Εμείς οι δύο

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Οκτώβριος 2017

  «Εμείς οι δύο» του Παναγιώτη Λιάκου
  Εκδόσεις «Πελασγός», 2017

  Τον γνωρίσαμε από τη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή «Οι Αδιάβροχοι» που παρουσίαζε παλαιότερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος, επιστρέφει δριμύτερος, «εξερευνώντας» και τον μαγικό κόσμο της πεζογραφίας. «Εμείς οι δύο» τιτλοφορείται το πρώτο του μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πελασγός» (Χαριλάου Τρικούπη 14, Αθήνα, τηλ. 210-6440021).

  Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική περιπέτεια στην οποία μετέχουν, θέλοντας και μη, μια παρέα φίλων κι ένα αταίριαστο ζευγάρι. Στο φόντο της δράσης η μνημονιακή Ελλάδα με τα άγχη και τα προβλήματα, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, τα αδιέξοδα και τις λύσεις ανάγκης. Πάνω και πριν απ’ όλα έρχεται ο έρωτας ή κάτι που φαίνεται να είναι έρωτας και παρασύρει τους ανθρώπους στο ορμητικό χείμαρρο του πάθους και του ενθουσιασμού.

  Το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Λιάκου είναι γραμμένο σε πολυτονική γραφή και χαρακτηρίζεται από γρήγορη πλοκή, άρτια σχεδιασμένους χαρακτήρες και ζωντανούς, σπαρταριστούς διαλόγους. Στα συν του είναι και η εξαιρετική αισθητική του εξωφύλλου, των εικαστικών που κοσμούν τις σελίδες του και η κομψή σελιδοποίηση.

  Το προλογίζει ο αειθαλής, πάντα σπιρτόζος και πνευματώδης Αθηναίος δημοσιογράφος, βετεράνος πολεμιστής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μπον βιβέρ Ζάχος Χατζηφωτίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει πει για το μυθιστόρημα: «Το γράψιμο του Παναγιώτη Λιάκου σε συνεπαίρνει, από τις πρώτες γραμμές του βιβλίου, τις πρώτες φράσεις, τις πρώτες σελίδες και μέχρι το τέλος. Δεν χρειάζεται να φτάσεις εκεί για να πεις ότι αυτός ο άνθρωπος γράφει!»

  Αξίζει να περιλάβετε αυτό το μυθιστόρημα στις βιβλιοφιλικές επιλογές σας.