Εξαγνιστήκαμε με μια σφαλιάρα;

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Απρίλιος 2024

  Ας φέρουμε στο μυαλό μας κάποιες εικόνες που στην πραγματικότητα θα ήταν αδύνατο να τις δούμε ποτέ: Φίλαθλος του Ολυμπιακού με σημαία και κασκόλ της ομάδας του στην Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Ο Στυλιανός Παττακός ως θεατής στα θεωρεία της Βουλής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μουσική εκδήλωση στην μνήμη του Παύλου Φύσσα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης επικεφαλής στο Athens Pride. Ο Ρούντολφ Ες προσκυνητής στο Άουσβιτς. Ο Ζελένσκι σε διακοπές στο Ντονέτσκ. Ο Στάλιν περπατώντας χωρίς συνοδεία σε γκούλαγκ. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φανταστούμε τις συνέπειες.

  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις υπαρκτές, όπου εντυπωσιάζεται κάποιος από την ανοχή που δείχνουν οι πολίτες απέναντι σε πρόσωπα που βαρύνονται με πράξεις αντεθνικές και κοινωνικές. Αυτοί που ξεπούλησαν την Μακεδονία, λ.χ. με την λεγόμενη «συμφωνία των Πρεσπών», εξακολουθούν να κυκλοφορούν αναίσχυντα ανάμεσά μας. Μάλιστα, ζητούν και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν τους την αρνείται, έστω και σε χαμηλότερα ποσοστά. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους ενώ υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι (έστω) θα βελτιώσουν αυτή την «κακή συμφωνία», στην συνέχεια την σεβάστηκαν και υλοποιούν απαρέγκλιτα μέχρι και σήμερα όλες τις διατάξεις της.

  Ανάλογη αντιμετώπιση είχαν αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία μας στους διεθνείς τοκογλύφους με την επαίσχυντη σύμβαση δανεισμού της 8ης Μαΐου 2010, με την οποία ουσιαστικά εκχωρήθηκε όλος ο εθνικός μας πλούτος σ᾽ αυτούς, απαξιώθηκαν κοινωνικά κεκτημένα πολλών ετών του ελληνικού λαού, καταστράφηκε εντελώς η εθνική μας οικονομία και παραγωγή, οδηγήθηκε στην ξενιτειά ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, παράλληλα με την αντικατάσταση του πληθυσμού της πατρίδας μας από αλλόφυλους, κυρίως μουσουλμανικούς, πληθυσμούς. Οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να ζητούν την ψήφο των πολιτών, άλλοι ως «δικαιωμένοι», όπως θρασύτατα ισχυρίζονται, και άλλοι εξαπατώντας για δεύτερη φορά τον ελληνικό λαό ισχυριζόμενοι ότι δεν ψήφισαν την σύμβαση δανεισμού και το συνοδευτικό αυτής μνημόνιο, αλλά «μόνο το άρθρο 1», αποσιωπώντας όμως ότι το άρθρο 1 περιλαμβάνει τις 119 από τις 120 σελίδες της, δηλαδή το σύνολο της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου!

  Το ίδιο συνέβη και με τον μη-σεβασμό στην βούληση του ελληνικού λαού, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, με το οποίο απορρίφθηκε το σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η Τρόικα για την θέσπιση νέων μέτρων σε βάρος της οικονομίας και του ελληνικού λαού. Η υπογραφή στην συνέχεια του νέου επώδυνου μνημονίου, δεν αποθάρρυνε αυτούς που το υπέγραψαν και ξαναζητώντας την ψήφο των πολιτών, αυτοί τους ξαναεμπιστεύθηκαν!

  Ακόμη και σε θέματα που αγγίζουν την πίστη και την ηθική των ανθρώπων, οι περισσότεροι δείχνουν αντίστοιχα ανακλαστικά. Ο περίφημος νόμος, πλέον, του κράτους για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την νομιμοποίηση τεκνοθεσιών εκ μέρους τους, φαινομενικά ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην ελληνική κοινωνία. Στην πράξη όμως; Προσωπικά ήμουν παρών στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εν λόγω νομοσχέδιο (τότε) που διοργάνωσαν χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, με την παρουσία μάλιστα πολλών εκπροσώπων της Εκκλησίας. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα στην πρώτη σειρά των «επισήμων» ανθρώπους που είτε ως αιρετοί, είτε ως υποψήφιοι, στήριξαν με την ψήφο ή τις δηλώσεις τους την διενέργεια και την οικονομική ή γενικότερα θεσμική ενίσχυση εκδηλώσεων που διοργανώνονται με τα περίφημα pride!

  Μετά από όλα τα παραπάνω και με την εικόνα της Δεληκάρη στο ναό, αναρωτιέμαι: Κατά πόσον άραγε μια σφαλιάρα (απολύτως καταδικαστέα, για να μη παρεξηγηθώ, ως τρόπος αντίδρασης) αθωώνει την ανοχή που έχουμε επιδείξει ως κοινωνία σε όλα αυτά τα γεγονότα;

  Κατηγορία: