του Προδρόμου Εμφιετζόγλου για εθνική συσπείρωση, που του επιτρέπει σήμερα να είναι περήφανος ότι κατάφερε να θέσει υπό μία πολιτική στέγη δέκα διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

  Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» είναι εδώ και στέλνει το μήνυμα-απάντηση στα ψευδοδιλήμματα που θέτει η Νέα Δημοκρατία: «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος». Γιατί τι νόημα έχουν τα κοστολογημένα – ο Θεός να τα κάνει – προγράμματα του κ. Μητσοτάκη, αν αύριο η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε μία γεωγραφική περιοχή, απόντων των Ελλήνων;

  «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» θα έπρεπε να είναι η ατζέντα κάθε κόμματος, που είναι σε θέση να αντιληφθεί το δημογραφικό μαρασμό της πατρίδας μας.

  «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» θα έπρεπε να είναι το σύνθημα για να αντισταθούμε στην εθνοαποδομητική ατζέντα του Νταβός και στον πολιτισμικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί κατά των παραδόσεων και του αξιακού μας συνθήματος.

  «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» είναι η απάντηση στο γιατί ο πατριωτισμός πρέπει να κυριαρχήσει στην Βουλή και να ανέλθει τα σκαλοπάτια της εξουσίας το συντομότερο δυνατόν.

  «Για τους Έλληνες με κάθε κόστος» είναι το σύνθημα για να σας καλέσω και εγώ να συστρατευτείτε με τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» του Προδρόμου Εμφιετζόγλου, γιατί αυτός μπορεί να είναι η τρίτη πατριωτική δύναμη που στις 25 Ιουνίου θα εισέλθει στη Βουλή.

  Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας
  εκδότης - συγγραφέας
  υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών
  Πατριωτικός Συνασπισμός

  Κατηγορία: