Ευρωεκλογές 2024

  Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούνιος 2024

  Ακούγοντας κάποιος τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, είναι λογικό να αναρωτιέται σε ποιον βαθμό θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα μέσα από ένα υπερεθνικό όργανο. Και μάλιστα σε ένα όργανο που τα μέλη του δεν έχουν ουσιαστικά καμιά νομοθετική αρμοδιότητα και δεν είναι καν αιρετά.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούνιος 2024

  Στην απόφαση να είμαι υποψήφιος με την ΝΙΚΗ στις εκλογές με οδήγησε η αναγνώριση του ότι η κλεψύδρα για την πατρίδα μας αδειάζει. Πλέον πολύ γρήγορα. Μου ήταν αδύνατο να παραμείνω αμέτοχος στα πολιτικά πράγματα. 

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2024

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από τους λεγόμενους Επιτρόπους, που διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών–μελών της Ε.Ε. Είναι δηλαδή μη αιρετοί, όμως λειτουργούν στο πλαίσιο μιας ευρωκεντρικής πολιτικής και προσανατολισμού.

  Δημοσιεύτηκε: 02 Μάιος 2024

  Το 2024 έχουμε πλήθος εκλογικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο. Κυρίως σε αυτό που αποκαλείται Δύση, καθώς εκτός των εθνικών εκλογών έχουμε τις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και τις εκλογές που θα γίνουν στις ΗΠΑ. Και το παλαιό πολιτικό σύστημα δίνει τα ρέστα του.