Η μαθηματική κατάληξη του πολυπολιτισμού

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Μάρτιος 2019

  Τα λέμε χρόνια τώρα. Προειδοποιούμε ακριβώς γι’ αυτές τις καταστάσεις. Καταστάσεις σαν αυτές στη Νέα Ζηλανδία. Όπου το αίμα αθώων χύνεται. Και, επειδή ακριβώς προειδοποιούμε γι’ αυτά, μας αποκαλούν με διάφορα ονόματα, τα οποία έχουν σκοπό να μας κάνουν να σιωπήσουμε: «ακροδεξιοί», «ισλαμοφοβικοί», ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

  Όμως, σε κάθε περίπτωση επιβολής των πολυπολιτισμικών μοντέλων σε μια κοινωνία το τελικό αποτέλεσμα είναι το αίμα. Εδώ σφάχτηκαν Σέρβοι και Κροάτες, πρώτα ξαδέλφια, δεν θα σφαχτούν Ασιάτες μουσουλμάνοι και ευρωπαϊκής καταγωγής χριστιανοί; Αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε όσοι φωνάζουμε κατά της μαζικής μετανάστευσης, αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε όσοι προειδοποιούμε για τους κινδύνους του πολυπολιτισμού.

  Και, ναι, το μονοπώλιο στην βία δεν το έχουν οι ισλαμιστές, στην βία σαν αυτήν, που έχει ως αποτέλεσμα 40-50 νεκρούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν πάει για να προσευχηθούν, που ήθελαν να είναι συνεπείς στη θρησκεία τους. Βία η οποία θα συνεχιστεί. Ο 28χρονος που δολοφόνησε τους μουσουλμάνους το έκανε για εκδίκηση της δολοφονίας μιας Σουηδέζας από κάποιον μουσουλμάνο. Ο επόμενος μουσουλμάνος που θα σκοτώσει θα το κάνει για να εκδικηθεί για τις δολοφονίες των μουσουλμάνων από τον Αυστραλό και ούτω καθ’ εξής.

  Δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι τα έθνη-κράτη της Ευρώπης, η πιο σταθερή μορφή κοινωνικής οργάνωσης, δημιουργήθηκαν μέσα από πολύ αίμα. Από επαναστάσεις, πολέμους και όλα τα άλλα ιστορικά γεγονότα. Και έφεραν σταθερότητα. Δεν εννοούν ότι τα σύνορα δεν έγιναν για να δημιουργούν εμπόδια, αλλά για να κάνουν ξεκάθαρο το πού σταματά η δικαιοδοσία του ενός και πού ξεκινά αυτή του άλλου. Όλων ημών που, παραδείγματος χάριν, συμφωνούμε σε 10 πράγματα και ξέρουμε πώς λύνουμε τις διαφορές μας. Απέναντι είναι κάποιοι άλλοι, οι οποίοι συμφωνούν σε άλλα πράγματα και λύνουν αλλιώς τις διαφορές τους.

  Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι μονοπολιτισμικές κοινωνίες είναι λειτουργικές, γιατί διασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη. Και θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα, να κάνουν τις κοινωνίες πολυπολιτισμικές. Γιατί έτσι είπαν κάποιοι τύποι, κλεισμένοι σε αίθουσες γραφείων, και αυτό βόλεψε κάποιους που θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό όμως οδηγεί σε καταστάσεις σαν το Μπατακλάν, σαν αυτήν στην εκκλησία στη Γαλλία, μέσα στην οποία κάποιος έσφαξε έναν ιερέα σαν κοτόπουλο, και φυσικά σαν του Κράιστσερτς στην Νέα Ζηλανδία.

  Γιατί η αιματοχυσία είναι η μαθηματική κατάληξη του πολυπολιτισμού. Και όσοι καταφερόμαστε κατά του πολυπολιτισμού το κάνουμε για να μην καταλήξουμε να συνηθίσουμε να διαβάζουμε ειδήσεις σαν αυτήν της Παρασκευής.