Επιλέξτε: Κεμαλική ή σουλτανική χαντζάρα;

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Απρίλιος 2024

  Δεν είναι λίγα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που έχουν ξελιγωθεί από τα σορόπια που χύνουν αφειδώς πάνω στην εικόνα του νέου δήμαρχου Κωνσταντινούπολης (που είναι ο παλιός, δηλαδή επανεξελέγη) Εκρέμ Ιμάμογλου. Τον παρουσιάζουν σαν άγγελο που γεννήθηκε στην Ανατολή, αλλά κοιτά προς τη Δύση.

  Πάνω σε αυτό το ξελίγωμα δεν παραλείπουν να πουν με καμάρι ότι είναι ... κεμαλικός, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που είναι οθωμανολάτρης. Λες και δεν μας γενοκτόνησαν οι κεμαλικοί. Λες και δεν ήταν κεμαλικοί αυτοί που ξεπάστρεψαν τους Έλληνες της Μικρασίας, του Πόντου, της Πόλης, λες και δεν εισέβαλαν στην Κύπρο, δεν σκότωσαν τον Σολωμού και τον Ισαάκ, δεν μπούκαραν στα Ίμια. Λες κι έχει διαφορά αν θα γράφει «κεμαλική» ή «οθωμανική» η χαντζάρα που ακονίζουν στην Τουρκία για να μας κόψουν τα λαρύγγια.

  Ο Τούρκος, ό,τι λούστρο και να βάλεις στις κομματικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις του, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο από την μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 μέχρι και σήμερα. Ως βιολογική οντότητα μπορεί να κατάγεται από Κούρδους, Αρμενίους, Ελληνες, Ασσυρίους, Μογγόλους ή από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα και φυλή. Όμως, από την στιγμή που ο νους του έχει μολυνθεί από τον βάκιλο του τουρκισμού η συμπεριφορά του, σε περιόδους όξυνσης των σχέσεων της κοινωνίας του με άλλο, ξενικό σύνολο, θα συμπεριφερθεί όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία.

  Και όποιος τηλεθεατής ελληνόφωνης TV αγνοεί τι εστί τουρκισμός και σχηματίσει την εντύπωση ότι στην Πόλη εξελέγη δήμαρχος ο Μαχάτμα Γκάντι, ας δούμε μια δήλωση του Εκρέμ Ιμάμογλου στην «Χουριέτ» για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: «Πάντοτε υποστήριζα ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί. Για μένα παραμένει τζαμί από το 1453 [όταν η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς]. Ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια, που αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικά, ισχυρίστηκαν ότι στην Αγία Σοφία έγινε κάλεσμα σε προσευχή για πρώτη φορά ή ότι η πρώτη προσευχή θα τελεστεί εκεί στις 24 Ιουλίου (σ.σ. το έτος 2020). Ωστόσο, τα τελευταία 30 χρόνια στην Αγία Σοφία γίνονται προσευχές πέντε φορές κάθε ημέρα».

  Κατηγορία: