Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με θέμα την Οικονομία

 • Δημοσιεύτηκε: 10 Μάρτιος 2012

  Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου στην αίθουσα «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα) στην Θεσσαλονίκη η εκδήλωση με θέμα «Χρυσός και εργασία στην νέα Οικονομία». Στην συζήτηση συμμετείχαν ο εκδότης Δημήτρης Ζαφειρόπουλος που εξέδωσε το ομότιτλο βιβλίο που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο οικονομολόγος Μάνος Κώνστας και ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης. Παρέστη πλήθος κόσμου και μεταξύ τους ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στέφανος Γωγάκος, ενώ επακολούθησε διαλογική συζήτηση.

  Ο συντονιστής της εκδήλωσης Γιάννης Κουριαννίδης, αφού εξήρε την αθρόα προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση, κάτι που αποδεικνύει ότι οι εθνικές και κοινωνικές ανησυχίες από καιρό πια έχουν αποκτήσει κοινό ορίζοντα και απαιτούν συνολικές λύσεις, τόνισε την αναγκαιότητα της συγκρότησης μιας εναλλακτικής θεώρησης ανάπτυξης των οικονομιών των εθνών-κρατών, απομακρυσμένη από την προϋπόθεση της συσσώρευσης χρυσού στα θησαυροφυλάκιά τους, κάτι που τονίζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο.

  Ο εκδότης Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, με αφορμή την κυκλοφορία του σημαντικού αυτού βιβλίου, τόνισε ότι απαραίτητη η διατύπωση μιας πατριωτικής πρότασης για την Οικονομία, ώστε να μη σύρονται πια οι Έλληνες πατριώτες πίσω από «ειδήμονες» τύπου Καζάκη (που πριν από λίγα χρόνια υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των ... εθνικά Μακεδόνων!) ή πολιτικών που προσπαθούν με θράσος να περισώσουν την υστεροφημία τους, όπως η Λούκα Κατσέλη, μη αναγνωρίζοντας τις ευθύνες τους στην καταστροφή της πατρίδας.

  Ο οικονομολόγος Μάνος Κώνστας αναφέρθηκε και κατέρριψε με επιχειρήματα τους μύθους περί της οικονομίας και τα διλήμματα που αναφύονται μέσω αυτών με σκοπό την ποδηγέτηση των εθνικών οικονομιών από τα διεθνή κυκλώματα τοκογλυφίας.

  Ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης, με το θάρρος της γνώμης που τον διακρίνει, χωρίς να μασά τα λόγια του, κατέδειξε την αναγκαιότητα επιστροφής στην εθνικιστική οικονομία, στο πλαίσιο όμως μιας Ευρωπαϊκής Ενώσεως που θα σέβεται τις εθνικές ιδιαιτερότητες των εθνών-κρατών μελών της, απαλλαγμένη από την διεθνή τοκογλυφία, που δρα υπό την κάλυψη «οίκων αξιολόγησης» και «διεθνών ταμείων». Ο κ. Πολατίδης, μάλιστα, δεν απέφυγε να απαντήσει διεξοδικά σε επώδυνες και εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις του ακροατηρίου αναφορικά με την στάση του ιδίου και του κόμματός του στην ψήφιση του Πρώτου Μνημονίου, σε μία συζήτηση που γενικότερα συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή του κοινού για αρκετή ώρα.

  Κατηγορία: