Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συνάδελφος αυτοδιοικητικός, προερχόμενη από τον χώρο της «Δεξιάς», τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της εκλογής των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.
Το γνωστό συνδικαλιστικό τρικ «να μαζευτούμε παιδιά να κάνουμε μια επιτροπή να το συζητήσουμε» θυμίζει η αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ψάχνουν να βρουν αυτό τον «κάποιον» που θα κάνει κάτι για να σταματήσει αυτό που γίνεται.
Η Ρωσία δεν φαίνεται να αστειεύεται. Η Ουκρανία για εκείνη είναι εξόχως σημαντική, ζωτικής σημασίας θα έλεγε κανείς. Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν από τους ανταποκριτές για το ελάχιστο των απαιτήσεων του Πούτιν.
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η «κυβέρνηση του σηματοδότη» στην Γερμανία και έκανε ήδη σαφή την πρόθεσή της να ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Χιλιάδες Γάλλων αστυνομικών διαδήλωσαν για περισσότερη προστασία» ήταν ο τίτλος των Times της Νέας Υόρκης. «Απαίτησαν αυστηρότερους νόμους για την βία κατά αστυνομικών και αυστηρότερες ποινές για καταδικασμένους εγκληματίες».
Πόσοι ακριβώς Έλληνες ψηφοφόροι ήξεραν την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πριν διορισθεί από τους ομοτράπεζούς της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Η Φον ντερ Λάιεν δεν συμμετείχε στα debate των - υποτίθεται - υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική – και είναι πλέον πάνω από 30 – γνώρισα λογής-λογής ανθρώπους. Κάποιους θα μπορούσε κανείς να τους αποκαλέσει χαρισματικούς, κάποιους μέτριους και κάποιους φαιδρούς.
Όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην Μεγάλη Βρετανία η διαφορά Συντηρητικών και Εργατικών κυμαίνεται σταθερά υπέρ των πρώτων στις 16 μονάδες περίπου.