Η ελίτ-αλήτ που ξεπουλά την Μακεδονία

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Ιανουάριος 2018

  Ας ξεκινήσουμε με κάτι εξ ορισμού σοφό: τον αριθμό. Τι λένε τα νούμερα για την ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας-Σκοπίων. Η έκταση της Ελλάδος είναι 131.957 τ.χλμ., ενώ των Σκοπίων 25.713. Η αναλογία υπέρ ημών είναι μεγαλύτερη του 5 προς 1. Ο πληθυσμός τους φτάνει τα 2.073.702 άτομα. Ο δικός μας 10.816.286. Και σε αυτόν τον δείκτη η αναλογία υπέρ ημών είναι μεγαλύτερη του 5 προς 1.

  Και στην Oικονομία τούς ρίχνουμε στ’ αυτιά, παρά τον οκταετή τυφώνα του Μνημονίου. Το ΑΕΠ των Σκοπιανών είναι 30.265 δισ. δολάρια. Το δικό μας είναι 289.398 δισ. δολάρια. Αυτό σε αναλογία μάς κάνει 9,5 προς 1!

  Στις Ένοπλες Δυνάμεις η σύγκριση φτάνει τα όρια της τραγωδίας (για εμάς, που καθόμαστε και διαπραγματευόμαστε με τους κώνωπες τα όσια και τα ιερά μας). O Σκοπιανός Στρατός έχει 8.055 έμμισθους οπλίτες κι αξιωματικούς και 16.000 εφέδρους, έτοιμους να ξετσουμίσουν από τα καφενεία και να πάρουν τις τσουγκράνες τους για να πολεμήσουν.

  Η Αεροπορία τους έχει ίσα με 18 διπλάνα, τα οποία κρίνονται ιδανικά για ψεκασμούς χωραφιών. Ο δάκος και η μουχρίτσα μπορεί να ηττηθούν από τους -εφκσι και τους -οφ και τους -ετσκ, αλλά η Ελληνική Αεροπορία θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα για να στείλει τον Σκοπιανό Στρατό στην Λίθινη Εποχή, με εξαιρετικά μικρές πιθανότητες να φτάσουν κάποτε στην Εποχή του Σιδήρου. Η Ελληνική Αεροπορία διαθέτει καμιά 600αριά ατσάλινους αετούς έτοιμους προς απογείωση και κονιορτοποίηση διεθνών πορτοφολάδων, για να μην μιλήσουμε για τους θείους Ικάρους μας, τα ένσαρκα φόβητρα κάθε εχθρού.

  Και η σύγκριση μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον και να αποδείξει μόνο ένα πράγμα: Μόνο τα ημέτερα χρυσοπληρωμένα ψοφίμια, απ’ όλον τον κόσμο, θα έβρισκαν λογικό να συμβιβαστεί μια χώρα όπως η δική μας, που έχει και το δίκιο με το μέρος της, με τους κακορίζικους υπαλλήλους ενός τσίρκου που διεκδικεί την Ιστορία της Μακεδονίας.

  Καιρός να απαλλαγεί η πατρίδα από τους αηδιαστικούς οπαδούς της ήττας. Η θέληση υπάρχει. Έκανε μεγαλειώδη την εμφάνισή της στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που συγκλόνισε την πατρίδα.

  Κατηγορία: