Η Νέα Δεξιά στις Βρυξέλλες

  Δημοσιεύτηκε: 28 Απρίλιος 2017

  Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες με επιτυχία, η διήμερη διερευνητική επίσκεψη συναντήσεων του προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη και του αντιπροέδρου Παναγιώτη Δούμα, με την Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF), της οποίας ηγείται η Μαρίν Λεπέν, κατόπιν σχετικής επισήμου προσκλήσεως.

  Η διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε, την Τετάρτη 26 Απριλίου, με την επίσημη συμμετοχή του Φαήλου Κρανιδιώτη και του αντιπροέδρου Παναγιώτη Δούμα στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», όπου η παρουσία τους ανακοινώθηκε από τον Ολλανδό προεδρεύοντα της ολομέλειας Marcel de Graaff και επιδοκιμάστηκε μέσω θερμού χειροκροτήματος από τους ευρωβουλευτές.

  Η ατζέντα της ολομέλειας της ENF μεταξύ άλλων περιείχε την εξέταση διεθνών θεμάτων όπως ο διωγμός κατά των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο, αλλά και ευρωπαϊκών, όπως το ζήτημα των ΜΚΟ και της γκρίζας δράσης τους σε όλη την Ευρώπη όπως και στην Πατρίδα μας, με αφορμή το κλείσιμο του πανεπιστημίου του Σόρος από τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν καθώς και τον δρακόντειο έλεγχο των ΜΚΟ στην Ουγγαρία. Επίσης αναλύθηκε η επίθεση που δέχεται ο Ούγγρος Πρωθυπουργός για όλα αυτά από την διεφθαρμένη ελίτ της Ε.Ε.

  Στην συνέχεια και μετά το πέρας της ολομέλειας, ο κ. Κρανιδιώτης, αφού έκανε δήλωση για την παρουσία της Νέας Δεξιάς στην ολομέλεια του ENF, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δούμα, πραγματοποίησαν συναντήσεις με ευρωβουλευτές από τα περισσότερα ευρωπαϊκά πατριωτικά κόμματα που συμμετέχουν στην ομάδα, καθώς και μία συνάντηση παρουσίασης της Νέας Δεξιάς.

  Στην συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Marcel de Graaff ευρωβουλευτής του ολλανδικού «Κόμμα για την Ελευθερία» (PVV) και συμπροεδρεύων στην ENF με την Μαρίν Λεπέν, η Αγγλίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ομάδας Janice Atkinson, ο Harald Vilimsky, γενικός γραμματέας του «Κόμματος της Ελευθερίας» (FPO), ο αντιπρόεδρος του ENF Βέλγος ευρωβουλευτής Gerolf Annemans, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Marco Zanni και ο Georg Mayer, ευρωβουλευτής του αυστριακού «Κόμματος της Ελευθερίας» (FPO) και τέθηκαν επί τάπητος πληθώρα ευρωπαϊκών και εθνικών ζητημάτων. Στα περισσότερα σημεία οι απόψεις των παρισταμένων παρουσίασαν μεγάλο ποσοστό ταύτισης. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο μεταναστευτικό, στην εθνική οικονομική ανάταση των κρατών, αλλά και στην ανάγκη εκ βάθρων αλλαγής του χαρακτήρα, της στρατηγικής και της δυναμικής της Ε.Ε.

  Την Πέμπτη 27 Απριλίου, μετά από μια σειρά ενημερωτικών επαφών για ευρωπαϊκά θέματα και τις τρέχοντες εξελίξεις από στελέχη της Ε.Ε., καθώς και με Έλληνες των Βρυξελλών, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δούμα, ολοκλήρωσε την επίσκεψη με την συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της ENF και στενό συνεργάτη της προέδρου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας Μαρίν Λεπέν, Ludovic de Danne, ο οποίος και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις ως προς τον δεύτερο γύρο των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών.